TÜYAP’a gidecekler için yol haritası

​TÜYAP’a gidecekler için yol haritası
​TÜYAP’a gidecekler için yol haritası

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 4-12 Kasım tarihleri arasında kitapseverleri bekliyor. TÜYAP’ta gerçekleşen fuara gitmeden önce yapmanız gerekenleri merak ediyorsanız; doğru yerdesiniz. İşte fuar hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 4 Kasım’da kapılarını açtı. Her yıl olduğu gibi bu sene de fuara ilgi bir hayli fazla… Beylikdüzü TÜYAP’taki fuar 12 Kasım’da sona erecek. Kısacası halen fuara gitmediyseniz; önünüzde değerlendirebileceğiniz son derece kıymetli birkaç gün daha var.

Onur Yazarı: Ayla Kutlu

Bu yıl Ayla Kutlu’nun ‘Onur Yazarı’ olduğu etkinlik için fuara yerli ve yabancı pek çok yazar katılım sağlıyor.

Kesinlikle metrobüs

Fuara gitmek için en iyi ulaşım yolu, kalabalık da olsa metrobüs...
Fuara gitmek için en iyi ulaşım yolu, kalabalık da olsa metrobüs...

Her sene yarım milyona yakın kitapseveri konuk eden fuarı rahat rahat dolaşmak istiyorsanız; Beylikdüzü’ne doğru yolculuğunuza erken başlamanızda fayda var. Malumunuz yol uzak… Elbette çevrede oturanlar için fuarı dolaşmak çok daha kolay…

Şayet Beylikdüzü ya da çevresinde oturmuyorsanız en iyi ulaşım aracı kuşkusuz metrobüs… Otomobille fuara gitmeyi planlıyorsanız; trafiğin o bölgelere ulaşımınızı bir hayli zorlaştıracağını bilmelisiniz.

Listelerinizi hazırlayın

Fuara gitmeden önce mutlaka alacağınız kitaplarının listesini yapın. Çünkü yayınevlerinin stantlarını o kalabalıkta bulmak bir hayli zor. Tabi yaptığınız listeye harfi harfine sadık kalmayacağınızın da garantisini verebilirimJ Çünkü bir kitap tutkunu için fuara gitmek değil oradan çıkmak çok daha zordur.

Dan Brown'un son kitabı Başlangıç, kitapseverlerin ilgisini çekiyor.
Dan Brown'un son kitabı Başlangıç, kitapseverlerin ilgisini çekiyor.

Karaborsaya inanmayın

Metrobüsten indiğinizde TÜYAP’a doğru yürüyen genç-yaşlı birçok kitap tutkunuyla karşı karşıya kalacaksınız. Yanınızda davetiye yoksa kesinlikle sokakta karaborsa bilet sattıklarını iddia eden insanlara güvenmeyin. Çünkü böyle bir uygulama yok.

Giriş bileti 5 lira

Öğrenci, öğretmen, emekli, engelli ve basın mensuplarının ücretsiz olarak giriş yaptığı turnikelerin hemen yanında 5 TL’ye fuar biletinizi temin edebilirsiniz.

Genç-yaşlı herkes TÜYAP'a akın etti.
Genç-yaşlı herkes TÜYAP'a akın etti.

Biletinizi aldıktan sonra mutlaka yanınıza giriş kapılarının yanında duran kitapçıktan alın. Bu sayede aradığınız stantları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Fuara adım atar atmaz; kitap kokularının büyülü kokusuna kapılmayın. Kitaplardan önce ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı’na bir göz atın.

Aman çocuklara dikkat!

Çocukların okuma alışkanlığı elde etmesi için anne ve babalara büyük iş düşüyor.
Çocukların okuma alışkanlığı elde etmesi için anne ve babalara büyük iş düşüyor.

Fuarı dolaşırken etrafınızdaki küçük kitap tutkunlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü her an bir yerlerde okullarıyla ya da aileleriyle birlikte fuara gelen çocukları görebilirsiniz. Minik arkadaşların korkmaması, hayatları boyunca kitap tutkunu olarak kalabilmeleri için onlara destek olmanızda fayda var.

İşlerini severek yapıyorlar

Stantlar arasında dolaşırken yayınevleri görevlilerinden destek almayı ihmal etmeyin. Söz konusu görevliler hem nazik hem de kitaplar hakkında en ince detayı bile sizinle severek paylaşıyor. Bu sayede okumak istediğiniz kitapların sayısı da artıyor.

Peki, bir kitapsever bu durumdan pişman mıdır?

“Asla.”

Bir kitap tutkunu dünya üzerindeki tüm kitapları okumak ister.

Yerli Sarah Jio: Cansu Çevik Turan

Cansu Çevik Turan'ın romanının sayfaları arasında kaybolabilirsiniz.
Cansu Çevik Turan'ın romanının sayfaları arasında kaybolabilirsiniz.

Fuarda birçok kitap da ilk kez okuyucusuyla buluştu. Bunlardan biri Pena Yayınları’ndan çıkan “Yol Ayrımı”… Yerli Sarah Jio olarak tanıtılan Cansu Çevik Turan’ın imzasını taşıyan esere ilgi bir hayli yoğun.

İnci detayı

Gerçek bir hayat hikayesi.
Gerçek bir hayat hikayesi.

Bu iki eser dışında sizler tarafından keşfedilmeyi bekleyen birçok yazar ve kitap TÜYAP’taki yerini koruyor.

Harika bir günün ardından sizinle birlikte elleri kolları kitap dolu bir kalabalık hem mutlu hem de hüzünlü bir ruh haliyle fuardan ayrılacak.

Fuarı gezip, alışverişlerini yapanlar şimdiden gelecek sene yaşayacakları TÜYAP macerasını planlamaya başladı.

Henüz ziyaret etmediyseniz de en kısa zamanda bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ederiz.

“Okuyalım okutalım, çocuklara kitap aşkını aşılayalım.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >