Aytaç Arman'a veda

Aytaç Arman.
Aytaç Arman.

Usta oyuncu Aytaç Arman dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Arman Maltepe'deki İstanbul Onkoloji Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Oyuncunun vefatının ardından birçok sanatçı dostundan veda mesajları yayınlandı. Oyuncu Beyoğlu Atlas Sineması'nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Usta oyuncu Aytaç Arman dün saat 16:25 sularında hayatını kaybetti. 69 yaşında olan oyuncu kanser hastalığı nedeniyle 2 Şubat'tan beri İstanbul Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Haberi Menderes Sabancılar ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY) sosyal medya hesaplarından duyurdu. Arman için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi.

Törene Aytaç Arman'ın eski eşi Radife Baltaoğlu ve oğlunun yanı sıra aralarında Kadir İnanır, Halil Ergün, Nuri Alço, Ercan Kesal, Menderes Samancılar ve Meltem Cumbul'un da bulunduğu sinema ve tiyatro oyuncuları katıldı

Arman için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi.
Arman için Atlas Sineması'nda tören düzenlendi.

Cenazede gözyaşları sel oldu.
Cenazede gözyaşları sel oldu.

Birçok mesaj yayınlandı

Yeşilçam'dan oyuncu dostları Arman için veda mesajları yayınladı.

Türkan Şoray;

  • "Vukuat Var" ve "Gönderilmemiş Mektuplar" adlı iki filmde rol aldığını belirterek, "Biri çok gençlik dönemimizde biri de olgunluk dönemimizdeydi. Aytaç Arman hem gerçekten işine karşı çok saygılı, disiplinli hem de insanlara karşı çok saygılı ve sevgi doluydu. Çok değerli bir aktördü, işini çok severdi. Çok ama çok üzgünüm, hepimizin başı sağ olsun."

Cüneyt Arkın;

  • "Çok üzüldüm, inanamadım. O kadar güzel bir hatıra bırakmış demek ki, içim yandı duyduğumda. Çok zarifti. Çok sade ve inceydi. Benim oğlumu oynardı. Harika bir beyefendiydi. O kadar güzel ve samimi bakardı ki adeta içim güzelleşirdi. Başımız sağ olsun."

Hale Soygazi;

  • Türk sinemasının büyük bir değerini kaybettiğini ifade ederek, "Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Filiz Akın;

  • "Hala onu kaybettiğimize inanamıyorum. Daha doğrusu inanmak istemiyorum. Ödül törenlerinde karşılaşırdık. Hala yakışıklı, hala o kadar gençti ki. Bir varmış, bir yokmuş misali işte. Film şeridi gibi geçiyor gözümüzün önünden hayat."

Filiz Akın, Aytaç Arman.
Filiz Akın, Aytaç Arman.

Perihan Savaş;

  • "Ah be arkadaşım, ah canım sen de mi? Kalbimde sakladım seni de. Yolun ışık, melekler yoldaşın, mekanın cennet olsun." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >