Sonbahar mevsiminde kahvenize eşlik edecek güzellikte 10 kitap

Kitap önerileri

Sonbaharın gelişi bizlere yağmur, hüzün ve klasik müziği hatırlatabilir. Ama biz sizlere tekli koltuğunuza kurulup kahvenizi içerken okuyabileceğiniz güzellikteki kitapları öneriyoruz.

Sonbaharın gelişiyle bizi sıcak tutan her şey saklandıkları yerden çıkmaya başladı. Sıcak şeylerden kastımız elbette kazak ya da hırka değil.

Bir kitap kokusu ve ona eşlik eden dumanı üzerine kahve veya çay... Okurken bile yüzünüzü güldürdüğümüze eminiz.

O halde bırakın elinizdeki kumandayı, telefonu ve size önereceğimiz bu 10 kitaptan birini okumaya başlayın:

Savaş Sanatı 

                                    Savaş öğretileri üzerine temellendirilmiş bu kitap, 13 bölümden oluşuyor ve okuyucuyu farklı bir eğitim sürecine sokuyor. Planlama, strateji, taktik gibi konulara değinen kitaptan bizlere öğretileri kalıyor.
Savaş Sanatı Savaş öğretileri üzerine temellendirilmiş bu kitap, 13 bölümden oluşuyor ve okuyucuyu farklı bir eğitim sürecine sokuyor. Planlama, strateji, taktik gibi konulara değinen kitaptan bizlere öğretileri kalıyor.
Vişne Bahçesi

                                    Aynı zamanda bir tiyatro oyunu olarak da karşımıza çıkan Anton Çehov'un Vişne Bahçesi, Çehov'un yazdığı son ve en büyük eseridir. Hikaye bize içerisinde bulunan aforizmalar ile temel eskinin yıkılıp yeni düzenin doğuşuna göndermelerde bulunur.
Vişne Bahçesi Aynı zamanda bir tiyatro oyunu olarak da karşımıza çıkan Anton Çehov'un Vişne Bahçesi, Çehov'un yazdığı son ve en büyük eseridir. Hikaye bize içerisinde bulunan aforizmalar ile temel eskinin yıkılıp yeni düzenin doğuşuna göndermelerde bulunur.
Satranç 

                                    Hayatında hiç birisiyle satranç oynamamış bir kişinin, kitaplardan öğrendikleri ile dünya şampiyonunu yeniş öyküsü. Hayatta imkansız diye bir şey yoktur mesajını almaya hazır mısınız?
Satranç Hayatında hiç birisiyle satranç oynamamış bir kişinin, kitaplardan öğrendikleri ile dünya şampiyonunu yeniş öyküsü. Hayatta imkansız diye bir şey yoktur mesajını almaya hazır mısınız?
Kürk Mantolu Madonna

                                    Artık ne bizim anlatmamıza gerek var ne de sizin hakkında bilgi almaya. Sadece diyebiliriz ki; evet, bu kitabın şarkıcı Madonna ile hiçbir ilgisi yok.
Kürk Mantolu Madonna Artık ne bizim anlatmamıza gerek var ne de sizin hakkında bilgi almaya. Sadece diyebiliriz ki; evet, bu kitabın şarkıcı Madonna ile hiçbir ilgisi yok.
Küçük Prens

                                    Ama gözler gerçeği göremez ki. Yüreğiyle aramalı insan... Küçük Prens, en güzel yol arkadaşımız.
Küçük Prens Ama gözler gerçeği göremez ki. Yüreğiyle aramalı insan... Küçük Prens, en güzel yol arkadaşımız.
Kırmızı Pazartesi

                                    İşleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü... Hayat içerisinde de böyle değil miyizdir? Olacağını bildiğimiz malumun ilanı felaketlere karşı hep sessiz kalırız.
Kırmızı Pazartesi İşleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü... Hayat içerisinde de böyle değil miyizdir? Olacağını bildiğimiz malumun ilanı felaketlere karşı hep sessiz kalırız.
Yabancı

                                    Hayatı manasız bulan, ölümü kabullenen bir adamın kendi ağzından duyduğumuz öyküsü... Artık her şeyin manasız geldiği süreçlerimizi aktaran bir yazı.
Yabancı Hayatı manasız bulan, ölümü kabullenen bir adamın kendi ağzından duyduğumuz öyküsü... Artık her şeyin manasız geldiği süreçlerimizi aktaran bir yazı.
Bir Yaz Gecesi Rüyası

                                    Bir başka tiyatro oyunuyla daha karşınızdayız. Sahnede izleyenlerin okurken de aynı duyguyu hissettiklerini düşünüyoruz. Aşk üzerinden toplumsal eleştiriler yapan bir hikaye ile modern tiyatronun kurucusu William Shakespeare...
Bir Yaz Gecesi Rüyası Bir başka tiyatro oyunuyla daha karşınızdayız. Sahnede izleyenlerin okurken de aynı duyguyu hissettiklerini düşünüyoruz. Aşk üzerinden toplumsal eleştiriler yapan bir hikaye ile modern tiyatronun kurucusu William Shakespeare...
Bilinmeyen Adamın Öyküsü

                                    "Ben bilinmeyen adayı bulmak istiyorum, o adaya ayak bastığımda kim olduğumu öğrenmek istiyorum. Bilmiyor musun ki; kendinden dışarı çıkıp kendine bakmadıkça kim olduğunu asla bilemezsin..."
Bilinmeyen Adamın Öyküsü "Ben bilinmeyen adayı bulmak istiyorum, o adaya ayak bastığımda kim olduğumu öğrenmek istiyorum. Bilmiyor musun ki; kendinden dışarı çıkıp kendine bakmadıkça kim olduğunu asla bilemezsin..."
Başıboş Bir Yolculuktan Notlar

                                    Düşünmek, hissetmek, düşlemek, yaşamak, iç ve dış... Tüm bu duyguları derinden hissedeceğimiz bir duygu çalışması... Portekizceden uyarlama olan bu eser, listemizin son önerisi olsun.
Başıboş Bir Yolculuktan Notlar Düşünmek, hissetmek, düşlemek, yaşamak, iç ve dış... Tüm bu duyguları derinden hissedeceğimiz bir duygu çalışması... Portekizceden uyarlama olan bu eser, listemizin son önerisi olsun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >