Rusya'ya 50 bin ton domates için "yeşil ışık"

Arşiv
Arşiv

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç: "Türkiye'den yıllık 50 bin ton civarında domates ithalatına izin verilmesi için Rusya Tarım Bakanlığı teklif yaptı" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye’den yıllık 50 bin tona kadar domates ithalatına izin verilmesi için Rusya Tarım Bakanlığı’nın teklif yaptığını bildirdi.

Dvorkoviç, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu Rus Enerji Haftası Forumu’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’den domates ithalatına yönelik teklifin Rusya Tarım Bakanlığı tarafından kendilerine iletildiğini söyledi.

Yıllık 50 bin ton

Teklifin, yıllık 50 bin tona kadar domates ithalatını kapsadığını belirten Dvorkoviç, "İthalat, domatesin Rusya’daki yetiştirme sezonu haricini kapsıyor. Teklifte, ithalatın bu yılın sonundan itibaren, önümüzdeki yılın başına kadarlık dönemden bahsediliyor." dedi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev de Rus devlet kanalı Rossiya 24’e verdiği mülakatta, Rus piyasasının Türk domatesine açılacağını ancak ithalat hacminin bu üründe düşük olacağını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >