Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 10 kurabiye tarifi

Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 10 kurabiye tarifi
Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden nefis 10 kurabiye tarifi

Kurabiye; çay saatlerimizin olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olarak her çeşidine meftun olduğumuz bir tat. Söz konusu hamur işleri olduğunda tatlısıyla ve tuzlusuyla rakipleri arasından kolaylıkla sıyrılan ve ‘ben buradayım’ diyen kurabiye tam da bu sebeple ‘ben bunu yerim dedirten lezzetler köşemizin’ bu ay ki konuğu. Birbirinden nefis tarifler arasından en lezzetlisini seçmek bizim için imkansız olduğundan tercihi sizlere bırakıyoruz.

Tatlısının seveni ayrı, tuzlusunun seveni ayrı olduğundan bu listede her çeşidine yer vermek konusunda oldukça adil davrandığımızı da şimdiden söyleyelim. Hiçbir taraf tutmaksızın her çeşidiyle çok sevdiğimiz kurabiye tariflerini ele aldığımız bu başlığı gördüğü an keyiflenen okurlarıyla ve ekibiyle tüm Lokma ailesini de ‘kurabiye canavarları’ olarak kodlamış bulunuyoruz.

Beş çaylarının olmazsa olmazı, keyifli çay sohbetlerinin lezzeti, tatlısıyla küçükleri, tuzlusuyla büyükleri mest eden kurabiye tarifleri ararken ulaşabileceğiniz en doğru adreste olmanın keyfine varın ve arkanıza yaslanıp damak tadınıza en uygun olan tarifi seçtikten sonra mutfakların yolunu tutun!

Elmalı kurabiye tarifi

Annelerimizin altın günlerinden tanıdığımız, pişirildiği gün kokusuyla mutfaklarımızı ve evlerimizi esir alan elmalı kurabiye tarifini liste başından vererek bu nostaljik lezzete bir saygı duruşunda bulunalım istedik. Tarçının kokusuna, elmanın tadına doyamayacağımız bu lezzeti baş köşeden paylaşıyoruz.

Elmalı kurabiye
Elmalı kurabiye

Nostaljik bir lezzet; elmalı kurabiye tarifi

Antep kurabiyesi tarifi

Antep fıstığının içinde olup da güzelleştiremediği bir lezzet olmadığında hepimizin hemfikir olduğu konusunda hiçbir şüphemiz yok. Kebaplarıyla meşhur Gaziantep mutfağının gölgede kalmış lakin bizim için en ama en lezzetli yiyeceklerinden biri olduğunu düşündüğümüz Antep kurabiyesiyle tanışmaya var mısınız?

Antep kurabiyesi
Antep kurabiyesi

Antep'ten lezzet hazinesi; antep kurabiyesi tarifi

Limon muhallebili kurabiye tarifi

Limonun o ekşimsi lezzetine, içimizi ferahlatan aromasına çoktan vurulmuş olanları şöyle alalım. Her lokmada adeta içinizi ferahlatan bir limonata içiyormuşsunuz hissi yaratacak olan dolgulu kurabiyeler basit yapımı ve kısa sürede pişmesi ile de rakiplerini gölgede bırakarak en lezzetli kurabiye tahtına kurulacak gibi duruyor.

Limon muhallebili kurabiye
Limon muhallebili kurabiye

Limonata ferahlığında; limon muhallebili kurabiye tarifi

Frambuaz dolgulu kurabiye tarifi

Şöyle bir kurabiye pişirelim hem kokusuyla hem tadıyla aklımızı başımızdan alsın diyenler için sahne frambuaz dolgulu kurabiye tarifimizin. Frambuazın o eşsiz aromasıyla bambaşka bir boyuta taşıdığı bu tarifimizin en sevdiğimiz yanı; asla bıkmadan tüm tepsiyi yiyebileceğimiz kadar leziz olması.

Frambuaz dolgulu kurabiye
Frambuaz dolgulu kurabiye

Haşhaşlı siyez unlu kurabiye tarifi

Kurabiyeyi çok seviyoruz lakin sağlıklı beslenmek konusunda da ısrarcıyız diyenlere; beyaz unsuz efsane bir tarif ile gelmiş bulunuyoruz. Şefin seçimi olan siyez ununun, hindistan cevizi ununun ve yulaf ununun bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzeti deneyimlemeden önce bildiğiniz tüm kurabiye tariflerini rafa kaldırmanızı öneririz zira bir daha ihtiyacınız olmayabilir.

Haşhaşlı siyez unlu kurabiye
Haşhaşlı siyez unlu kurabiye

Sağlıklı mı sağlıklı; haşhaşlı siyez unlu kurabiye tarifi

Erikli kurabiye tarifi

Her yaz geldiğinde tezgahlarda yerini almaya başladığı an mutluluk sebebimiz haline dönüşen erik bu kez nefis bir kurabiye tarifiyle karşımızda. Erik reçeliyle yapacağımız bu tarifimizde mevsim farketmeksizin sofralarımızda yerini alabilecek erikli kurabiye tarifimizle yepyeni bir lezzet deneyimlemeye hazır olun.

Erikli kurabiye
Erikli kurabiye

Yenilik zamanı; erikli kurabiye tarifi

Çikolata dolgulu fındıklı kurabiye tarifi

Çikolata ve fındık bir araya geldiğinde neler olduğunu bilmeyenimiz yok bize kalırsa. Bir araya geldikleri an nedenini ve nasılını anlamamıza imkan vermeden bir lezzet bombardımanına dönüşen bu ikili, bu defa bu kurabiye tarifimizin başrolleri.

Çikolata dolgulu fındıklı kurabiye
Çikolata dolgulu fındıklı kurabiye

Kuru domatesli lokmalar tarifi

Mutfaklarımızın en demirbaş malzemelerinden biri olan domates bu defa eşsiz bir kurabiye tarifiyle bizlerle. Kuru domatesi başrolünde gördüğümüz bu tarifimizi kime ikram ederseniz edin bir daha asla unutamayacaklarına emin olun. Keyifli çay saatleri için en ideal tuzlu tatlardan biri olan kuru domatesli lokma tarifimizi mutlaka not edin.

Kuru domatesli lokmalar
Kuru domatesli lokmalar

Domatesin en leziz hali; kuru domatesli lokmalar tarifi

Parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiye tarifi

Parmesan peyniri ve fındık bir araya geldiğinde önce bir ‘nasıl yani?’ sorusunun gündeme geleceğine dair hiçbir şüphemiz yok. Bizim de ilk denemede kendimize aynı soruyu sorduğumuz bu tarif bildiğiniz tüm klişe kurabiye tariflerini tahtından etmeye geliyor. Klasik lezzetlere veda, yeniliklere merhaba!

Parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiye
Parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiye

Yeniliklere merhaba; parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiyetarifi

Zerdeçallı tuzlu kurabiye tarifi

Altın rengini zerdeçaldan, lezzetini kabak çekirdeğinden alan bu efsane lezzete listemizin sonunda yer vererek kapanışı damaklarımızda derin bir iz bırakacak bir tarifle yapalım istedik. Daha önce bildiğiniz tüm tuzlu kurabiye tariflerini unutun çünkü bu tarifimizi deneyimledikten sonra bir daha hatırlamanıza gerek dahi kalmayacak.

Zerdeçallı tuzlu kurabiye
Zerdeçallı tuzlu kurabiye