Tam 1 yıl geçti! Tüyler ürperten Vatan Şaşmaz cinayetinin tüm ayrıntıları

Vatan Şaşmaz
Vatan Şaşmaz

Tüyler ürperten Vatan Şaşmaz cinayetinin üzerinden tam 1 yıl geçti! Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz neden öldürüldü, Vatan Şaşmaz'ın ölümünün ardındaki sır perdesi nedir? İşte yanıtı...

Genç oyuncu Vatan Şaşmaz'ın ölümünün yıl dönümü...Vatan Şaşmaz'ın 27 Ağustos 2017'de Beşiktaş'taki lüks bir otelde eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. Aker, oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı sırtından vurarak öldürdükten sonra, silahla başına ateş ederek intihar etmişti.

Vatan Şaşmaz neden öldürüldü, Vatan Şaşmaz'ın ölüm nedeni nedir ve Vatan Şaşmaz cinayeti hakkında her şeye, haberimizden ulaşabilirsiniz.

Filiz Aker tarafından cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz kimdir?

1974 senesinde dünyaya gelen Vatan Şaşmaz aslen Çanakkale kökenlidir. Çapa Ortaokulu, Şehremini Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Şaşmaz, 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisine Engin karakteri ile oyunculuk hayatına adım atar.

Birçok programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz, aynı zamanda Magazin Gazetecileri Derneği tarafından 'En İyi Erkek Sunucu' da seçilmiştir. Oyunculuk kariyerinde de yine birçok dizide rol alan Şaşmaz, son olarak yazarlığa adım atmış ve Öteki Yüzüm Gri isimli bir kitap yazmıştır.

Vatan Şaşmaz’ın rol aldığı projeler

2006 Aynı Çatı Altında

2005 Belalı Baldız : Konuk oyuncu

2005 Çılgın Yuva : Ati karakteri

2004 Avrupa Yakası : Konuk oyuncu

2002 Çocuklar Duymasın : Engin karakteri

2017 Çocuklar Duymasın: Engin karakteri

Son röportajında bakın ne dedi!

                                    
                                    
                                    Kariyerinde 20 yılı geride bırakan başarılı oyuncu Vatan Şaşmaz, son röportajını geçtiğimiz yılın Haziran ayında Milliyet'ten Senem Aydın'a vermişti.


İşlerin ve hayatın yolunda gittiğini, ustalık dönemini yaşadığını belirten Şaşmaz, son röportajında evliliğinin yolunda olduğunu ancak bir çocuk istediğini belirmişti.
Son röportajında bakın ne dedi! Kariyerinde 20 yılı geride bırakan başarılı oyuncu Vatan Şaşmaz, son röportajını geçtiğimiz yılın Haziran ayında Milliyet'ten Senem Aydın'a vermişti. İşlerin ve hayatın yolunda gittiğini, ustalık dönemini yaşadığını belirten Şaşmaz, son röportajında evliliğinin yolunda olduğunu ancak bir çocuk istediğini belirmişti.
Son görüntüleri olay oldu!

                                    
                                    
                                    Vatan Şaşmaz, cinayetin işlendiği otel girişinde böyle görüntülenmişti. Kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü şahsın Şaşmaz olduğu kameralara yansırken, Şaşmaz'ın ardınan Filiz Aker'in de ardından odaya girmesi cinayetin sır perdesini aralamıştı.
Son görüntüleri olay oldu! Vatan Şaşmaz, cinayetin işlendiği otel girişinde böyle görüntülenmişti. Kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü şahsın Şaşmaz olduğu kameralara yansırken, Şaşmaz'ın ardınan Filiz Aker'in de ardından odaya girmesi cinayetin sır perdesini aralamıştı.
Aker, 1 ay önce mezar yeri satın aldı!

                                    
                                    
                                    Türkiye, Beşiktaş'taki lüks otelden gelen haberle sarsılırken, Habertürk gazeteci yazası Esin Övet: "Filiz Aker, 1 ay önce mezar yeri satın almış" açıklamasında bulunmuştu.
Aker, 1 ay önce mezar yeri satın aldı! Türkiye, Beşiktaş'taki lüks otelden gelen haberle sarsılırken, Habertürk gazeteci yazası Esin Övet: "Filiz Aker, 1 ay önce mezar yeri satın almış" açıklamasında bulunmuştu.
Eşi, ölüm haberinden sonra böyle görüntülendi!

                                    
                                    
                                    Sunucu Vatan Şaşmaz, İstanbul Beşiktaş'ta 54 yaşındaki eski manken Filiz Aker tarafından öldürüldüğü sırada, tesadüf eseri rol aldığı Çocuklar Duymasın dizisi ekranda hayranlarıyla buluşmuştu. Diziyi izlerken vefat haberini öğrenen hayranları, sunucunun ölümüyle şoke oldu. 

Sunucunun baba olmaya hazırlandığı ve eşinin 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Şaşmaz'ın eşi Yasemin Adalı, ilk kez Adli Tıp Kurumu'nun önünde görüntülendi. Bir hayli üzgün görünün Yasemin Adalı açıklama yapmadı.
Eşi, ölüm haberinden sonra böyle görüntülendi! Sunucu Vatan Şaşmaz, İstanbul Beşiktaş'ta 54 yaşındaki eski manken Filiz Aker tarafından öldürüldüğü sırada, tesadüf eseri rol aldığı Çocuklar Duymasın dizisi ekranda hayranlarıyla buluşmuştu. Diziyi izlerken vefat haberini öğrenen hayranları, sunucunun ölümüyle şoke oldu. Sunucunun baba olmaya hazırlandığı ve eşinin 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Şaşmaz'ın eşi Yasemin Adalı, ilk kez Adli Tıp Kurumu'nun önünde görüntülendi. Bir hayli üzgün görünün Yasemin Adalı açıklama yapmadı.
Bebeğinin cinsiyetini ölümünden 1 gün önce öğrendi!

                                    
                                    
                                    13 Eylül 2015 tarihinde evlendiği Yasemin Adalı 5 aylık hamileydi ve Şaşmaz, çok istediği bebeğinin cinsiyetini ölümünden sadece 1 gün önce öğrenmişti. Vatan Şaşmaz ve Yasemin Adalı erkek bebek bekliyordu.
Bebeğinin cinsiyetini ölümünden 1 gün önce öğrendi! 13 Eylül 2015 tarihinde evlendiği Yasemin Adalı 5 aylık hamileydi ve Şaşmaz, çok istediği bebeğinin cinsiyetini ölümünden sadece 1 gün önce öğrenmişti. Vatan Şaşmaz ve Yasemin Adalı erkek bebek bekliyordu.
Meğer, bu ilk de değilmiş!

                                    
                                    
                                    Vatan Şaşmaz'ı otel odasında öldürerek intihar eden Filiz Aker'in eski arkadaşı ünlü sendikacı Şemsi Denizer de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.Habertürk'ün haberine göre; Filiz Aker'İn sevgilisi eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak'taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.
Meğer, bu ilk de değilmiş! Vatan Şaşmaz'ı otel odasında öldürerek intihar eden Filiz Aker'in eski arkadaşı ünlü sendikacı Şemsi Denizer de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.Habertürk'ün haberine göre; Filiz Aker'İn sevgilisi eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak'taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.
Aker'in son paylaşımı, sosyal medyayı salladı!

                                    
                                    
                                    Beşiktaş'ta lüks bir otelin 10'uncu katında yaşanan cinayetin ardından şoke eden ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Aker'in sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf Twitter'da olay oldu. Filiz Aker "Bugün tüm dualarım barış için" paylaşımıyla olay yarattı.
Aker'in son paylaşımı, sosyal medyayı salladı! Beşiktaş'ta lüks bir otelin 10'uncu katında yaşanan cinayetin ardından şoke eden ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Aker'in sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf Twitter'da olay oldu. Filiz Aker "Bugün tüm dualarım barış için" paylaşımıyla olay yarattı.
Şaşmaz'ın son sözleri!

                                    
                                    
                                    Vatan Şaşmaz, son olarak ölümünden iki gün önce takipçilerine Instagram'dan bir paylaşımda bulunmuştu. 


Siyah-beyaz bir fotoğrafa "#whysoserious #nedenbukadarciddisin" etiketi ekleyen Şaşmaz, takipçilerinden yoğun beğeni almıştı. 


Şaşmaz'ın ölüm haberini alan hayranları, aynı paylaşımın altına Şaşmaz için baş sağlığı mesajlarını bıraktı.
Şaşmaz'ın son sözleri! Vatan Şaşmaz, son olarak ölümünden iki gün önce takipçilerine Instagram'dan bir paylaşımda bulunmuştu. Siyah-beyaz bir fotoğrafa "#whysoserious #nedenbukadarciddisin" etiketi ekleyen Şaşmaz, takipçilerinden yoğun beğeni almıştı. Şaşmaz'ın ölüm haberini alan hayranları, aynı paylaşımın altına Şaşmaz için baş sağlığı mesajlarını bıraktı.
Son tweeti oldu!

                                    
                                    
                                    "Çocuklar Duymasın" dizisiyle popüler olan Vatan Şaşmaz, dizinin yeni sezonunda rol almak için anlaştığını da twitter adresinden "Nerede kalmıştık.. Efsane geri dönüyor. Yine Yeni Yeniden #cocuklarduymasın bu akşam saat 20:00 de @KanalD @mehmetauf @birolguven" şeklinde duyurmuştu. 23 Temmuz'daki mesaj, Şaşmaz'ın son tweeti oldu.
Son tweeti oldu! "Çocuklar Duymasın" dizisiyle popüler olan Vatan Şaşmaz, dizinin yeni sezonunda rol almak için anlaştığını da twitter adresinden "Nerede kalmıştık.. Efsane geri dönüyor. Yine Yeni Yeniden #cocuklarduymasın bu akşam saat 20:00 de @KanalD @mehmetauf @birolguven" şeklinde duyurmuştu. 23 Temmuz'daki mesaj, Şaşmaz'ın son tweeti oldu.
Eşi ve annesi el ele...

                                    
                                    
                                    Cenaze töreninde Vatan Şaşmaz’ın annesi Safiye Şaşmaz ve eşi Yasemin Adalı’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Anne Şaşmaz ile Adalı, gözyaşlarını tutamadı. Anne Şaşmaz ve Yasemin Adalı taziyeleri kabul ederken, ünlü sunucunun sevenleri de tabutu başında dualar ederek gözyaşı döktü.
Eşi ve annesi el ele... Cenaze töreninde Vatan Şaşmaz’ın annesi Safiye Şaşmaz ve eşi Yasemin Adalı’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Anne Şaşmaz ile Adalı, gözyaşlarını tutamadı. Anne Şaşmaz ve Yasemin Adalı taziyeleri kabul ederken, ünlü sunucunun sevenleri de tabutu başında dualar ederek gözyaşı döktü.
Sevenleri yalnız bırakmadı!

                                    
                                    
                                    Şaşmaz’ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Güzeltepe Birlik Camii'ne getirildi ve ardından defnedilmek üzere Çengelköy Mezarlığı’na götürüldü. Törene, Şaşmaz'ın sevenleri ve meslektaşları da akın etti.
Sevenleri yalnız bırakmadı! Şaşmaz’ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Güzeltepe Birlik Camii'ne getirildi ve ardından defnedilmek üzere Çengelköy Mezarlığı’na götürüldü. Törene, Şaşmaz'ın sevenleri ve meslektaşları da akın etti.
Oğluna, onun adını verdiler!

                                    
                                    
                                    43 yaşında yaşamını yitiren sunucu, daha önce verdiği bir röportajda, "Baba olmayı çok istiyorum. Çocuk kararı olmasaydı evlenmez, beraber yaşamaya devam ederdim. Ben de, eşim de evlilik meraklısı insanlar değiliz. Önemli olan aile olabilmek" açıklamasını yapmıştı. Ünlü sunucunun büyük sabırsızlıkla beklediği oğluna 'Asil Vatan' adının verildiği öğrenildi.Filiz Aker tarafından cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz yaşasaydı, 44 yaşında olacaktı. Mekanı Cennet Olsun...
Oğluna, onun adını verdiler! 43 yaşında yaşamını yitiren sunucu, daha önce verdiği bir röportajda, "Baba olmayı çok istiyorum. Çocuk kararı olmasaydı evlenmez, beraber yaşamaya devam ederdim. Ben de, eşim de evlilik meraklısı insanlar değiliz. Önemli olan aile olabilmek" açıklamasını yapmıştı. Ünlü sunucunun büyük sabırsızlıkla beklediği oğluna 'Asil Vatan' adının verildiği öğrenildi.Filiz Aker tarafından cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz yaşasaydı, 44 yaşında olacaktı. Mekanı Cennet Olsun...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >