Ünlü oyuncu, Kanser Savaşçıları Derneği’ne saçlarını bağışladı

Fulya Zenginer
Fulya Zenginer

Oyuncu Fulya Zenginer, saçlarını kestirerek, ‘Saçım Saçın Olsun’ kampanyasına destek verdi.

Fulya Zenginer, Kanser Savaşçıları Derneği tarafından kemoterapi gören kanser hastaları için başlatılan ‘Saçım Saçın Olsun’ projesine destek verdi.

Fulya Zenginer
Fulya Zenginer

Saçlarını kestiren Zenginer, “Saçlarımla kanser hastalarına peruk yapılacak. Onlar için moral ve motivasyon en az ilaçlar kadar önemli. Saçlarım inşallah gittiği kişiye mutluluk, sağlık ve güç getirir. Bu projede yer alabildiğim için çok mutluyum” dedi.

Saçım saçın olsun projesi nedir?
Kanser Savaşçıları Derneği kanser tanısı alan kişilerin tedavi süresinde yaşadığı sorunlara ve zorluklara odaklanan bir dernek. Tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorun ise çoğunlukla saç dökülmesi oluyor. Bu, sadece tedavi sürecinde gerçekleşen ve geri dönüşü olan bir durum olsa da tanı alanları olumsuz etkileyebiliyor. Kişilerin kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olabiliyor ya da kendilerini etiketlenmiş gibi hissetmelerine yol açabiliyor. Söz konusu kaybın tedavi sürecine de olumsuz açıdan etkileri olabiliyor.Bu sebeplerden dolayı dernek üyeleri olarak bu sorunu gündeme getirip konu ile ilgili bir proje başlattık. Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatıyoruz. Projede; saç bağışçılarımız yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında bize ulaşan saçlar, projemize katkı sağlayan peruk atölyelerine gönderiliyor. Peruk talebinde bulunan tanı alanlarımız ise proje sorumlularımıza derneğimizin ve projemizin sosyal medya hesaplarından ulaşıyorlar. Kendi istekleri doğrultusunda gerçek saçlardan hazırlattığımız perukları en kısa zamanda tanı alanlarımıza karşılıksız olarak hediye ediyoruz. Projemiz hijyenik açıdan oldukça dikkatli devam ediyor. Bağışçılarımızın saçları kesilmeden önce şampuan ile yıkanıyor. Sonrasında peruk atölyelerine ulaşan saçlar tekrar bir dizi dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor. Üretim aşamasında makineler devreye girdiği için yapıldıktan sonra peruklar tekrar yıkanıyor ve kişilere ulaştırılıyor. Tanı alanlarımıza perukları teslim edildiğinde de yazılı ve sözlü bilgilendirme yapılıyor.
Saçım saçın olsun projesi nedir? Kanser Savaşçıları Derneği kanser tanısı alan kişilerin tedavi süresinde yaşadığı sorunlara ve zorluklara odaklanan bir dernek. Tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorun ise çoğunlukla saç dökülmesi oluyor. Bu, sadece tedavi sürecinde gerçekleşen ve geri dönüşü olan bir durum olsa da tanı alanları olumsuz etkileyebiliyor. Kişilerin kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olabiliyor ya da kendilerini etiketlenmiş gibi hissetmelerine yol açabiliyor. Söz konusu kaybın tedavi sürecine de olumsuz açıdan etkileri olabiliyor.Bu sebeplerden dolayı dernek üyeleri olarak bu sorunu gündeme getirip konu ile ilgili bir proje başlattık. Gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı almış ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlatıyoruz. Projede; saç bağışçılarımız yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında bize ulaşan saçlar, projemize katkı sağlayan peruk atölyelerine gönderiliyor. Peruk talebinde bulunan tanı alanlarımız ise proje sorumlularımıza derneğimizin ve projemizin sosyal medya hesaplarından ulaşıyorlar. Kendi istekleri doğrultusunda gerçek saçlardan hazırlattığımız perukları en kısa zamanda tanı alanlarımıza karşılıksız olarak hediye ediyoruz. Projemiz hijyenik açıdan oldukça dikkatli devam ediyor. Bağışçılarımızın saçları kesilmeden önce şampuan ile yıkanıyor. Sonrasında peruk atölyelerine ulaşan saçlar tekrar bir dizi dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor. Üretim aşamasında makineler devreye girdiği için yapıldıktan sonra peruklar tekrar yıkanıyor ve kişilere ulaştırılıyor. Tanı alanlarımıza perukları teslim edildiğinde de yazılı ve sözlü bilgilendirme yapılıyor.
Fulya Zenginer kimdir?
Fulya Zenginer, 21 Temmuz 1989 tarihinde istanbul’da dünyaya gelmiştir. 10 yaşında iken babasını kaybetmiştir. Zeytinburnu Nuri Paşa İlköğretim Okulundan mezun olduktan sonra Bakırköy Lisesinden mezun oldu. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Fulya Zenginer, Lise bittikten sonra katıldığı Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. Eş zamanlı olarak devlet tiyatrosu oyuncusu ve sanat yönetmeni Aytekin Özen‘den bir süre yoğun tempoda tiyatro eğitim almıştır. 2006 yılında “İki Aile” dizisinde küçük bir rol ile dizi oyunculuğuna başladı. Ardından 2009 yılında Turkcell ve Pepsi markalarının kampanya reklamında oynadı. Fulya Zenginer, 2008 – 2010 yılları arasında “Küçük Kadınlar” dizisinde Özge Borak, Hande Soral, Fulya Zenginer, Ekin Türkmen, Elit İşcan, Kıvanç Kasabalı, Ahmet Levendoğlu, Burak Sağyaşar ile beraber rol aldı. Bu dizi ile ekranların tanınan yüzü haline gelen güzel oyuncu iyi projelerde rol almaya devam etti. 2012 – 2013 yılları arasında “Benim İçin Üzülme” dizisinde Buse karakterini canlandırırken Fulya Zenginer, Tansel Öngel, Çağlar Ertuğrul, Öykü Çelik, Ünal Silver, Beyazıt Gülercan, Eren Hacısalihoğlu, Sacide Taşaner, Selin Şekerci ile beraber oynadılar.
Fulya Zenginer kimdir? Fulya Zenginer, 21 Temmuz 1989 tarihinde istanbul’da dünyaya gelmiştir. 10 yaşında iken babasını kaybetmiştir. Zeytinburnu Nuri Paşa İlköğretim Okulundan mezun olduktan sonra Bakırköy Lisesinden mezun oldu. Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Fulya Zenginer, Lise bittikten sonra katıldığı Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. Eş zamanlı olarak devlet tiyatrosu oyuncusu ve sanat yönetmeni Aytekin Özen‘den bir süre yoğun tempoda tiyatro eğitim almıştır. 2006 yılında “İki Aile” dizisinde küçük bir rol ile dizi oyunculuğuna başladı. Ardından 2009 yılında Turkcell ve Pepsi markalarının kampanya reklamında oynadı. Fulya Zenginer, 2008 – 2010 yılları arasında “Küçük Kadınlar” dizisinde Özge Borak, Hande Soral, Fulya Zenginer, Ekin Türkmen, Elit İşcan, Kıvanç Kasabalı, Ahmet Levendoğlu, Burak Sağyaşar ile beraber rol aldı. Bu dizi ile ekranların tanınan yüzü haline gelen güzel oyuncu iyi projelerde rol almaya devam etti. 2012 – 2013 yılları arasında “Benim İçin Üzülme” dizisinde Buse karakterini canlandırırken Fulya Zenginer, Tansel Öngel, Çağlar Ertuğrul, Öykü Çelik, Ünal Silver, Beyazıt Gülercan, Eren Hacısalihoğlu, Sacide Taşaner, Selin Şekerci ile beraber oynadılar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >