Evde kolay yaş pasta nasıl yapılır? 10 farklı doğum günü pastası tarifi

​Evde kolay yaş pasta nasıl yapılır? 10 farklı doğum günü pastası tarifi
​Evde kolay yaş pasta nasıl yapılır? 10 farklı doğum günü pastası tarifi

Hayatımıza sevdiklerimizle paylaşmanın verdiği hazzı başka hiçbir şeyde yakalayamadığımız nice özel gün sığdırıyoruz, doğum günleri de bu günlerin en ama en önemlisi dersek en doğru tabiri kullanmış oluruz diye düşünüyoruz. Doğum günleri ile özdeşleşmiş bir lezzet olan yaş pastayı evlerimizde çok daha sağlıklı ve uygun fiyatlı yapabileceğimizi söylesek? Gerek kendimize en özel hediyeyi vermek istediğimizde, gerek sevdiklerimizin yaş günlerinde mutfağa girip kolları sıvamanın tam vakti. Gelin yaş pasta nasıl yapılır? Evde doğum günü pastası yapmanın püf noktaları nelerdir? Birlikte öğrenelim.

Pasta dendiğinde akla her ne kadar öncelikli olarak doğum günleri gelse de heyecanlı kutlamaların, keyifli akşam sohbetlerinin de en sevilen tatlarından biridir yaş pasta. İşte bu gibi durumlarda söz konusu ne zaman pasta olsa, eve en yakın pastanelere koştuğumuzu kabul etmek gerek. Lakin şunu söylememiz gerekiyor ki kendi mutfağımızda sevgiyle yaptığımız pastanın lezzetini, satın alabilmek pek de mümkün olmuyor.

Çikolatalısı ayrı, meyvelisi apayrı bir lezzet tufanı olan yaş pastaların bizlerden daha fazla sevenleri olduğunu da söylemek mümkün tabii.

Çocukların, en ama en sevdiği lezzetlerin başında gelen yaş pasta tarifleri özellikle şu günlerde anneleri mutfaklara davet etmekten geri durmuyor. İster küçük olalım ister büyük gönlümüzde yeri her daim ayrı olan bu lezzeti gelin bu yazımızdan hemen sonra mutfaklara koşup, birlikte yaşayalım.

Sizde evde harika pastalar yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Gzt Lokma'ya bakmak.
Sizde evde harika pastalar yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Gzt Lokma'ya bakmak.

Yaş pasta yapımının püf noktaları

  • • Öncelikle tarifte verilen tüm malzeme ölçülerine birebir riayet etmek sizi her zaman en iyi sonuca ulaştıracaktır.
  • • Ununuzu önceden mutlaka eleyin, unu elemek pasta hamurunuzun kıvamı açısından oldukça önemli.
  • • Pasta hamurunu kelepçeli bir kalıpta pişirmek, görüntüsü açısından sizleri en iyi sonuca ulaştıracaktır.
  • • Pişirmeden önce kalıbınızı güzelce yağlamanız pasta kekinin dağılmadan, kolayca kalıptan ayrılması için oldukça önemli.
  • • Pasta kekiniz yani pandispanya fırında pişerken, kabarmasını engellememesi açısından fırın kapağını açmamaya özen gösterilmelidir.
  • • Pandispanyayı kalıbından ayırmak konusunda aceleci olmamak yine pastamızın görüntüsü açısından önemli bir detay.
  • • Pandispanyayı bir gün önceden yapıp dinlendirdiğinizde ve pastanın arasını lezzetlendirmek için katlarına ayırırken maksimum düzeyde özen göstermek bizleri en ideal sonuca ulaştıracaktır.

Muzlu ve çilekli çikolatalı pasta tarifi

Çikolata meftunları başlığı görür görmez kendinden geçti bile buna eminiz. Söz konusu pasta tarifleri ise şayet bu tarifi deneyenlerin bir daha hazır pasta satın alabileceklerine pek emin değiliz. Muz, çilek ve çikolata bir araya geldiğinde halihazırda akıl tutulması yaratırken; Lokma olarak sizleri bu üçlüyü pasta içerisinde deneyimlemeye davet ediyoruz.

Muzlu ve çilekli çikolatalı pasta
Muzlu ve çilekli çikolatalı pasta

Mousse pasta tarifi

Ağızda dağılan köpük köpük kremalı bu pasta tarifimiz oldukça meşşakkatli olsa da ortaya çıkan sonuca kat ve kat değeceğinin garantisini verebiliriz. Bildiğiniz ve yediğiniz tüm pastaları unutun ve uzun bir maceradan geçerek damaklarınızı şenlendirecek, şefin seçimi olan lezzete mutfaklarınızda ve hafızalarınızda yer açın.

Mousse pasta
Mousse pasta

Köpük köpük mousse pasta tarifi

İncirli erikli pasta tarifi

Tezgahlarda yaz mevsiminin gelişini simgeleyen en güzel meyvelerdendir; incir ve erik. Meyveli pasta severlerin daha önce bu lezzeti deneyimlemediğini düşünerek, kendilerine yepyeni bir lezzet kapısı aralıyoruz. İncir ve erik, özel günlerin ve keyifli zamanların simgesi haline gelmiş pastalarda bir araya geldiğinde ortaya çıkan enfes uyumun müptelası olacağınıza bizler Lokma olarak garanti veriyoruz.

İncirli erikli pasta
İncirli erikli pasta

Düşük kalorili; incirli erikli pasta tarifi

Çiçek ve şeftalili pasta tarifi

Pandispanyayı, yapım aşamasında küçük birer çocuk edasıyla parmak parmak aşırmaya doyamadığımız pasta kreması ile buluşturup, şeftali dilimleri ile süslediğimizde ortaya çıkan bu pastanın bizler için bir adı olsa mutlaka; bahar rüyası olurdu. Üzerini rengarenk çiçeklerle süsleyip, tüm düşlerinizi yansıtabileceğiniz bu şefin seçimi olan enfes tarifimizi denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Çiçek ve şeftalili pasta
Çiçek ve şeftalili pasta

Muzlu fıstıklı pasta tarifi

Kabartma tozu kullanmadan yapabileceğimiz yumuşacık pandispanyayı muz ve fıstık ile bir araya getirerek, doğum günlerinin yıldızı olmaya aday bir lezzet yaratmaya ne dersiniz? Muzun enfes aroması ve fıstığın eşsiz lezzeti klasik pastalardan uzak, tadı damağınızdan kolay kolay silinmeyecek bir şölen yaratmaya hazır.

Muzlu fıstıklı pasta
Muzlu fıstıklı pasta

Muz ve fıstığın tatlı flörtü;muzlu fıstıklı pasta tarifi

İki renkli kedidili pastası tarifi

Kedidili bisküvisi nefis tiramisu tariflerinden oldukça aşina olduğumuz bir lezzet. Lakin marketlerden hazır olarak aldığımız bu bisküvinin tarifi de bu pasta tarifinin içerisinde mevcut desek? Evimizde kolayca hazırlayabileceğimiz kedidili bisküvileri bu sefer iki renkli pastamızın yıldızı olmaya aday. Şefin seçimi olan bu nefis tarifimizi deneyimleyenlerin unutması pek mümkün olmayacak.

İki renkli kedidili pastası
İki renkli kedidili pastası

Red velvet pasta tarifi

Adıyla dahi kalbimizi çalan kırmızı kadifemsi kekiyle önce gözlerimize, sonra midelerimize adeta bir lezzet şöleni yaratan red velvet pasta son yıllarda kutlamaların en gözde lezzetlerinden biri. Bu nefis tarifimizi orman meyveleriyle süsleyerek bambaşka bir boyuta taşımak yine bizlerin elinde.

Red velvet pasta
Red velvet pasta

Kırmızı kadife; red velvet pasta tarifi

Ballı bademli rus pastası tarifi

Rus mutfağı, dünyada çeşitliliğiyle bilinen ve oldukça sevilen bir lezzet mirası. Medovik yani ballı bademli rus pastası ise bu mutfağın yıldızı desek pek de haksız sayılmayız. Bilinen pasta tariflerinin aksine kat kat bisküviler ile yapılan bu pasta, bal ve bademin nefis uyumu ve kıtır kıtır kıvamıyla gönüllerimizde bambaşka bir yer edinmeye sıkı bir aday.

Ballı bademli rus pastası
Ballı bademli rus pastası

Kıtır kıtır kıvamıyla; ballı bademli rus pastası tarifi

Bayat kurabiyeden parfe tarifi

Havalar ısınmaya başladı, o kavurucu sıcaklar geldi kapıya dayandı. İşte tam da bu noktada kutlamaların olmazsa olmazı dediğimiz pastalar bir tık içimizi baymaya başladı yok mudur bunun bir alternatifi? diyenleri duyduk ve tam da kelime anlamını karşılayan ‘mükemmel’ parfe tarifimizi sizlerle paylaşalım istedik. Çay keyiflerinin yanına yapılmış bayat kurabiyeler artık çöplere değil, dondurulmuş pastalara!

Bayat kurabiyeden parfe
Bayat kurabiyeden parfe

İçimizi ferahlatacak; bayat kurabiyeden parfe tarifi

Orman meyveli sürpriz pasta tarifi

Pastayı çok seviyoruz lakin yerken sağlıklı olup olmadığı konusunda tereddüte düşüyoruz diyenler için; bu tarifimizden daha sağlıklı ve daha ‘yeşil’ bir pasta tarifi bulamayacağınıza eminiz. Genellikle yeşilliğini fıstıktan alan pastaları unutun. Bu defa yeşilin ana malzemesi; ıspanak. Mevsim meyvelerinin en sevilenlerinden olan orman meyveleriyle, ıspanak bir araya geldiğinde ne mi olur? Gelin hep beraber bu büyüye şahit olalım.

Orman meyveli sürpriz pasta
Orman meyveli sürpriz pasta

Yeşil yeşil yemyeşil; orman meyveli sürpriz pasta tarifi

Kalbinizde kelebekler uçuşturan, heyecanını bir güne sığdırmakta zorlandığınız tüm o özel günlerinizde sizlere eşlik edecek bu birbirinden nefis tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanı seçip, unutulmaz günlerinize unutulmaz lezzetlerle bıraktığınız derin izleri bizlerle instagram hesabımızdan paylaşmanız, bu özel günlerinize ortak etmeniz Lokma olarak bizleri çok mutlu edecek.