Yöresel Düzce yemeklerinin en favori 6 adresi

Düzce
Düzce

Düzce Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin bir ildir. Bu zenginlik tabii ki mutfağa da yansıyarak lezzetli tatların ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Peki Düzce'de ne yenir? Buraya gittiğinizde mutlaka Düzce köftesi tatmalısınız. Bunun yanında şıra, külbastı, kestane, fındık, dağ çileği ve reçeli mutlaka tadılması gereken diğer lezzetlerdendir. Alabalık tesisleri ve mısır pancar üretimiyle ünlü kentte hamsili yemekler ve Çerkez mutfağından lezzetler de bol bol karşılaşmak mümkün. Lezzetli Düzce yemeklerinin de nerede yendiğini merak ediyordunuz. Sizler için Düzce'nin yemek mekanlarını sıraladık. Haydi o zaman...

Osmanlı döneminden itibaren nüfus yoğunluğunun az olması sebebiyle bölgeye çok fazla göçmen iskan edilmiştir. Özellikle toplu olarak yerleştirilen göçmenler kendi kültür ve toplumsal yapılarıyla yaşamaya devam etmişlerdir. Coğrafya sebebiyle Anadolu ve İstanbul arasında bir geçiş noktası olması ve Karadeniz’e yakınlığıyla dış göçlerle beraber iç göçlere de ev sahipliği yapmıştır. Bu göç sayesinde mutfağını zenginleştiren Düzce'nin nefis yiyeceklerine bakmaya başlayabiliriz.

Taç Tarım Ürünleri Çiftliği

Gezimize ilk olarak güzel bir kahvaltıyla başlıyoruz. Göl ormanı yolu üzerinde doğanın içerisinde yemyeşil bir kahvaltıyla güne başlamak tüm gün için yeterli enerjiyi sağlayacaktır. İşletme sahiplerine ait bu tatlı çiftlikte her ürün tamamen doğal ve katkısız. Serpme kahvaltısı oldukça lezzetlidir. Birbirinden güzel, bol çeşitli doyurucu bir kahvaltı istiyorsanız başka adres düşünmenize gerek yok, burası hayallerinizdeki o yer : )

Taç Tarım Ürünleri Çiftliği
Taç Tarım Ürünleri Çiftliği


Adres: Gölormanı Köyü yolu No:158 Düzce

Rumeli Kebapçısı

Yıllardan beri değişmeyen lezzetin adresi Rumeli Kebapçısında leziz bir akşam ya da öğle yemeği yemek isterseniz rotanızı buraya çevirmeniz yeterli. Meşhur Islama Köftesini burada mutlaka tatmalısınız. Hem yöresel yemekleri bulabileceğiniz hem de et yemekleri yiyebileceğiniz şirin bir lokanta. Tarihi dokusunu bozmadan kuşaktan kuşağa aktarılmıştır. Makul fiyatlarla lezzetli yemekleri buluşturan, güler yüzlü çalışanları hızlı servisiyle zamandan da tasarruf etmenizi sağlıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yılların değişmeyen lezzet adresi
Yılların değişmeyen lezzet adresi

Adres: Gaziantep caddesi Düzce

Beyzade Gurme

Ulaşılabilir konumuyla beraber pek çok kişinin tercih ettiği, hem yerli halkın hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği ve memnun kaldığı harika bir restoran. Hem arkadaşlarınızla hem de ailenizle rahat edip keyifli vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Yöreye has özel çorbalarla seçkin lezzetler sunuluyor. Çalışan ekibin servis hızı ve güler yüzlü çalışmalarıyla kendinizi evde gibi hissedeceksiniz. Lezzetleri kadar sunumlarından da söz etmekte fayda var!

Beyzade Gurme
Beyzade Gurme

Adres: Kültür mahallesi Mehmet Akif caddesi No:25 Düzce

Lezzet Köftecisi

Yıllardan beri değişmeyen lezzeti meşhur Düzce köftesini burada tadabilirsiniz. Köftesi olduğu kadar Arnavut ciğeri de çok meşhur. Giderseniz mutlaka ciğerlerden tatmanızı öneriyoruz. Devamlı müşterileri ile yer bulmakta zorlanabilirsiniz ancak mutlaka Düzce’de tatmanız gereken lezzetlerin adresi. Güler yüzlü samimi ve sıcak çalışanlar, hijyen, lezzetli yemekler kısacası bir restoranda aradığınız her şey burada mevcut.

Lezzet köftecisi
Lezzet köftecisi

Adres: İstanbul caddesi Fethi Okyar sokak No:6 Düzce

Aydınpınar Alabalık

Alabalık tesisleriyle ünlü bu şehirde güzel deniz mahsulleri yiyebileceğiniz harika bir tavsiye ile karşınızdayız. Güzel bir manzara eşliğinde kaliteli vakit geçirerek lezzetli yemekler yemek istiyorsanız yolunuzu buraya çevirebilirsiniz. Alabalıkları havuzda izledikten sonra yeşilliklerin içinde servisinizin gelmesini bekleyebilirsiniz. Taze balıkların fırınlandıktan sonra ağızda lokum gibi dağılmasına bayılacaksınız. Yemeğinizin ardından kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra tekrar çay ve tatlı keyfi için masalarınıza geçip keyfinize devam edebilirsiniz.

mapio.net
mapio.net

Adres: Aydınpınar koyu, Düzce

Bülent’in Yeri

Ereğli yolu üzerinde mükemmel pideler yiyebileceğiniz, tüm çevreden tam not almış daimi müşterileriyle beraber dilden dile tavsiye edilerek ün salmıştır. Özellikle mekanın pideleri çok fazla tercih ediliyor. Deniz manzaralı ve tertemiz bu mekana mutlaka gitmelisiniz. Memnun kalacağınızın garantisini veriyoruz ve Düzce yazımızı burada noktalıyoruz! : )

kurumsalrehberhizmeti.com
kurumsalrehberhizmeti.com

Adres: Ereğli yolu, 4. Km Merkez Akçakoca Düzce