'Türkiye'nin en komik dizisi' için Netflix'le masaya oturdu

Selçuk Aydemir.
Selçuk Aydemir.

Düğün Dernek filminin yönetmeni Selçuk Aydemir, bir komedi dizisi hazırlığında olduğunu söyledi. Aydemir, ''Bütçeler çok pahalı bu yüzden yapacağım dizi için Netflix'le masaya oturdum. Görüşmelerimiz devam ediyor'' dedi.

Yönetmen Selçuk Aydemir ve senarist Burak Aksak katıldıkları bir YoTube programında önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı diziler ve filmler hakkında konuşan Aydemir yazdığı kitaplara daha fazla önem verdiğini söylerken son zamanda televizyona program yapamadığını esprili bir şekilde dile getirdi. Kitapları hakkında da konuşan yönetmen, ''Özellikle bu sektöre atılmak isteyen öğrenciler okuyabilir'' dedi.

'Tekrar dizi yapacağız'

Neden uzun zamandır dizi çekmediğinden de bahseden Selçuk Aydemir, parasal konulara değindi. ''İnanılmaz düşük bütçelere işler satılmaya başlandı. Çünkü reklam verileri düştü. Reklam gelirlerinin düştüğü sene Burak Aksak'la bir araya geldik. Efsane bir iş yapamaya yeltendik. Şuana kadar ki en büyük bütçeli komedi dizisi yapmaya yeltendik. İnanılmaz bir cahil cesaretiyle 7 bölüm de yazdık. Bir bütçe ortaya çıkardık ve bize bunu en son Muhteşem Yüzyıl'da görmüştük. Ama yeniden bir şeyler yapacağız'' dedi.

'Netflix'le görüştüm'

Aydemir sözlerine,''Kanal patronu diziyi almak istedi. Ama öyle bir para yok. Adam nezih bir şekilde durumlarının çok kötü olduğunu anlattı. Biz de bu dönem de bu bütçeyle yapamayacağımızı anladık. Eğer bu durum önümüzdeki seneye kadar düzelmezse Netflix'le görüşmeye başladım. Türk televizyonlarında artık komedinin iş yapacağını düşünmüyorum. Bir dizinin ömrünün uzun olmasının tek şartı yurt dışına satılması. Türkiye bu konuda üst sıralarda ama komediyi satamıyoruz. Yurt dışına satılamadığı için hiç sansımız yok. Sadece düşük bütçeli yapımlar ekranda olur''dedi.

Burak Aksak ve Selçuk Aydemir.
Burak Aksak ve Selçuk Aydemir.

Yılmaz Erdoğan da görüşmüştü

Yılmaz Erdoğan sinema salonu işletmecileriyle yaşanan sorun sebebiyle yeni filmi Organize İşler 2: Sazan Sarmalı'nın vizyon tarihini ertelemişti. Erdoğan, bununla ilgili açıklama yaptığı sırada Netflix'le de görüşme halinde olduklarını söylemişti.

1 Şubat'ta vizyona giren filmin, yapılan açıklamayla beraber Netflix'te de yayınlanacağı resmen duyuruldu ve film dün gece ekrana geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >