Yılda 100 kitap nasıl okunur?

genel
genel

Yılda 100 kitap okumak gibi bir planınız varsa, yapmanız gerekenleri sizler için belirledik.

Sürekli yapmak istediğimiz ama bir türlü süreklilik sağlayamadığımız şey; kitap okumak. Belki bu sefer bu plan işe yarar. Yılda kaç kitap okuduğunuzu en iyi siz biliyorsunuz. Peki, bu sayı sizin için yeterli mi? Kendimize bulduğumuz bitmeyen bahanelerden kurtulmak için öncelikle bir hedef belirlemek ve bir yatırım yapmak gerekiyor.

Yılda 100 kitap okuma gibi bir hedefiniz varsa bunun çok basit bir matematiği var. İnsanların çoğu saatte 50 sayfa kitap okur. Haftada 10 saat okursanız, yılda 26.000 sayfa okumuş olursunuz. Okuduğunuz kitapların ortalama 250 sayfa olduğunu varsayalım. Bu plana uyduğunuz taktirde, yılda 104 kitap okumuş olacaksınız. Şimdiden tebrik ederim.

Yılda 100 kitap okumak için yapmanız gerekenler

 Kitapları toplu olarak satın alın

                                    
                                    Kitaplara harcadığınız para kendinize yaptığınız en iyi yatırımdır. Kitapları okumadığınız takdirde sadece para kaybı olacaktır.
Kitapları toplu olarak satın alın Kitaplara harcadığınız para kendinize yaptığınız en iyi yatırımdır. Kitapları okumadığınız takdirde sadece para kaybı olacaktır.
Okumak için kendinize şartlar koymayın. Her yerde okuyun.

                                    
                                    Programınız ne kadar yoğun olursa olsun okumanın bir yolunu bulun. Yorgun olmak veya meşgul olmak mazeret olmamalı. -Trende okuyun -Yolda okuyun-İşte okuyun-Birini beklerken okuyun
Okumak için kendinize şartlar koymayın. Her yerde okuyun. Programınız ne kadar yoğun olursa olsun okumanın bir yolunu bulun. Yorgun olmak veya meşgul olmak mazeret olmamalı. -Trende okuyun -Yolda okuyun-İşte okuyun-Birini beklerken okuyun
Yalnızca ilgilinizi çekebilecek kitapları okuyun

                                    
                                    Okuduğunuz kitabın sayfaları bitmek bilmiyorsa, bir yerden sonra eziyet haline gelen bu hale izin vermeyip, o kitabı okumayı hemen bırakın. İlginizi çekecek kitapları okumaya çalışın. İnsanoğlu, 2000 yıldır kitap yazdığını düşünürsek, elbet ilginizi çekecek bir kitap bulursunuz.
Yalnızca ilgilinizi çekebilecek kitapları okuyun Okuduğunuz kitabın sayfaları bitmek bilmiyorsa, bir yerden sonra eziyet haline gelen bu hale izin vermeyip, o kitabı okumayı hemen bırakın. İlginizi çekecek kitapları okumaya çalışın. İnsanoğlu, 2000 yıldır kitap yazdığını düşünürsek, elbet ilginizi çekecek bir kitap bulursunuz.
Birden fazla kitabı eşzamanlı okuyun

                                    
                                    Okumak için hiçbir kural yok, böylece ne istersen yapabilirsin. Eğer karmaşık bir şeyler okuyorsanız, akşam için daha kolay olan bir şeyi okuya bilirsiniz.
Birden fazla kitabı eşzamanlı okuyun Okumak için hiçbir kural yok, böylece ne istersen yapabilirsin. Eğer karmaşık bir şeyler okuyorsanız, akşam için daha kolay olan bir şeyi okuya bilirsiniz.
Kitap okurken not alın

                                    
                                    Bir kitabı okuduğunuzda, kenar boşluklara not almak ve metindeki önemli kısımları vurgulamak için kalem kullanın. Kitabı bitirdikten sonra, not aldığınız sayfalara geri dönüp notlarınızı okuyun.
Kitap okurken not alın Bir kitabı okuduğunuzda, kenar boşluklara not almak ve metindeki önemli kısımları vurgulamak için kalem kullanın. Kitabı bitirdikten sonra, not aldığınız sayfalara geri dönüp notlarınızı okuyun.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >