Suudi Arabistan beş yıldızlı bir oteli hapishane yaptı

ritz-carlton oteli
ritz-carlton oteli

Eski hükümet üyelerinin neredeyse çoğu burda misafir olarak kalıyor.

Dünyaca ünlü Ritz-Carlton oteli, Suudi Arabistan'ın başkenti ve en büyük şehri Riad için beş yıldızlı bir otel inşa etmişti.Eskiden spa odaları olan, kına gecelerine özel organizasyonlar düzenleyen,erkeklere özel hamamlarıyla meşhur olan, kısacası şehrin en lüks oteli şimdi artık hapishane.

Huzurun adresi
Suudi Arabistanda Kral Selman haftasonu hükümet bakanlarını ve bazı prensleri tutuklattı.Resmi sitesinde otellerini huzurun adresi olarak tanımlayan Ritz-Carlton, şimdi prensleri lüks içinde ağırlıyor.
Huzurun adresi Suudi Arabistanda Kral Selman haftasonu hükümet bakanlarını ve bazı prensleri tutuklattı.Resmi sitesinde otellerini huzurun adresi olarak tanımlayan Ritz-Carlton, şimdi prensleri lüks içinde ağırlıyor.
Olaylar nasıl gelişti 
New York Times'ın haberine göre çok kısa bir süre içinde oteldeki her şey değiştirildi.Misafirlerden cumartesi günü saat 23:00'a kadar 'alışılmadık ve beklenilmeyen durumlar'dan ötürü terk etmeleri rica edildi.Aralığa kadar tüm yerleri dolu olan otelin resepsiyonuna ulaşılamıyor.
Olaylar nasıl gelişti New York Times'ın haberine göre çok kısa bir süre içinde oteldeki her şey değiştirildi.Misafirlerden cumartesi günü saat 23:00'a kadar 'alışılmadık ve beklenilmeyen durumlar'dan ötürü terk etmeleri rica edildi.Aralığa kadar tüm yerleri dolu olan otelin resepsiyonuna ulaşılamıyor.
Hükümet üyeleri neden tutuklandı ?

Resmi olarak açıklanan konu Yolsuzluk.Toplamda 11 prens, 4 görevli bakan ve bunun yanında sayısız hükümet taraftarı tutuklandı.Prenslerden biri olan Saudi bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz'in ise durumu farklı.Sosyal medyada birine silah doğrulttuğu videosu ortaya çıkınca Kral Selman talimat verdi ve tutuklattırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >