Yılmaz Erdoğan'ın 52 milyonluk filmi: Organize İşler

Organize İşler serisinin ilki ise 36 haftada 2 milyon 618 bin 244 ve 17 milyon 180 bin 297 TL hasılat elde etmişti.
Organize İşler serisinin ilki ise 36 haftada 2 milyon 618 bin 244 ve 17 milyon 180 bin 297 TL hasılat elde etmişti.

Yılmaz Erdoğan 14 yıl aranın ardından Organize İşler'in devam serisi olan Sazan Sarmalı'nı yaptı. Yenilenen kadrosuyla dikkat çeken film 1 Şubat'ta vizyona girdi. Gişede izlenme ve hasılat konusunda istediği başarıyı elde eden film Erdoğan'a 52 milyon lira para kazandırdı. Tüm bunların yanında film yayınlandıktan 2 hafta sonra Netflix'e satıldı. Dijital yayın platformunun filmi yayınlanması ise sinema sektöründe tartışmalara neden oldu.

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği aynı zamanda başrol oynadığı Organize İşler 2: Sazan Sarmalı izlenme oranları ve gişedeki hasılatı ile Erdoğan'ın yüzünü güldürüyor. Oyuncu kadrosuna Bensu Soral, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola gibi isimlerin dahil olduğu film Netflix'e satılarak tartışmalarında odağı oldu.

Gişede birinci oldu

1 Şubat'tan bugüne kadar 3 milyon 384 bin 867 kişi tarafından izlenen Organize İşler Sazan Sarmalı, Yılmaz Erdoğan'a 52 milyon 508 bin 370 lira kazandırdı. Sinemada yaşanan bilet fiyatlarının fazla olmasıyla alakalı çıkan krizden sonra vizyona giren film oldukça kazançlı çıktı. Netflix'e satılmasına rağmen başarısını koruyan film izlenme oranlarını gittikçe artırıyor.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.

Organize İşler'in Netflix'e satılması

Yılmaz Erdoğan Organize İşler'i sinemada başarılı olmasına rağmen Netflix'e sattı. Biz de GZT.com konuyla alakalı Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş ile konuştuk. Savaş;''Türkiye'nin henüz anlatılmamış çok fazla hikayesi var. Doğru şekilde aktarıldığında dünyanın bu hikayeleri izlemek için sıraya gireceğine inanıyoruz. Bu nedenle Türkiye'de daha fazla yatırım yaparak orijinal yapımlarımızın sayısını arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasında''ifadelerini kullandı.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş.
Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş.

BKM Netflix'le ilgili açıklama yapmıştı

Organize İşler'in Netflix'e satılmasının ardından BKM'nin ortağı ve filmin yapımcılarından Necati Akpınar gazeteci Ali Eyüboğlu'na konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.“Bu filmi 192 ülkede yayınlayıp, dünyaya Türkler’in neler yaptığını göstermek istiyoruz. Akpınar, filmin Netflix yöneticileri tarafından ayakta alkışlandığını kaydetti ve “Projeyi, Netflix’e para için değil, Türk Sineması’nı dünya vitrinine çıkaracakları için verdik” ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >