📈 Koronavirüsün etkisiyle altın fiyatları rekora koştu

Altın fiyatlarında rekor yükseliş yaşandı- Arşiv
Altın fiyatlarında rekor yükseliş yaşandı- Arşiv

Altın fiyatlarındaki rekor yükselişin ardından bu yükselişin sebeplerini öğrenmek için GZT, TVNET Ekonomi Şefi Semra Güney Karabaş'a sordu. Karabaş, dünyadaki koronavirüs tedirginliğinin küreysel piyasalardaki riski artırmasıyla yatırımcıların altına yöneldiğini ve bu sebeple fiyatların yükseldiğini dile getirdi.

TVNET Ekonomi Şefi Semra Güney Karabaş, altın fiyatlarındaki yükselişin sebebi "Küresel piyasalarda riskler arttı. Yatırımcılarda bu yüzden daha güvenli liman olarak görülen altına yönelmeye başladılar. Bu da altın fiyatlarında yükseliş getirdi." açıklamasında bulundu.

Karabaş yükselişin sebeplerini bu şekilde özetledi;

Küresel piyasalarda risk neden arttı?

Çünkü, sadece Çin’de değil tüm dünyada koronavirüs tedirginliği yaşanıyor. Çünkü koronavirüsün görüldüğü ülke sayısı giderek artıyor.Çin’de hala fabrikalar işbaşı yapabilmiş durumda değiller.

Artan risklerle yatırımcılar şirketler hisse senetlerinden çıkıyor

Teknoloji şirketleri bir bir aslında 2020 yılına dair hedeflerini tutturamayacaklarını açıkladılar. Bu sadece teknoloji şirketleriyle kalmayacak. Otomotiv şirketleri de muhtemelen bunu takip edecek. İşte bu artan risklerle birlikte. Yatırımcılar bu şirketlerin hisselerinde yaşanabilecek düşüşler nedeniyle hisse senetlerinden çıkmaya başlıyor.

Dolar/TL'deki yükselişle birlikte gram altında rekor seviye görüldü

Hisse senetlerinden çıkıp daha güvenli liman olarak görülen altına yönelmeye başladılar. Bu altın fiyatlarını özellikle de küresel piyasalarda ONS fiyatında son 7 yılın en yüksek seviyesine getirdi. Yurt içinde ise dolar/TL’deki yükselişle birlikte gram altında da artık rekor seviyeler görüyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >