Yasemin Yalçın’ın “En İyi Komedyen” ödülünü sonuna kadar hak ettiğini gösteren 8 rolü

"En İyi Komedyen" ödülünü aldığında henüz 32 yaşında oluşu, onun tiyatro adına ne kadar önemli bir isim olduğuna en iyi kanıttır kuşkusuz...

1959 yılında dünyaya gelen Yalçın, 20'li yaşlarında konservatuar hayatına başladı. Bugünkü adıyla İstanbul Üniv. Dev. Kons. Tiyatro Bölümünde okurken sınıf arkadaşları arasında Demet Akbağ ve Gülenay Kalkan gibi isimler de vardı. Adile Naşit "Kızım olsa bu kadar benzer" diye övdüğünde henüz 1. sınıf öğrencisiydi. Kendisindeki ışığı ta okul sıralarından fark ettiren bu yetenekli kadın, Sürahi Hanım'ı canlandırmaya başladığında 23, Kemal Sunal ile ilk başrolünü oynadığındaysa 30 yaşındaydı.

Rakamlar ve yaşlar ile anlatılamayacak kadar değerli bir sanat yaşantısına sahip olan Yalçın'ın yol arkadaşları arasında; en yakın dostu Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Ahmet Uğurlu ve hayat arkadaşı olacak olan İlyas İlbey vardı. "Yasemince" ekolü ve devamında gelen süreçte daima tiyatro ile anılan Yalçın'ın almış olduğu bu sıfatı ne kadar hak ettiğini 8 örnek ile inceliyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >