Ünlü İngiliz Rock gruplarından Led Zeppelin: Orhan Gencebay hayranıyız

Led Zeppelin.
Led Zeppelin.

İngiltere'nin ünlü Rock gruplarından Led Zeppelin,Türk müziğinin altyapı ve ritmlerini incelediklerini ve edindikleri sonuçları kendi müziklerinde uyguladıklarını açıkladı. Ünlü rock grubu, kendilerine Orhan Gencebay'ı örnek olarak aldıklarını söyledi. Aynı zamanda Gencebay'a hayran olduklarını da belirten grup şarkılarını yaparken ilham aldıklarını da sözlerine ekledi.

Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülüne layık görülen Led Zeppelin, Türk müziğine dair yaptığı itirafla konuşuluyor.

Grup üyelerinden Jimmy Page, bir dergiye verdiği röportajda, Türk müziğinin altyapı ve ritmlerini incelediklerini ve edindikleri sonuçları kendi müziklerinde uyguladıklarını açıkladı.

Orhan Gencebay hayranlığı

Jimmy Page, "Biz yıllarca bir Türk müzik adamının ritm, riff ve altyapılarını inceleyerek, bunları kendi müziğimizde kullandık, bunu da ilk defa buradan söylüyoruz. O Türk'ün adı da Orhan Gencebay'dır.'' itirafında bulundu.

Arabesk müziğin öncülerinden kabul edilen Orhan Gencebay ise bu durumdan haberdar olduğuna dair bir açıklama yapan Orhan Gencebay ayrıca, grubun kendisini 'ilah' olarak ilan ettiğinden de bahsetti.

Orhan Gencebay.
Orhan Gencebay.

Grup hakkında

Led Zeppelin, 1968 yılında Jimmy Page tarafından kurulan İngiliz kökenli bir rock grubudur. Rolling Stones, Led Zeppelin hakkında “Rock tarihinin en uzun soluklu gruplarından biri” olarak tanınıyorlar. Gitarda Jimmy Page, bas gitarda John Paul Jones, davulda John Bonham ve vokalde de Robert Plant bulunan 4 kişilik bir gruptur. Ayrıca, Led Zeppelin, blues, rock ve metal kültürünü karıştırıp kendi yenilikçi müzik türünü benimsemiş ve çok başarılı olmuştur.

Rock tarihinin en uzun soluklu grubudur.
Rock tarihinin en uzun soluklu grubudur.

1980 yılında bateristlerinin ölümüyle beraber grubun dağılmasına rağmen, Led Zeppelin hala en çok saygı gören gruplardan biridir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >