Tesettürlü buz pateni yarışmacısı Zahra ile tanışın!

Zahra Lari
Zahra Lari

Birleşik Arap Emirlikleri ilk defa başörtülü bir buz pateni yarışmacısını uluslararası yarışmalara gönderiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, bir Basra körfezi ülkesi olarak yazları neredeyse 48 derece sıcaklıkla mücadele ediyor. Formula 1 yarışlarının düzenlenmesiyle meşhur ülke, deve yarışı ve uluslarası paraşüt atlama turnuvaları da düzenliyor. Ama bu çöl ülkesinde kar yağışını düşünmek bile zorken, uluslararası paten yarışmalarına yarışmacı göndermesini hayal etmek ise imkansıza yakındı. Ama 22 yaşındaki Zahra Lari imkansızı başardı ve uluslararası artistik buz pateni yarışmasına Birleşik Arap Emirlikleri adına katılmaya hazırlanıyor.

Buzlar prensesi

                                    ‘Buz pateni yapmaya 12 yaşımda buzlar prensesi filmini izledikten sonra yapmaya başladım’ diyen Lari buzda olmanın kendisini mutlu ettiğini söylüyor.
Buzlar prensesi ‘Buz pateni yapmaya 12 yaşımda buzlar prensesi filmini izledikten sonra yapmaya başladım’ diyen Lari buzda olmanın kendisini mutlu ettiğini söylüyor.
 Daha önce yarışmalara katılmıştı

                                    Daha önce ülkesini Slovakya, Macaristan ve İtalya’da temsil eden Zahra’nın şimdiki hedefi daha büyük. Zahra 2018 Kış olimpiyatlarında Güney Kore, PyengChang’a gitmek istiyor. Yaz olimpiyatlarına katılan Birleşik Arap Emirlikleri Zehra ile birlikte ilk defa kış olimpiyatlarına da katılmış olacak.
Daha önce yarışmalara katılmıştı Daha önce ülkesini Slovakya, Macaristan ve İtalya’da temsil eden Zahra’nın şimdiki hedefi daha büyük. Zahra 2018 Kış olimpiyatlarında Güney Kore, PyengChang’a gitmek istiyor. Yaz olimpiyatlarına katılan Birleşik Arap Emirlikleri Zehra ile birlikte ilk defa kış olimpiyatlarına da katılmış olacak.
‘ Buza ilk çıktığımda düştüm. Ama tekrar ayağa kalkarak sürekli denedim.’

                                    Ailesinin buz pistine çıktığında yaralanmasından endişelendiğini dile getiren Lari, her şeye rağmen onu desteklediklerini de söylüyor. Bütün kadınlara da tutkulu bir şekilde yapmak istedikleri şeylerde ısrarcı olmalarını , küçük dertleri dağ yapmamaları gerektiğini tavsiye ediyor.
‘ Buza ilk çıktığımda düştüm. Ama tekrar ayağa kalkarak sürekli denedim.’ Ailesinin buz pistine çıktığında yaralanmasından endişelendiğini dile getiren Lari, her şeye rağmen onu desteklediklerini de söylüyor. Bütün kadınlara da tutkulu bir şekilde yapmak istedikleri şeylerde ısrarcı olmalarını , küçük dertleri dağ yapmamaları gerektiğini tavsiye ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >