🚗 Volvo'nun da sahibi olan Geely, ‘virüs geçirmeyen’ araba üretecek

Çinli otomotiv şirketi Geely ‘virüs geçirmeyen’ araba üretecek
Çinli otomotiv şirketi Geely ‘virüs geçirmeyen’ araba üretecek

Otomobil dünyasının en güvenli araçlarından biri olan Volvo'nun da sahibi olan Çinli otomotiv şirketi Geely, sürücü ve yolcuları virüslere karşı koruyacak bir otomobil geliştireceğini açıkladı.

Çinli otomotiv şirketi Geely, koronavirüse karşı sürücüyü ve yolcuları koruyacak araç üretimine başlayacak. Şirketin açıklamasında "Geely Auto, koronavirüsle mücadele kapsamında havayı temizleyecek ve virüsleri filtreleyecek, sağlıklı ve akıllı arabalar geliştirmek için 370 milyon yuan (yaklaşık 53 milyon dolar kaynak aktardı" denildi.

"Anti-bakteriyel ve anti-viral özellikte olacak"

Açıklamada, "Geely Auto'nun Avrupa, ABD ve Çin'deki araştırma-geliştirme ve tasarım ekipleri birlikte çalışarak, anti-bakteriyel ve anti-viral özellikleri olan, havalandırma sistemleriyle düğmeler ve kollar gibi sık dokunulan yüzeylerde kullanılabilecek, çevresel açıdan sürdürülebilir malzemeler geliştirecek" ifadesine yer verildi.

Tesla'nın 'Biyolojik Silah Savunma Modu'na benzetildi

  • Geely'nin virüs geçirmeyen araba projesi sosyal medyada otomobil uzmanları ve kullanıcıları tarafından Tesla'nın Model X ve Model S araçlarındaki "Biyolojik Silah Savunma Modu'na" benzetildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >