Yalnız bir adamın yeni hayat mücadelesi: Maniac

Maniac

Netflix'in yeni mini dizisi Maniac, görücüye çıktı. İlk sezon 10 bölüm olarak seyirciye sunulan yapımın ilk üç bölümünü, sizler için izleyip değerlendirdik.

Emma Stone ve Jonah Hill ikilisini bir araya getiren mini dizi Maniac, 21 Eylül itibariyle seyircisinin karşısına çıktı.

Netflix'in yeni mini dizisi olan Maniac, adıyla eş değer bir konuya sahip desek yanılmış olmayız. Bilim kurgu, gezegen, keşif vb. kavramlara ilgisi olanları içine çekecek olan yapım aynı zamanda -özellikle Türk yapımlarında gördüğümüz- yeni bir hayat klişesiyle de sizleri baş başa bırakıyor.

Peki Maniac dizisi bize neleri vaat ediyor ve dizide dikkat çeken noktalar neler?

Öncelikle dikkat çeken noktalara bakalım:

Dizinin temeli
16 yaş ve üzeri seyirci kitlesine hitap eden dizinin temel konusu tam olarak şöyle: Annesiyle ilgili sorunları olan bir doktorun ve duygusal açıdan karmaşık bir bilgisayarın yürüttüğü tuhaf bir ilaç deneyine katılan iki yabancı arasında bir bağ kurulur. Ve olaylar gelişir.
Dizinin temeli 16 yaş ve üzeri seyirci kitlesine hitap eden dizinin temel konusu tam olarak şöyle: Annesiyle ilgili sorunları olan bir doktorun ve duygusal açıdan karmaşık bir bilgisayarın yürüttüğü tuhaf bir ilaç deneyine katılan iki yabancı arasında bir bağ kurulur. Ve olaylar gelişir.
Değişen tarz 
Dizide en çok dikkat çeken noktalardan biri kuşkusuz ki Jonah Hill'in değişen tarzı. Hill'i kilolu halleriyle hatırlayan kişiler için karşılarında gördükleri kişi bambaşka biri olabilir fakat bu durumun oyun gücü ve rolünde farklı bir izlenim bırakması açısından onda olumlu bir etki oluşturduğu kesin.
Değişen tarz Dizide en çok dikkat çeken noktalardan biri kuşkusuz ki Jonah Hill'in değişen tarzı. Hill'i kilolu halleriyle hatırlayan kişiler için karşılarında gördükleri kişi bambaşka biri olabilir fakat bu durumun oyun gücü ve rolünde farklı bir izlenim bırakması açısından onda olumlu bir etki oluşturduğu kesin.
Aynı değişimden Emma Stone'nin payını aldığını görebiliyoruz. La La Land ile gelen yükselişini emin adımlarla sürdüren Stone artık sarı renkli saçlarıyla yer alıyor. Ki bu durumun bile Stone'nin profilinde ne kadar değişiklik oluşturduğunu belirtmek mümkün.
Aynı değişimden Emma Stone'nin payını aldığını görebiliyoruz. La La Land ile gelen yükselişini emin adımlarla sürdüren Stone artık sarı renkli saçlarıyla yer alıyor. Ki bu durumun bile Stone'nin profilinde ne kadar değişiklik oluşturduğunu belirtmek mümkün.
Bize neler vaat ediyor?
Bize neler vaat ediyor?
Bilinçaltı yolculuğu ve yalnızlığımız
Dizide seyirciye aktarılmak istenen ilk mesajlardan biri, ilk bölümün açılış sekansından da anlaşılacağı üzere büyük patlama teorisi. İnsanlığın var oluş mücadelesi ve ilerleyen sürecini aktaran hikayemiz, seyirciyi ilerleyen bölümlerinde bir bilinçaltı yolculuğuna çıkarıyor ve var olan yalnızlığını sorgulatıyor.
Bilinçaltı yolculuğu ve yalnızlığımız Dizide seyirciye aktarılmak istenen ilk mesajlardan biri, ilk bölümün açılış sekansından da anlaşılacağı üzere büyük patlama teorisi. İnsanlığın var oluş mücadelesi ve ilerleyen sürecini aktaran hikayemiz, seyirciyi ilerleyen bölümlerinde bir bilinçaltı yolculuğuna çıkarıyor ve var olan yalnızlığını sorgulatıyor.
Gerçekten de o kişiler ve olaylar var mı?
Düşündüğümüz her şey ya da yaşadığımızı, tanıdığımızı iddia ettiğimiz her şey gerçekten de var mı diye sorgulatan Maniac, hayatta yaşadıkları yalnızlıklar üzerine çareyi ilaç vb. şeyler kullanmakta bulan Owen ve Annie üzerinden bilinçaltı yolculuğuna çıkarıyor.
Gerçekten de o kişiler ve olaylar var mı? Düşündüğümüz her şey ya da yaşadığımızı, tanıdığımızı iddia ettiğimiz her şey gerçekten de var mı diye sorgulatan Maniac, hayatta yaşadıkları yalnızlıklar üzerine çareyi ilaç vb. şeyler kullanmakta bulan Owen ve Annie üzerinden bilinçaltı yolculuğuna çıkarıyor.
Teknoloji ilerledikçe kabalaşan dünya
Hikayenin geçtiği dönem, sanıldığı gibi günümüz değil. Tam olarak net bir zaman kavramı olmasa da içerisinde bulunduğu ortam açısından teknolojinin oldukça ilerlediği bir zaman diliminde bulunulduğunu söylemek mümkün olacaktır. Ve bu zaman dilimi üzerinden, teknoloji ilerledikçe insanlık ve yaşam koşulları kavramlarının kabalaştığı görülmektedir.
Teknoloji ilerledikçe kabalaşan dünya Hikayenin geçtiği dönem, sanıldığı gibi günümüz değil. Tam olarak net bir zaman kavramı olmasa da içerisinde bulunduğu ortam açısından teknolojinin oldukça ilerlediği bir zaman diliminde bulunulduğunu söylemek mümkün olacaktır. Ve bu zaman dilimi üzerinden, teknoloji ilerledikçe insanlık ve yaşam koşulları kavramlarının kabalaştığı görülmektedir.
Son söz:
Hikayemiz içerisinde yer alan en önemli detayı verip Maniac izlenimlerimize son verebiliriz. Owen ve Annie'ye verilen 3 hap hikayede verilmek istenen temel mesajı özetliyor: Geçmişe yolculuk ve hayatımıza etki eden kilit nokta olaylar. Bakalım dizinin ikinci sezonu bizleri nasıl bir olay dizisine götürecek?
Son söz: Hikayemiz içerisinde yer alan en önemli detayı verip Maniac izlenimlerimize son verebiliriz. Owen ve Annie'ye verilen 3 hap hikayede verilmek istenen temel mesajı özetliyor: Geçmişe yolculuk ve hayatımıza etki eden kilit nokta olaylar. Bakalım dizinin ikinci sezonu bizleri nasıl bir olay dizisine götürecek?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >