Türk televizyon tarihinin 'en'leri belli oldu! İşte seyircinin 'en'leri

Ekranın en'leri

Artık hayatımıza büyük bir yön veren diziler için, belirli kurumlar tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Bu çalışmaların sonuncusu Poltio'dan geldi. Poltio araştırma sitesinin yapmış olduğu anket ile Türk televizyonlarının 'en'lerini belirledi.

Televizyonun hayatımızda büyük ölçüde yer kapladığı bir gerçek. Öyle ki; izlediğimiz diziler ve karakterleri bile benimsiyoruz.

Bunun farkında olan Poltio adlı bir araştırma sitesi de, seyirciye en'lerini sordu. En kötü karakter, en iyi anne ve dönmesi en çok istenilen dizi sorularına yanıt veren katılımcılar; oldukça şaşırtan bir sonucun oluşmasına sebep oldular.

İşte Türk halkının seçimleriyle televizyonun en'leri:

Ekran tarihinin 'En kötüleri'

                                    1.262 kişinin katıldığı ankete göre ekran tarihinin en kötü 5 karakteri sırasıyla şöyle:
Ekran tarihinin 'En kötüleri' 1.262 kişinin katıldığı ankete göre ekran tarihinin en kötü 5 karakteri sırasıyla şöyle:
Eyşan - Ezel

                                    Cansu Dere'nin canlandırdığı bu rol, listenin birinci sırasında yer aldı. Eyşanlar ölmez desek listenin başında yer almasına hak verirsiniz elbet.
Eyşan - Ezel Cansu Dere'nin canlandırdığı bu rol, listenin birinci sırasında yer aldı. Eyşanlar ölmez desek listenin başında yer almasına hak verirsiniz elbet.
Kemal - Kırgın Çiçekler

                                    Kemal'im yapmaz sözünü hafızalarımıza işleten performansıyla Cansu Fırıncı, halk tarafından ekranın en kötü ikinci karakteri olarak belirlenmiş durumda.
Kemal - Kırgın Çiçekler Kemal'im yapmaz sözünü hafızalarımıza işleten performansıyla Cansu Fırıncı, halk tarafından ekranın en kötü ikinci karakteri olarak belirlenmiş durumda.
Celal Baba - İçerde

                                    Çetin Tekindor'un üstün oyunculuğuyla seyrettiğimiz Celal Baba, İçerde dizisinin de en sevilen karakterlerinden biriydi. Listenin üçüncü sırasında yer aldı.
Celal Baba - İçerde Çetin Tekindor'un üstün oyunculuğuyla seyrettiğimiz Celal Baba, İçerde dizisinin de en sevilen karakterlerinden biriydi. Listenin üçüncü sırasında yer aldı.
Kudret - Avlu

                                    Paramparça dizisiyle yıldızını parlatan Nursel Köse'nin canlandırdığı Kudret karakteri, Celal Baba'nın ardından listede 4. sırada yer aldı.
Kudret - Avlu Paramparça dizisiyle yıldızını parlatan Nursel Köse'nin canlandırdığı Kudret karakteri, Celal Baba'nın ardından listede 4. sırada yer aldı.
Ferhunde - Yaprak Dökümü

                                    Son 4 sezondur Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki performansıyla dikkat çeken Çakır, kendisine şöhreti getiren Ferhunde rolüyle listede 5. sırada yer aldı.
Ferhunde - Yaprak Dökümü Son 4 sezondur Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki performansıyla dikkat çeken Çakır, kendisine şöhreti getiren Ferhunde rolüyle listede 5. sırada yer aldı.
Ekrana 'dönmesi istenen diziler'

                                    Katılımın en yüksek olduğu sorulardan biri olan 'ekrana dönmesi istenen diziler' sorusunda 4.613 kişi oy kullandı. Cevap listesinde yer alan yapımlar şöyle:
Ekrana 'dönmesi istenen diziler' Katılımın en yüksek olduğu sorulardan biri olan 'ekrana dönmesi istenen diziler' sorusunda 4.613 kişi oy kullandı. Cevap listesinde yer alan yapımlar şöyle:
Avrupa Yakası

                                    Burhan Altıntop, Volkan, Aslı, Şesu, İffet... Say say bitmeyen karakterleriyle Avrupa Yakası, en özlenenler listesinde ilk sırada yer alıyor. Gülse Birsel, yeniden Avrupa Yakası efsanesini yazmaya başlar mı? Başlarsa bu nasıl olur? Oldukça merak edilen iki soru...
Avrupa Yakası Burhan Altıntop, Volkan, Aslı, Şesu, İffet... Say say bitmeyen karakterleriyle Avrupa Yakası, en özlenenler listesinde ilk sırada yer alıyor. Gülse Birsel, yeniden Avrupa Yakası efsanesini yazmaya başlar mı? Başlarsa bu nasıl olur? Oldukça merak edilen iki soru...
Leyla ile Mecnun

                                    Burak Aksak'ın yazdığı ve dönmesi dört gözle beklenen ikinci iş; Leyla İle Mecnun oldu. Dizi, Avrupa Yakası ile birlikte absürt komedinin temellerini oluşturuyordu. Kim bilir belki bir gün her iki yapımın da, yeni bölümlerini ekranda görebiliriz.
Leyla ile Mecnun Burak Aksak'ın yazdığı ve dönmesi dört gözle beklenen ikinci iş; Leyla İle Mecnun oldu. Dizi, Avrupa Yakası ile birlikte absürt komedinin temellerini oluşturuyordu. Kim bilir belki bir gün her iki yapımın da, yeni bölümlerini ekranda görebiliriz.
Ezel

                                    Acısıyla üzülüp sevinciyle mutlu olduğumuz, Ramiz Dayı'nın öğretilerini dinlediğimiz Ezel; ekrana dönmesi en çok istenen 3. yapım oldu. Ezel'in intikamını aldıktan sonra değişen, Ramiz Dayı'sız hayatı nasıl bir izlenim oluşturur merak konusu doğrusu.
Ezel Acısıyla üzülüp sevinciyle mutlu olduğumuz, Ramiz Dayı'nın öğretilerini dinlediğimiz Ezel; ekrana dönmesi en çok istenen 3. yapım oldu. Ezel'in intikamını aldıktan sonra değişen, Ramiz Dayı'sız hayatı nasıl bir izlenim oluşturur merak konusu doğrusu.
Behzat Ç.

                                    Ankara polisiyesi Behzat Ç., ekrana bir çok ismi taşımış, polisiye hikayelerine farklı bir gözle bakmamızı sağlamıştı. Seyircinin unutmadığı yapımlar arasında yer alan Behzat Ç., listede 4. sırada yer aldı.
Behzat Ç. Ankara polisiyesi Behzat Ç., ekrana bir çok ismi taşımış, polisiye hikayelerine farklı bir gözle bakmamızı sağlamıştı. Seyircinin unutmadığı yapımlar arasında yer alan Behzat Ç., listede 4. sırada yer aldı.
Aşk-ı Memnu

                                    Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu, her sene yeniden yayınlanıyor ve final bölümüyle gündeme gelmeyi başarıyor. Dizinin yeniden başlamasını isteyenler belli ki, devam eden süreçte Behlül, Adnan ve Firdevs'e ne olacağını heyecanla merak ediyorlar.
Aşk-ı Memnu Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu, her sene yeniden yayınlanıyor ve final bölümüyle gündeme gelmeyi başarıyor. Dizinin yeniden başlamasını isteyenler belli ki, devam eden süreçte Behlül, Adnan ve Firdevs'e ne olacağını heyecanla merak ediyorlar.
Ekran tarihinin 'En iyi anneleri'

                                    En kötüler olur da en iyiler olmaz mı? Elbette olur. Fakat bu iyiler annelikleriyle ön planda. Ankette en çok dikkat çeken kısımlardan biri olan 'en iyi anne' sorusuna gelen cevaplar şöyle:
Ekran tarihinin 'En iyi anneleri' En kötüler olur da en iyiler olmaz mı? Elbette olur. Fakat bu iyiler annelikleriyle ön planda. Ankette en çok dikkat çeken kısımlardan biri olan 'en iyi anne' sorusuna gelen cevaplar şöyle:
Firdevs Yöreoğlu - Aşk-ı Memnu

                                    Seyircinin en sevdiği anne, Firdevs Yöreoğlu. Kızının, damadının, üvey torununun ve damadının yeğeninin hayatını mahveden yetmezmiş gibi kendi sonunu da getiren Firdevs Yöreoğlu'nun ilk sırada yer alması oldukça şaşırttı.
Firdevs Yöreoğlu - Aşk-ı Memnu Seyircinin en sevdiği anne, Firdevs Yöreoğlu. Kızının, damadının, üvey torununun ve damadının yeğeninin hayatını mahveden yetmezmiş gibi kendi sonunu da getiren Firdevs Yöreoğlu'nun ilk sırada yer alması oldukça şaşırttı.
Pembe - Cennet Mahallesi

                                    Ferhunde Hanımlar'da canlandırdığı Nermin karakterinin bir üst versiyonu olan Pembe ile ekranda yer alan Melek Baykal, oyunculuğundaki başarısıyla anneler rolünde ikinci sırada yer almayı başardı.
Pembe - Cennet Mahallesi Ferhunde Hanımlar'da canlandırdığı Nermin karakterinin bir üst versiyonu olan Pembe ile ekranda yer alan Melek Baykal, oyunculuğundaki başarısıyla anneler rolünde ikinci sırada yer almayı başardı.
Cemile - Öyle Bir Geçer Zaman ki

                                    İçerisinde bulunan aşırı dramatik yapıyla bizlere Yeşilçam filmlerini anımsatan Öyle Bir Geçer Zaman ki, Cemile karakteriyle listede yer alıyor. Çocukları için her şeye göğüs geren Cemile'yi ve onu canlandıran Ayça Bingöl'ü unutmak mümkün mü?
Cemile - Öyle Bir Geçer Zaman ki İçerisinde bulunan aşırı dramatik yapıyla bizlere Yeşilçam filmlerini anımsatan Öyle Bir Geçer Zaman ki, Cemile karakteriyle listede yer alıyor. Çocukları için her şeye göğüs geren Cemile'yi ve onu canlandıran Ayça Bingöl'ü unutmak mümkün mü?
Hayriye - Yaprak Dökümü

                                    Usta oyuncu Güven Hokna'nın Ferhunde Hanımlar ve İkinci Bahar'ın ardından canlandırdığı unutulmaz 3. karakter. Hayriye Hanım ve unutulmaz sözü "Aman Ali Rıza Bey duymasın"ı unutmak mümkün değil.
Hayriye - Yaprak Dökümü Usta oyuncu Güven Hokna'nın Ferhunde Hanımlar ve İkinci Bahar'ın ardından canlandırdığı unutulmaz 3. karakter. Hayriye Hanım ve unutulmaz sözü "Aman Ali Rıza Bey duymasın"ı unutmak mümkün değil.
Meltem - Çocuklar Duymasın

                                    Pınar Altuğ'un 16 sezondur başarıyla canlandırdığı modern anne karakteri Meltem, Türk seyircisi tarafından beğenilen en iyi 5. anne olarak listede kendisine yer buldu.
Meltem - Çocuklar Duymasın Pınar Altuğ'un 16 sezondur başarıyla canlandırdığı modern anne karakteri Meltem, Türk seyircisi tarafından beğenilen en iyi 5. anne olarak listede kendisine yer buldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >