1 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

1 Ocak 2020 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 1 Ocak 2020 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Vatandaşlar Antalya ve Muğla sahillerinde güneşin tadını çıkardı

                                    Hava ve deniz suyu sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde olan Antalya ve Muğla'da vatandaşlar sahilleri doldurdu. Muğla'nın gözde turistik ilçelerinden Bodrum'da yazdan kalma bir gün yaşandı. Yeni yılı Bodrum'da karşılamak için yurt içi ve dışından gelen tatilciler sahilde vakit geçirdi.
Vatandaşlar Antalya ve Muğla sahillerinde güneşin tadını çıkardı Hava ve deniz suyu sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde olan Antalya ve Muğla'da vatandaşlar sahilleri doldurdu. Muğla'nın gözde turistik ilçelerinden Bodrum'da yazdan kalma bir gün yaşandı. Yeni yılı Bodrum'da karşılamak için yurt içi ve dışından gelen tatilciler sahilde vakit geçirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci ve veliler için 'Eğitim Takvimi' hazırladı

                                    Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilere yönelik Eğitim Takvimi hazırladı. Özgün niteliğe sahip Eğitim Takvimi, okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içeriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci ve veliler için 'Eğitim Takvimi' hazırladı Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velilere yönelik Eğitim Takvimi hazırladı. Özgün niteliğe sahip Eğitim Takvimi, okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içeriyor.
Rıza Kayaalp 2019'da Türk güreş tarihine geçti

                                    Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2019'da hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonası'nda rekor kırdı.Kayaalp, organizasyonda üst üste 8, toplamda ise 9. kez altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Olimpiyat ikincisi Rıza, 9. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçti.
Rıza Kayaalp 2019'da Türk güreş tarihine geçti Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2019'da hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonası'nda rekor kırdı.Kayaalp, organizasyonda üst üste 8, toplamda ise 9. kez altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Olimpiyat ikincisi Rıza, 9. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk güreşçi olarak tarihe geçti.
19 yaşındaki üniversite öğrencisi Youtube'dan 6 ayda 25 bin lira kazandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okuyan ve Youtube’a yüklediği ‘O Ses Türkiye’ videoları milyonlarca kez izlenen 19 yaşındaki Enes Ömer Aydoğan, yaptığı paylaşımlarla son 6 ayda yaklaşık 25 bin liralık bir kazanç elde etti. O Ses Türkiye videolarından elde edilen gelirin 3'e bölündüğünü dile getiren Aydoğan, "Acun Medya’ya giden bir bölümü var, formatın sahibi olan Hollandalı şirkete giden bir bölümü var. En düşük pay da bana kalıyor. Ama bu kazancın en düşük kısmı bile gayet iyi bir miktar sağlıyor" dedi.
19 yaşındaki üniversite öğrencisi Youtube'dan 6 ayda 25 bin lira kazandı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okuyan ve Youtube’a yüklediği ‘O Ses Türkiye’ videoları milyonlarca kez izlenen 19 yaşındaki Enes Ömer Aydoğan, yaptığı paylaşımlarla son 6 ayda yaklaşık 25 bin liralık bir kazanç elde etti. O Ses Türkiye videolarından elde edilen gelirin 3'e bölündüğünü dile getiren Aydoğan, "Acun Medya’ya giden bir bölümü var, formatın sahibi olan Hollandalı şirkete giden bir bölümü var. En düşük pay da bana kalıyor. Ama bu kazancın en düşük kısmı bile gayet iyi bir miktar sağlıyor" dedi.
Bakan Koca’dan 2020'nin ilk bebeğine ziyaret: Doğum eylem planını devreye sokacağız
Ankara’da dünyaya gelen 2020'nin ilk bebeğine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyarette bulundu.
Türkiye nüfusunun her geçen yıl yaşlandığını ifade ederek "Biz 2020 yılında güçlü bir doğum eylem planı devreye sokacağız. Bunun hazırlıklarını yaptık" diye duyurdu.
Bakan Koca’dan 2020'nin ilk bebeğine ziyaret: Doğum eylem planını devreye sokacağız Ankara’da dünyaya gelen 2020'nin ilk bebeğine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyarette bulundu. Türkiye nüfusunun her geçen yıl yaşlandığını ifade ederek "Biz 2020 yılında güçlü bir doğum eylem planı devreye sokacağız. Bunun hazırlıklarını yaptık" diye duyurdu.
Konyaspor'dan Aykut Kocaman'a destek: Ayrışmak yerine, tek yürek olmalıyız
Konyaspor Kulübü, Aykut Kocaman ve yönetimle alakalı medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,"Hepimizin böylesi zamanlarda ayrışmak yerine tek vücut, tek yürek, tek akıl olabilmemiz kulübümüzün yüksek menfaatleri açısından son derece önemlidir. Bugün bu dönemde bizim ve diğer takımların attığı adımların, teknik direktör değişikliklerinin lige nasıl yansıyacağını mayıs ayı sonunda inşallah hep birlikte göreceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Konyaspor'dan Aykut Kocaman'a destek: Ayrışmak yerine, tek yürek olmalıyız Konyaspor Kulübü, Aykut Kocaman ve yönetimle alakalı medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,"Hepimizin böylesi zamanlarda ayrışmak yerine tek vücut, tek yürek, tek akıl olabilmemiz kulübümüzün yüksek menfaatleri açısından son derece önemlidir. Bugün bu dönemde bizim ve diğer takımların attığı adımların, teknik direktör değişikliklerinin lige nasıl yansıyacağını mayıs ayı sonunda inşallah hep birlikte göreceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >