Ünlü oyuncu Recep Aktuğ hastaneye kaldırıldı

Aşk-ı Memnu ile gönüllerde taht kuran Recep Aktuğ, dizide Hilmi karakteriyle tanındı.
Aşk-ı Memnu ile gönüllerde taht kuran Recep Aktuğ, dizide Hilmi karakteriyle tanındı.

Ekranların efsane dizisi 'Aşk-ı Memnu'nun 'Hilmi Bey'i Recep Aktuğ'dan kötü haber geldi. Hastaneye kaldırılan usta oyuncuya, yapılan kontrollerin ardından KOAH teşhisi konuldu.

Magazin dünyasının 'Felaket tellalı' olarak adlandırılan ses sanatçısı Onur Akay, kötü haberi sosyal medya hesabından duyurarak şunları yazdı:

  • ''Aşk-Memnu' isimli dizide 'Hilmi' karakteri ile gönüllerde taht kuran değerli müzisyen ve oyuncu Recep Aktuğ hastaneye kaldırıldı ve KOAH teşhisi konuldu. Ayrıca sırtında iki kemiğin kırıldığı ve ciğerlerinin su topladığı ortaya çıktı. Değerli sanatçımıza acil şifalar diliyorum.''

Onur Akay sosyal medya hesabında, Aktuğ'un hastanede çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.
Onur Akay sosyal medya hesabında, Aktuğ'un hastanede çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.

Eğitimi süresince pazarlamacılık, grafikerlik gibi işlerde ve Hafta Sonu Gazetesi'nde muhabir olarak çalışmaya başladı.

Mehmet Recep Aktuğ kimdir?

Mehmet Recep Aktuğ; 13 Mayıs 1954 de İzmir'de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamlayan oyuncu, 1973 yılında liseye devam ederken Anadolu pop tarzında müzik yapmaya başladı. "Gelenek" adlı bir müzik grubu kuran Aktuğ, ilk profesyonel çalışmasını da bu grupla İzmir "Mogambo"da yaptı.

Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirilen Aktuğ; bir çok reklam filminde ve dizide de rol aldı.

Recep Aktuğ'nun Esen Müzik etiketiyle çıkmış Alışma Bana ve Siyah Gül adlı iki müzik albümü de bulunmakta.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı 'KOAH' nedir?

                                    KOAH, uzmanlara göre dünyada en sık ölüme yol açan 4'üncü hastalıktır.


İlerleyici ve tam olarak geri dönüşümlü olmayan, buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır. KOAH havayollarını daraltır, solunumu güçleştirir. Genellikle kronik bronşit ve amfizem (Kana oksijen taşınmasını sağlayan hava keseciklerinde harabiyete neden olan bir hastalık) zemininde gelişen KOAH'da, hastalar öksürük ve balgamdan, kısa mesafeli yürüyüşte bile oluşan nefes darlığına kadar değişik semptomlara sahiptir.
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı 'KOAH' nedir? KOAH, uzmanlara göre dünyada en sık ölüme yol açan 4'üncü hastalıktır. İlerleyici ve tam olarak geri dönüşümlü olmayan, buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır. KOAH havayollarını daraltır, solunumu güçleştirir. Genellikle kronik bronşit ve amfizem (Kana oksijen taşınmasını sağlayan hava keseciklerinde harabiyete neden olan bir hastalık) zemininde gelişen KOAH'da, hastalar öksürük ve balgamdan, kısa mesafeli yürüyüşte bile oluşan nefes darlığına kadar değişik semptomlara sahiptir.
KOAH çeşitleri

                                    3 tip KOAH vardır:HAFİF KOAH: Öksürük ve balgam vardır. Ağır bir iş yapıldığında veya hızlı yürüdüğünüzde nefes biraz sıkışabilir. ORTA ŞİDDETTE KOAH: Öksürük, balgam ve nefes darlığının şiddeti biraz daha artmıştır. Ağır bir iş yaparken veya günlük işleri yaparken zorlanılır. Bir soğuk algınlığı veya akciğer enfeksiyonu geçirildiğinde iyileşme birkaç haftayı bulur. AĞIR VEYA ÇOK AĞIR KOAH: Sürekli nefes darlığı vardır. Öksürük ve balgam sıktır. Enfeksiyondan geç iyileşme olur. Evde günlük işler yapılamaz hale gelir. Merdivenler çıkılamaz veya oda içinde dahi yürünemez hale gelir. Hastalar çok çabuk yorulur.
KOAH çeşitleri 3 tip KOAH vardır:HAFİF KOAH: Öksürük ve balgam vardır. Ağır bir iş yapıldığında veya hızlı yürüdüğünüzde nefes biraz sıkışabilir. ORTA ŞİDDETTE KOAH: Öksürük, balgam ve nefes darlığının şiddeti biraz daha artmıştır. Ağır bir iş yaparken veya günlük işleri yaparken zorlanılır. Bir soğuk algınlığı veya akciğer enfeksiyonu geçirildiğinde iyileşme birkaç haftayı bulur. AĞIR VEYA ÇOK AĞIR KOAH: Sürekli nefes darlığı vardır. Öksürük ve balgam sıktır. Enfeksiyondan geç iyileşme olur. Evde günlük işler yapılamaz hale gelir. Merdivenler çıkılamaz veya oda içinde dahi yürünemez hale gelir. Hastalar çok çabuk yorulur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >