Yapımcı, Müslüm filmindeki 'skandal hata'nın nedenini anlattı

Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminin yönetmeni Mustafa Uslu, filmdeki skandal sahnelere açıklık getirdi.
Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminin yönetmeni Mustafa Uslu, filmdeki skandal sahnelere açıklık getirdi.

Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu, filmdeki cinayet sahnesinin kurgu olduğu yönündeki iddialar için telefonla bağlandığı programda açıkladı: 'Cinayet gerçekte çok gaddarca ve vicdansızcaydı onu o şekilde veremezdik.'

Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Müslüm' filminde Gürses'in babasının eski eşini ve karısının öldürdüğü sahnenin kurgu olduğu ve Gürses'in kız kardeşinin olmadığı iddia edildi.

Kanal D ekranlarında yayınlanan '2. Sayfa' programına telefonla bağlanan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, iddialara açıklık getirdi:

  • "Filmi yaparken önce Muhterem Nur'la mülakat yaptık Müslüm abinin hayat hikayesini anlattı. Adana'ya giderek mahalle muhtarı ve hayatına giren insanlar görüştük. Bize anlatılan hem mahalle halkının hem de Muhterem Hanım'ın anlattığı Ezo'nun annesinin cinayetinin işlendiği gün rahmetli olduğu. Bizde bununla ilgili belgeler de var. Ezo'nun fotoğrafı da var. Peki Ezo ölmediyse nerede?"
"Cinayetini tam işlendiği gibi vermedik; çok gaddarcaydı"
2. Sayfa programının sunucularının 'Müslüm Gürses'in babası kızını öldürmemiş bu konu da ne söylersiniz?' sorusu üzerine açıklama yapan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, telefonla bağlandığı canlı yayında şunları söyledi: "Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor yandaki evin damına kaçıyor orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük."
"Cinayetini tam işlendiği gibi vermedik; çok gaddarcaydı" 2. Sayfa programının sunucularının 'Müslüm Gürses'in babası kızını öldürmemiş bu konu da ne söylersiniz?' sorusu üzerine açıklama yapan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, telefonla bağlandığı canlı yayında şunları söyledi: "Biz bir de annenin cinayetini babanın tam işlediği gibi vermedik. Çünkü çok gaddarca çok vicdansızca bir cinayetti. Kadın bıçak darbelerinden kurtuluyor yandaki evin damına kaçıyor orada baba tarafından 22 tane daha bıçak darbesi alarak hayatına veda ediyordu. Bunu böyle göstermenin sinema tarihinde sinematografik dil olarak anlatım olarak da çok sert ve kaba olduğunu düşündük."
Ezo ölmediyse, nerede? 
"Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Masa da Ezo'ydu. Biz fotoğrafa photoshop yapmadık eğer Ezo o gün ölmediyse nerede?"
Ezo ölmediyse, nerede? "Eğer Ezo mahkeme kayıtlarına göre yoksa biz filmde yer alan o fotoğrafı nasıl bulduk? Masa da Ezo'ydu. Biz fotoğrafa photoshop yapmadık eğer Ezo o gün ölmediyse nerede?"
Sahnenin gerçek olmadığı ortaya çıktı
Gişe rekorları kıran filmde Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın, Adana'da eşi Emine'yi evinde bıçakladığı ve kundaktaki kızı Ezo'yu kundağıyla birlikte duvara vurarak öldürdüğü yönündeki kurgunun gerçek olmadığı mahkeme kayıtlarıyla ortaya çıktı.
Sahnenin gerçek olmadığı ortaya çıktı Gişe rekorları kıran filmde Müslüm Gürses'in babası Mehmet Akbaş'ın, Adana'da eşi Emine'yi evinde bıçakladığı ve kundaktaki kızı Ezo'yu kundağıyla birlikte duvara vurarak öldürdüğü yönündeki kurgunun gerçek olmadığı mahkeme kayıtlarıyla ortaya çıktı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >