YouTube’un en çok kazanan ismi belli oldu

Sosyal medyadan elde edilen gelirin 21 milyon doları videoların öncesinde çıkan reklamlardan, kalan 1 milyonu ise sponsorlu içeriklerden geliyor.
Sosyal medyadan elde edilen gelirin 21 milyon doları videoların öncesinde çıkan reklamlardan, kalan 1 milyonu ise sponsorlu içeriklerden geliyor.

Şimdilerde mühendislik, hekimlik bir yana; en çok geliri olan mesleklerin başında geliyor fenomenlik... Bu yolda nasıl ilenir, nasıl fenomen olunur, sosyal medyadan nasıl para kazanılır; işin o kısmı size kalmış. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok para kazandıran platformun YouTube olduğu ise, yadsınamaz bir gerçek. Peki, milyon dolarların havada uçuştuğu bu mecrada, en çok parayı kim kazanıyor?

Çok uzağa gitmeye gerek yok; bundan beş yıl öncesinde dahi birileri size sosyal medya üzerinden para kazanacağınızı söylese, inanmazdınız.

Sosyal medyanın en çok kazandıran platformlarından YouTube sayesinde en çok para kazanan fenomen belli oldu.

Ryan, Toysreview (Ryan'ın oyuncak incelemesi) adlı kanalında yeni aldığı oyuncakların özelliklerini tanıtıyor.

  • Hemen her gün yeni bir video paylaşan Ryan'ın hesabı üzerinden elde edilen gelir yıllık 22 milyon dolar.

Ryan’ın kanalında çıkan oyuncakların satış rekorları kırması ise Ryan Toys Review adlı kanalı değerli bir marka haline getirmiş durumda.

Amerikan perakende devi Walmart, Ryan’s World isimli bir kıyafet ve özel oyuncak serisi çıkardı.
Amerikan perakende devi Walmart, Ryan’s World isimli bir kıyafet ve özel oyuncak serisi çıkardı.
  • Ryan'ın ailesi tarafından yönetilen hesabını siz de takip edebilirsiniz.
"Çok eğlenceli ve çok komiğim"

                                    
                                    Ryan, sosyal medyada neden bu denli izlendiği sorusuna ise "Çünkü eğlenceliyim ve komiğim" yanıtı veriyor.Paylaşılan videoların toplam izlenme sayısı 26 milyara yaklaşan Ryan'ın kanalından 17 milyondan fazla abone bulunuyor.
"Çok eğlenceli ve çok komiğim" Ryan, sosyal medyada neden bu denli izlendiği sorusuna ise "Çünkü eğlenceliyim ve komiğim" yanıtı veriyor.Paylaşılan videoların toplam izlenme sayısı 26 milyara yaklaşan Ryan'ın kanalından 17 milyondan fazla abone bulunuyor.
Paranın %15'i banka hesabına yatırılıyor

                                    
                                    2015 yılında Ryan'ın ailesi tarafından açılan kanalın kazancının yüzde 15'i reşit olduğunda kendisine verilmek üzere bir banka hesabına yatırılıyor.
Paranın %15'i banka hesabına yatırılıyor 2015 yılında Ryan'ın ailesi tarafından açılan kanalın kazancının yüzde 15'i reşit olduğunda kendisine verilmek üzere bir banka hesabına yatırılıyor.
En çok kazananlar listesinde birinci sırada

                                    
                                    Henüz  8 yaşında bir çocuk olan Ryan, Forbes’ın yayınladığı YouTube’un en çok kazananlar listesinde ilk sırada yer alıyor.
En çok kazananlar listesinde birinci sırada Henüz 8 yaşında bir çocuk olan Ryan, Forbes’ın yayınladığı YouTube’un en çok kazananlar listesinde ilk sırada yer alıyor.
YouTube'un en çok kazananlar listesi

                                    
                                    Forbes’ın en çok kazanan YouTuberlar listesinde ikinci sırada Jake Paul, üçüncü sırasında komedi grubu Dude Perfect, dördüncü sırasında ise Minecraft oynayan Daniel Middleton yer alıyor.
YouTube'un en çok kazananlar listesi Forbes’ın en çok kazanan YouTuberlar listesinde ikinci sırada Jake Paul, üçüncü sırasında komedi grubu Dude Perfect, dördüncü sırasında ise Minecraft oynayan Daniel Middleton yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >