Modernist Mimar Cohen'in eşi ve köpeği için tasarladığı ev!

Modernist Mimar Cohen'in eşi ve köpeği için tasarladığı ev!

Modernist Mimar Peter Cohen'in, eşi Sally ve golden retriever cinsi köpeği Daisy ile birlikte yaşamak için tasarladığı ilham verici evinden kareler..


Mimarlık mesleğinin yanı sıra bir zamanlar pilot olan Cohen'in 'Maison Amtrak' olarak adlandırdığı konut, tasarımcının son 50 yılda tasarladığı beşinci evi olarak karşımıza çıkıyor.


Ellsworth, Maine yakınlarındaki kıyı ormanlarında yer alan tasarım, Union Nehri manzarasına açılıyor. Topoğrafyaya farklı seviyelerde oturan proje, Cohen'in ilhamını aldığını tren vagonlarını andıran modüllerden oluşuyor.


Evin arka tarafında yer alan geniş deck, yemek ve oturma odası, yatak odası gibi ana fonksiyonlar farklı modülleri tanımlıyor ve farklı kotlara yerleşiyor. Cephe ve terasta ağırlıklı olarak Köknar ağacı kullanılıyor.


Yalın bir geometri, malzeme ve detay kullanımının yanı sıra, tercih edilen özel tasarım mobilyalar ve konseptle de evde sofistike bir ambiyansın hakim olduğu görülüyor. Bu noktada Le Corbusier imzalı LC2 Chair, Eero Saarinen imzalı Womb Chair ve Charles-Ray Eames imzalı Eames Chair da ilk dikkatimizi çeken tasarımlar arasında yer alıyor.


Via @dwellmagazine

Photography by @mahaney_mark