Theresa May ve Angela Merkel'in 'ceket kardeşliği'

Theresa May ve Angela Merkel.
Theresa May ve Angela Merkel.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İngiltere Başbakanı Theresa May arasında ilginç bir olay yaşandı. Merkel ve May Brüksel’deki Avrupa Birliği toplantısında pişti oldu. İkilinin bu durum karşısında kahkahayla gülmesi ise kameralara yansıdı.

İngiltere Başbakanı Theresa May ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel’deki Avrupa Birliği toplantısında pişti oldu. Theresa May, Avrupa Birliği liderleri karşısında Brexit’in ertelenmesi isteğiyle ilgili bir sunum yaptıktan sonra liderlerin kararı tartışması için salondan ayrılmak için harekete geçti.

Ancak salondan ayrılmadan önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yan yana gelerek kahkahalarla güldü.

İki başbakan, tabletten kendi resimlerini gösterdiler.
İki başbakan, tabletten kendi resimlerini gösterdiler.

Herkes güldü

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel de onlara katılarak Merkel’in tabletinde yer alan fotoğrafa bakarak kahkaha attı. Liderlerin, pişti olduklarını gösteren fotoğrafa bakıp bununla ilgili bir espriye güldükleri düşünüldü.

Angela Merkel ve May pişti olmalarına güldüler.
Angela Merkel ve May pişti olmalarına güldüler.

Ertelendi

Öte yandan İngiltere 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almış, 2 yıl sürmesi öngörülen ayrılık süreci 29 Mart 2017'de resmen başlatılmıştı. Brexit, yeni AB kararıyla 31 Ekim'e ertelendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >