İstanbul'un en iyi 7 pizzacısı!

İstanbul'un en iyi 7 pizzacısı!
İstanbul'un en iyi 7 pizzacısı!

Pizza dendiği vakit bildiği her şeyi unutup, mozzarella peynirinin o akışkan kıvamına kendini kaptıran herkesin başlığı görür görmez en az bizler kadar heyecan duymaya başladığına emin olduğumuz leziz mi leziz bir lezzet rotasına hep beraber merhaba diyelim. Pizza dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan İtalya sokaklarında enfes bir bir pizza yiyormuşsunuz gibi hissettiren mekanları derlediğimiz bu yazımız bizim için en keyifli lezzet rotalarımızdan biri oldu!

İÇİNDEKİLER

Kimi zaman bol malzemesiyle hem gözümüze hem midemize hitap eden haliyle, kimi zaman da akışkan peyniriyle ve sosuyla en sade haliyle aklımızı başından alan pizzaya karşı tüm kalori hesaplarımızı bir kenara koyarak, sadece listemizde bulunan birbirinden başarılı mekanların kilometre hesabını yapmak hayatımıza dair en tatlı ve en değer kaçamaklarımızdan biri olabilir!

Pizzeria , Göktürk

İstanbul’un en sevdiğimiz lokasyonlarından birinde hayatımız boyunca yemiş olduğumuz en iyi pizzalardan birini yemiş olmamız bizim için büyük keyif. Yeşilliğiyle ve temiz havasıyla çok ama çok sevdiğimiz Göktürk’te bulunan Pizzeria’nın dört peynirli pizzasını denemeden dönmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Adresi: Göktürk Mahallesi, Belediye Caddesi, No 25, Eyüp, İstanbul

Forno, Balat

Balat sokaklarının rengarenk ve sıcacık atmosferinde iştahı açılmayan tek bir kişi olabileceğine dahi ihtimal vermiyoruz. Balat sokaklarında dolanırken her adımınızda ‘nerede o eski günler?’ özlemimizi dizginleyeceğinize ve İstanbul’da yiyebileceğimiz en lezzetli margherita pizzanın tadına doyabileceğinize garanti verdiğimiz Forno’ya mutlaka yolunuz düşmeli.

Forno, Balat
Forno, Balat

Adresi: Balat Mahallesi, Fener Kireçhanesi Sokak, No 13, Fatih, İstanbul

Ristorante İl Padrino, Caddebostan

Anadolu yakasında bulunan okurlarımızın gözlerinin içi parlamaya başladı bile. Ristorante il Padrino, birbirinden enfes yemekleriyle şehirdeki en sevdiğimiz İtalyan restoranlarından biri. İl Padrino; ambiyansı, bizim favorimiz robespierre pizzası ve son derece nazik çalışanları için uzun ve keyifli sohbetlerin en sevilen adreslerinden.

Ristorante İl Padrino, Caddebostan
Ristorante İl Padrino, Caddebostan

Caddebostan Mahallesi, İskele Sokak, No 8/C, Kadıköy, İstanbul

Fornello Pizza, Kadıköy

Kadıköy sokaklarına yolunuz düştüğünde Caferağa’da taş fırında pişirdikleri pizzalarıyla gönlümüzde adeta taht kurmuş olan Fornello’ya uğramadan dönmeyi sakın ola ki aklınızdan geçirmeyin. Etki altında bırakmak gibi olmasın ama Fornello’nun mercanköşk baharatına vurulduğumuz Funghi pizzasının da yeri bizde pek ayrı.

Adresi: Caferağa Mahallesi, Serasker Caddesi, No 14, Kadıköy, İstanbul

Emporio Pizza & Pasta, Beşiktaş

Gözünüzü kapatıp Akaretler’in tüm kalabağından şöyle bir uzaklaşıp, nefis bir pizza yerken uzun ve keyifli sohbet edebileceğiniz bir mekan hayal edin ve tüm bunların bileşeni olarak şehrin en başarılı İtalyan menülerinden birine sahip olan Emporio’ya merhaba deyin. Ve pesto pizzasını da deneyimlemeyi unutmayın.

Adresi: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, Refik Osman Top Sokak, No 11, Beşiktaş, İstanbul 34357

Çukurcuma 49, Cihangir

İstanbul’un en sevdiğimiz semtlerinden birinde yiyebileceğimiz en lezzetli pizzalardan birini yediğimiz bu mekanı unutmak ne mümkün. Her defasında hayranlık duyduğumuz ambiyansı, çalışanlarının o sıcacık enerjisi ve vurgunu olduğumuz pizza49’u ile en favori mekanlarımızdan biri Çukurcuma 49.

Adresi: Kuloğlu Mahallesi, Turnacıbaşı Caddesi, No 49/A, Beyoğlu, İstanbul

Pizzeria Pera, Asmalımescit

Madem rotayı Beyoğlu’na çevirdik şöyle odun ateşinde pişen birbirinden nefis pizzalarıyla İtalyan pizzacılarına kafa tutacak bir mekana da uğramayalım mı? Yalnız gerçek domates sosu kullandıkları pizzalarına değil, pizza sonrası yedğimiz enfes tiramisusuna da meftun olduğumuzu belirtmeden geçmeyelim.

Adresi: Asmalımescit Mahallesi, Gönül Sokak, No 6, Beyoğlu, İstanbul 34430