Suriyeli çocukların filmi 'Bırakma Beni'

Bırakma Beni
Bırakma Beni

Komşusunu aç yatırmayan, misafirini baş tacı eden, ekmeğini bölüştüğü derecede mutlu olmayı şiar edinmiş insanların yaşadığı bu topraklarda, yanı başımızda yıllardır süre gelen, ne tükenen ne de eksilen insanlık dramına şahitlik ediyoruz. Mülteci kavramının içerisinde binlerce masum çocuğun olduğunu, bir vahşetin arkasında yatan insanlık dramını yakından görmemizi sağlayacak 'Bırakma Beni' filmi bu açıdan oldukça kıymetli görünüyor.

Filmin Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılan gala gösterimi, filmin teaser ve kamera arkası görüntüleriyle oyuncularla yapılan röportaj görüntülerinin izlenmesiyle başladı. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gösterim öncesi bir konuşma yapan Cannes ödüllü yönetmen Aida Begic, "Türkiye'ye ve bu ülkede yaşayan herkese 4 milyon Suriyeli'ye kapılarınızı açtığınız için şükran ve minnet duyuyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Aida Begic gala gösteriminde film hakkında açıklamalarda bulundu
Aida Begic gala gösteriminde film hakkında açıklamalarda bulundu

Savaşın çocukların ailelerini, ailelerin de çocuklarını kaybettiği büyük bir acı olduğunu vurgulayan Cannes ödüllü yönetmen Aida Begic, "Biliyorum sizin için de çok zordu ama bu çocuklar sizin sayenizde şu an hayattalar. Filmde oynayan çocuklar çok fazla şey yaşadı, onlar benim kahramanlarım. Bana gücü, cesareti ve aşkı öğrettiler. Ne zaman zor bir olayla karşılaşsam onların yaşadıklarını düşünüp kendimde güç buluyorum." ifadesini kullandı.

"Bu benim en başarılı olduğum film. Her zaman bizim yanımızda olan, yardımlarıyla ve dualarıyla bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Aşure gününe denk gelen bu gecede bizimle olduğunuz için hepinize ayrıca teşekkür ediyorum."

'Bırakma Beni' 22 Eylülde vizyona girecek.
'Bırakma Beni' 22 Eylülde vizyona girecek.

Filmin fragmanı:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >