Neden her gün 1 elma yemeliyiz?

her gün 1 adet elma
her gün 1 adet elma

Tadındaki tatlı, ekşi karışımının oluşturduğu zıtlık yüzünden seveni kadar sevmeyeni de olan yeşil elmanın sağlığa olan faydaları say say bitmiyor. Elma, günün her saati yiyebileceğimiz, yılın her vakti bulabileceğimiz hem lezzetli hem ekonomik bir besin kaynağıdır. Peki, Gün içerisinde bir adet elma yemenin sağlığa faydası nedir? Hep birlikte bakalım...

Yeşil elma, içerisinde bulundurduğu asidik özler sayesinde diyet yapanların öğünlerinde vazgeçemediği meyvelerden biri. Hem hesaplı hem de lezzetli olması da cabası. İşte şifa deposu yeşil elmayı gün içerisinde en az bir kez yememiz için 7 önemli sağlık nedeni...

İçerdiği lifler sayesinde bağırsakları çalıştırır
İçerdiği lifler sayesinde bağırsakları çalıştırır

1) Kilo vermenize yardımcı olur

Yalnızca 80 kalori olan bir adet yeşil elma içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve amino asit bulundurması sebebiyle oldukça enerji veren bir meyve olarak tercih ediliyor. Sağlıklı bir biçimde kilo vermek istiyorsanız her gün aç karnına yeşil elma tüketerek hem tok hem de enerjik kalabilirsiniz.

2)Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar

Hücre yeniden yapımı ve yenilenmesine yardımcı olan anti-oksidanlar içerir. Aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Antioksidanlar karaciğeri korur ve düzgün işleyişini sağlar.

3) Şeker hastalığının önüne geçer

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti önleyen doğal ürünler arasında yeşil elma da yer alıyor. Sabahları aç karnına tüketeceğiniz yeşil elma vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını azaltıyor ve vücudu şeker hastalığına karşı koruyor.

Şeker ihtiyacını karşılar ve dengeler.
Şeker ihtiyacını karşılar ve dengeler.

4) Diş plaklarının oluşumunu engeller

Yeşil elma tüketmenin faydalarından birisi de dişlerde bakteri plakları oluşumunu engellemesidir.Yeşil elma içeriğinde yer alan asitler dişleri temizler, tükürük oluşumunu arttırır ve ph seviyesini dengeleyerek ağız kokusunu engeller.

Ağız ve diş sağlığı için sıklıkla tüketilmelidir.
Ağız ve diş sağlığı için sıklıkla tüketilmelidir.

5)Sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlar

İçeriğinde bol miktarda lif barındıran yeşil elma, her sabah aç karnına tüketildiğinde kronik kabızlık rahatsızlığına tedavi edici bir etkiye sahip olmaktadır.

Aç karna tüketildiğinde faydasını daha çabuk görebilirsiniz.
Aç karna tüketildiğinde faydasını daha çabuk görebilirsiniz.

6) Astımı Önler

Düzenli olarak elma suyu içmek, bir aşırı duyarlı alerjik hastalık olan astım riskini azaltır.

7) Gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi verir

Yeşil elma kişiye enerji verir. Herhangi bir tür spor yapan veya telaşlı bir hayat sürdürmesi gereken kişiler için özellikle karbonhidrat içerir.