Twitter'da bir gecede 120 bin lira bağış topladı; dolandırıcılık iddiaları ortaya atıldı

Başlattığı kampanya ile 21 bin dolar bağış toplayan 17 yaşındaki tiyatro oyuncusu, Asude Defne Özkan
Başlattığı kampanya ile 21 bin dolar bağış toplayan 17 yaşındaki tiyatro oyuncusu, Asude Defne Özkan

Sosyal medya üzerinden birçok kez yapılan bağış kampanyalarına şahit olmuştuk. Fakat bu kez yurt dışında bir üniversitenin oyunculuk okulundan kabul aldığını, bu yüzden de 60 bin dolar gibi bir paraya ihtiyacı olduğunu dile getiren 17 yaşındaki Asude Defne Özkan, bir gecede yaklaşık 21 bin dolar bağış topladı. Fakat olayın arkasını bırakmayan bazı sosyal medya kullanıcıları Defne'nin insanları manipüle ettiğini ve olayın bir kurgudan ibaret olduğunu iddia etti. Haliyle sosyal medyada ikiye bölündü.

Özkan, Amerika'da bulunan Pace Üniversitesi'nin oyunculuk bölümünden kabul aldığını ve bu yüzden 60 bin dolara ihtiyacı olduğunu iddia etti.
Özkan, Amerika'da bulunan Pace Üniversitesi'nin oyunculuk bölümünden kabul aldığını ve bu yüzden 60 bin dolara ihtiyacı olduğunu iddia etti.

Son günlerde sosyal medyada viral haline gelen bir video toplumu 2'ye böldü. 17 yaşındaki Asude Defne Özkan isimli lise öğrencisi, Amerika'da bulunan Pace Üniversitesi'nde oyunculuk bursu kazandığını ve burada okuyabilmek için de 60 bin dolar gibi bir ücrete ihtiyacı olduğunu anlatan bir video ile bağış kampanyası başlattı. Kısa sürede yüz binlerce etkileşim alan video neticesinde bağış rakamlarının da hızla artmasına sebep oldu.

Oyuncular, Milletvekilleri hatta Konsolosluklar bağışa destek verdi

Asude Defne Özkan, paylaştığı videoda dünyanın en önemli oyunculuk okulu olan Pace Üniversitesi'nden kabul aldığını ve bu üniversiteye seçilen sayılı 'kız' öğrencilerden olduğunu belirterek bağış kampanyasını başlattı. Kampanyaya milletvekilleri, ünlü oyuncular ve hatta Türkiye New York konsolosluğu da destek verdi. Özkan bu sayede bir gecede toplam 21 bin dolar bağış topladı.

Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi: ''Bu kampanya tamamen kurgu''

Bir gecede 21 bin dolar toplayan bağış kampanyasının sahibi Asude Defne Özkan, sosyal medyanın en konuşulan ismi oldu. Sebebiyse bazı kullanıcıların, yaptığı araştırmalar sonucu Özkan'ın böyle bir bağışa ihtiyacı olmadığını hatta bahsi geçen üniversitenin abartıldığı kadar iyi bir eğitim vermediği iddia edildi.

Birçok üniversiteden kabul aldığını ve en çok burs veren üniversiteyi tercih ettiğini açıkladıktan sonra maddi destek isteyen Özkan'a karşı sosyal medyada ‘dolandırıcı’ diyenler de ortaya çıktı. Bunlardan bazıları Özkan’ın Instagram üzerinde bir seyahatbloğu olduğunu ve ülkeülkegezdiği için yeterli maddi durumunun da bulunduğunu belirtti.

Gcnykk isimli bir Twitter kullanıcısı bu iddiaların hepsini Tweet zinciri olarak topladı.

Özkan'dan 'dolandırıcı' iddialarına yanıt

Sosyal medya üzerinde çok ciddi anlamda bilgi kirliliği oluştuğunu ileri süren Asude Defne Özkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden ‘linç’ yediğini belirtti. Özkan, parayı okula yatırdığı zaman belgeleyeceğini de ekledi. Açıklama ise şu şekilde oldu:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >