Uzman görüşü: Ahmet Kural hapis yatacak mı?

Ahmet Kural - Sıla davası sonuçlandı.
Ahmet Kural - Sıla davası sonuçlandı.

Bugün sonuçlanan Sıla ve Ahmet Kural davasında mahkeme kararını verdi. Mahkemenin açıkladığı ertelemeli karar sonucuna göre sanık Kural, ''hakaret, tehdit ve kasten yaralama'' suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası akıllara ilk gelen soru 'Ahmet Kural'ın hapis yatıp yatmayacağı' oldu. Biz de konuyu uzmanına, Avukat Mahmut Doğan'a sorduk.

Türkiye'nin gözünü çevirdiği Sıla-Ahmet Kural davası bugün sonuçlandı. Bir dönem arkadaş olan ikilinin sonrasında şiddete varan ilişkileri mahkemeye kadar gitti. Taraflardan Sıla Gençoğlu'nun Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü gerekçesiyle 6 ay önce açılan dava bugün sonuçlandı. Mahkemenin açıkladığı ertelemeli karara göre Ahmet Kural ''hakaret, tehdit ve kasten yaralama'' suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

'Hapis yatmaz, ama takip edilir'

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından tüm kamuoyunun aklında yer alan 'Ahmet Kural bu ceza sonrası hapsi yatacak mı? ' sorusu oldu. GZT'ye konuşan Ceza Avukatı Mahmut Doğan, konuya açıklık getirdi.

Mahkeme 3 ayrı başlıktan suçlu bulunan Ahmet Kural'ın cezasını ertelemeli olarak açıkladı. Avukat Doğan bu durumu şöyle açıklıyor:

Mahkeme Ahmet Kural'a hapis cezası yerine seçenek yaptırım uyguluyor. Kural'ın aldığı cezaları 5 yıl kadar erteliyor ve bu süre içerisinde tekrar bir suça karışması durumunda eski cezalarıyla birlikte yargılanması gerektiğine hükmediyor. 5 yıllık denetim sürecine tabi tutulacak Kural'a mahkeme bir nevi ikinci bir şans tanımış oluyor. Doğan ayrıca, kısa süreli hapis cezalarının çoğunda mahkemelerin genellikle ertelemeli karar verdiğini belirtiyor.

'Kural 5 yıl boyunca takip edilecek'

Davada kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca verilen suçlardan cezanın ertelenmesine sanığın 5 yıl boyunca denetime tabi tutulmasına karar verildi. Eğer bu süre zarfında tekrar bir suça karışırsa eski suçlarıyla birlikte yeniden yargılanmaya gidilecek.

Sıla mahkemenin ardından avukatıyla birlikte basın açıklaması yaptı.
Sıla mahkemenin ardından avukatıyla birlikte basın açıklaması yaptı.

Sıla ve Ahmet Kural'ın ilk açıklamaları

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan şarkıcı Sıla şunları söyledi:

Susmak iyi bir fikir değil


Türk adaletine teşekkür ediyorum. Mutluyum. Bütün kadınlar için güven verici. Benim için çok zor bir dönemdi. Çünkü bunun iddia olduğu söylendi. Dünya kadar manipülasyon yapıldı. Susmak iyi bir fikir değil. İyi bir duruşmaydı.


Hapis cezası yok

Mahkeme çıkışı açıklamalarda bulunan oyuncu Ahmet Kural şunları söyledi:

Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Testyaptıralım. (Uyuşturucu madde iddiası) Taleplerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever. Hem kadınlara hem de erkeklere psikolojik şiddeti sever. Herkesne olduğunu bilecek. Test istedim, kim masal anlatıyor görsünler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >