Ketebe Temmuz 2022 kitapları!📚

Ketebe Temmuz 2022 kitapları!📚

Temmuz 2022 kitaplarımız!📚
📖 Buyruk Nedir (Giorgio Agamben)

👉Buyruk Nedir?, arkeolojinin şimdiye erişmenin tek yolu olduğu düşüncesiyle buyurma ediminin, buyuran ve buyurulan bağlamında bir arkeolojisini yapıyor. Giorgio Agamben, “komuta etme"nin, “emretmenin", “buyurma"nın hem insan-insan hem Tanrı-insan arasındaki bağdaşmalarını ve ayrışmalarını analiz ediyor. Yazar, “komutan"ın kökeninden yola çıkarak bir doktrinden daha fazlasını, bir kavram sorununu ortaya koyuyor.

🔗ketebe.com/Buyruk Nedir?


📖 Poe'nun Marginalia'sından Bazı Fragmanlar (Paul Valery)

👉Edgar Allan Poe, okuduğu kitapların kenarına notlar tutmayı severdi. Bir düşünme ve değerlendirme çalışması olarak görürdü bunu. Bu konudaki görüşlerini Marginallia adlı münferit bir metinde topladı.Palul Valéry'se Poe'nun kenar notları üstüne kendi kenar notlarını tuttu. İşte Poe'nun Marginallia'sından Bazı Fragmanlar böyle oluştu.

🔗ketebe.com/Poe'nun Marginalia'sından Bazı Fragmanlar


📖 Chiquenaude - Fiske (Raymond Roussel)

👉Mıchel Foucault'un "içinden çıkılmaz ikiye bölünmeler, tekrarlar ve kusurlar oyunu" olarak adlandırdığı Chiquenaude metni; parçaların, bölünmelerin, mecaz ve tekrarların yardımıyla varolur. Hikaye ise yaralanmayacağına kesinkes inanç duyan Mefisto'nun Kızıl pençe Forban'la karşılaşmasından doğar, filizlenir ve kuvvetlenir.

🔗ketebe.com/Chiquenaude


📖 Dünya Yuvarlaktır (Peter Bichsel)

👉 Ne olacağını merak etmekten kendini alamayan büyük ve küçük okurlar için. İsviçreli yazar Peter Bıchsel, gerçeği değil gerçeğin farklı varyasyonlarını konu edindiği bu kitabında 7 tuhaf karakterle tanışacaksınız.

🔗ketebe.com/Dünya Yuvarlaktır


📖 Tuşların Kardeşliği (İshak Reyna)

👉Modern anlamda belki daktilonun icadından beri tanışıyoruz onlarla, ama hayatlarımızdaki yerleri aslında müziğin klavyeleri denli eski. (Zaten bu ilk aşinalık da gösteriyor ki, görmenin çok ötesinde onlarla bağlarımız, denebilirse, dokunmaya dayalı birer ezgi.)

🔗ketebe.com/Tuşların Kardeşliği


📖 Az Kalan Gölge (Güray Süngü)

👉Az Kalan Gölge'nin Osman'ı önce doğduğu yerde düşe kalka, sonra dünya üzerinde düşe kalka yaşadı durdu. Durdu ama öyle durmak değil. Yaşamaya yemin etmiş gibi debelendi durdu. Okullar okudu, askere gitti, darbeler gördü ve rüyalar, dünyaya baktı; hayatın yüzüne. Okyanuslar aştı, parklarda yattı, yürüdü hem de çok, biz de onunla beraber. Görmedi, etrafında pervaneler vardı. Sonra bir gün oturup kendine laf anlatmaya başladı Osman oğlu Osman; kendine laf dinletmeye. “Gönlün genişti senin, uçmak istedin, açmak istedin, kaçmak istedin."

🔗ketebe.com/Az Kalan Gölge


📖 İbrahim'in Kaybettiğini Bulmasıdır (Güray Süngü)

👉İbrahim hayatını kaybettiği gün evinden çıkmak istedi. Hayatını kaybetti de öyle çıkmak istemedi, kaybettiğini evden çıktı da öyle öğrendi. Belki o günden de önce kaybetmişti. Evinden çıktıkça türlü duvarlara vurdu kendini. Bunu kendi mi istedi, başkası mı istedi, yahut kendi istedi de İbrahim mi bilmedi, bilinmez. Nihayetinde İbrahim neyi kaybettiğini bildi. Önce hiç kimse yoktu, sonra bazı insanlar gördü, sordu, hayatı Kayıp Hayatlar Bahçesi'ndeydi. Devam etti sormaya, tâ buluncaya dek. “Ben bir gün kendimle karşılaştım, ıstırabım böyle başladı."

🔗ketebe.com/İbrahim'in Kaybettiğini Bulmasıdır