iOS 14.5 ile güncellemesi ile iPhone Hızlı Uygulama Sonlandırma nasıl yapılır?

iOS 14.5 güncellemesiyle Hızlı Program Sonlandırma özelliği geliyor.
iOS 14.5 güncellemesiyle Hızlı Program Sonlandırma özelliği geliyor.

iPhone cihazlarına gelecek olan 14.5 güncellemesi ile uygulamaları arka planda askıya almak yerine hızlı bir şekilde kapatabileceksiniz. Fast App Termination yani Hızlı Uygulama Sonlandırma işlemi ile artık pilden de tasarruf edebileceksiniz.

İÇİNDEKİLER

iOS cihazlara kullanıcıların çok seveceği yeni bir özellik ekleniyor. Yakın zamanda tüm cihazlara gelmesi beklenen özellik ile kullanıcılar artık istemedikleri uygulamaları arka planda askıya almak yerine doğrudan kapatabilecek ve batarya üzerinde de tasarruf sağlayabilecek.

Hızlı Uygulama Sonlandırma özelliği ile arka planda çalışan uygulamalar doğrudan sonlandırılacak.
Hızlı Uygulama Sonlandırma özelliği ile arka planda çalışan uygulamalar doğrudan sonlandırılacak.

Fast App Termination nedir?

Hızlı Uygulama Sonlandırma adına gelen bu yeni özellik henüz beta aşamasında olan ve uygulamaları hızlı bir şekilde kapatılmasını sağlayan bir imkan sunuyor. Siz uygulamaya yeniden giriş yapana kadar uygulamalar arka planda askıda durması yerine tamamen kapatılıyor.

Hızlı Uygulama Sonlandırma nasıl açılır?

iOS 14.5 güncellemesinin ardından cihazınızdan Ayarlar > Genel > Hızlı Uygulama Sonlandırma seçenekleri altında bulabilirsiniz. Bu tuşu aktif ettiğiniz takdirde artık uygulamalarınız arka planda çalışmak yerine siz aktif olana kadar tamamen sonlanacaktır.

Batarya performansını artıracak mı?

Apple, yıllar önce bir açıklama yapmış ve arka planda bekletilen uygulamaların aslında bataryadan tüketmediğini ifade etmişti. Ama bugün gelinen noktada Fast App Termination'ın bataryadan tasarruf sağlayacağı da belirtiliyor.