Yanık tedavisine balık derisinden alternatif tıp

Yanık tedavisine balık derisi uygulaması.
Yanık tedavisine balık derisi uygulaması.

Alternatif tıp hafife alınsa da, çoğu zaman dolaylı da olsa etkisini gösteriyor. Brezilya'da yaşanan bu olayda, ikinci derece yanık olan kadına 20 günlük balık tedavisi uygulayan doktorlar tıp tarihinde bir ilke imza attı.

Brezilya'da yüzü, kolları ve boynu yanmış bir kadını iyileştirmek için alternatif yöntem kullanan doktorlar, tedavinin başarılı olması üzerine aynı tedaviyi 50 hastaya daha uygulayarak tıp tarihine geçti.

  • Mevsim geçişlerinden etkilenmemek için bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız, Alternatif tıp yöntemleri haberimize de göz atmayı ihmal etmeyin.
İyileşme sürecini hızlandırıyor 
Tilapia'nın seçilmesinin sebebi, balığın Brezilya'da bulunan hastalıklara en dayanıklı tatlı su balığı olması. Derisinin ideal oranda kolajen ve yüksek derecede nem içeren balık, yanık tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırıyor ve hastalara gerekli proteinleri sağlıyor.
İyileşme sürecini hızlandırıyor Tilapia'nın seçilmesinin sebebi, balığın Brezilya'da bulunan hastalıklara en dayanıklı tatlı su balığı olması. Derisinin ideal oranda kolajen ve yüksek derecede nem içeren balık, yanık tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırıyor ve hastalara gerekli proteinleri sağlıyor.
Balık derisi yanıkları serinleterek tedavi etti

                                    
                                    20 gün boyunca vücudu kaplanan kadının üstündeki balık derileri sık sık yenilendi. Tedaviden sonra doktorlar, balık derisini vazelin kullanarak kadının cildinden ayırdı.
Balık derisi yanıkları serinleterek tedavi etti 20 gün boyunca vücudu kaplanan kadının üstündeki balık derileri sık sık yenilendi. Tedaviden sonra doktorlar, balık derisini vazelin kullanarak kadının cildinden ayırdı.
Yanık tedavisinde "Tilapia balığı"

                                    
                                    Brezilyalı doktorlar, yanık tedavisinde "Tilapia balığı"nın derisini kullanarak tarihe geçti. Silva isimli bir hastanın boynunda, kollarında ve yüzünde bulunan ikinci derece yanıklarını gören doktorlar, yaraları tilapia balığının derisiyle sardı; böylece yanıklar çok kısa sürede iyileştirdi.
Yanık tedavisinde "Tilapia balığı" Brezilyalı doktorlar, yanık tedavisinde "Tilapia balığı"nın derisini kullanarak tarihe geçti. Silva isimli bir hastanın boynunda, kollarında ve yüzünde bulunan ikinci derece yanıklarını gören doktorlar, yaraları tilapia balığının derisiyle sardı; böylece yanıklar çok kısa sürede iyileştirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >