10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

17 Mart
17 Mart

17 Mart'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Afrin'de kuşatma tamamlandı, Ege'de tekne faciası: 14 ölü... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin! 15 yıl önce insanlık adına canını veren Rachel Corrie'nin videosunu izlemeyi unutmayın.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Afrin'de kuşatma tamamlandı, Ege'de tekne faciası: 14 ölü... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Afrin'de kuşatma tamamlandı
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3569 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları bildirildi.
Afrin'de kuşatma tamamlandı Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3569 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin harekat alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birliklerin Afrin'in kuzeyinde buluştukları bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitti bu işler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'nden sonra Diyarbakır AK Parti İl Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan: "Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Farkı bu." dedi. Erdoğan: "Bugün Afrin'e, Münbiç'e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz. Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da Batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz." ifadlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitti bu işler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'nden sonra Diyarbakır AK Parti İl Kongresi'nde konuşuyor. Erdoğan: "Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler. PKK'nın gençlerinin elinde silah var, bizim gençlerimizin elinde bilgisayar var. Farkı bu." dedi. Erdoğan: "Bugün Afrin'e, Münbiç'e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz. Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da Batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz." ifadlerini kullandı.
Ege'de tekne faciası: 14 ölü
Yunan adası açıklarında mülteci teknesinin batması sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.
Yunanistan’ın Agathonisi Adası açıklarında kaçak mültecileri taşıyan ahşap tekne battı. Yunan Sahil Güvenlik güçleri teknede 20 kişinin bulunduğunu bildirirken, şu ana kadar 14 kişinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin 4’ünün çocuk olduğu öğrenildi.
Ege'de tekne faciası: 14 ölü Yunan adası açıklarında mülteci teknesinin batması sonucu 14 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan’ın Agathonisi Adası açıklarında kaçak mültecileri taşıyan ahşap tekne battı. Yunan Sahil Güvenlik güçleri teknede 20 kişinin bulunduğunu bildirirken, şu ana kadar 14 kişinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin 4’ünün çocuk olduğu öğrenildi.
Rusya 23 İngiliz diplomat için sınır dışı kararı aldı
Rusya ve İngiltere arasındaki kriz tımanıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığınca, 23 İngiliz diplomatın "istenmeyen adam" ilan edilerek, haklarında sınır dışı kararı alındığı açıklandı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’nin, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesiyle ilgili Rusya’ya yönelik “provokatif” suçlamaları nedeniyle 23 İngiliz diplomatın istenmeyen adam ilan edildiği ve sınır dışı edilmelerine karar verildiği belirtildi.
Rusya 23 İngiliz diplomat için sınır dışı kararı aldı Rusya ve İngiltere arasındaki kriz tımanıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığınca, 23 İngiliz diplomatın "istenmeyen adam" ilan edilerek, haklarında sınır dışı kararı alındığı açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’nin, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesiyle ilgili Rusya’ya yönelik “provokatif” suçlamaları nedeniyle 23 İngiliz diplomatın istenmeyen adam ilan edildiği ve sınır dışı edilmelerine karar verildiği belirtildi.
Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs 2018'de oynanacak Türkiye Kupası Final maçının Diyarbakır'da yapılan yeni stadyumda oynanacağını açıkladı.
Türkiye Kupası Finali Diyarbakır'da oynanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs 2018'de oynanacak Türkiye Kupası Final maçının Diyarbakır'da yapılan yeni stadyumda oynanacağını açıkladı.
Stuttgart'ta Tayfun Korkut rüzgarı
Teknik direktör Tayfun Korkut'un yönetimindeki Stuttgart çıktığı son 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bundesliga'nın 27. haftasının açılış maçında Türk teknik direktör Tayfun Korkut yönetimindeki Stuttgart, deplasmanda Freiburg'u 2-1 mağlup etti.
Stuttgart'ta Tayfun Korkut rüzgarı Teknik direktör Tayfun Korkut'un yönetimindeki Stuttgart çıktığı son 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bundesliga'nın 27. haftasının açılış maçında Türk teknik direktör Tayfun Korkut yönetimindeki Stuttgart, deplasmanda Freiburg'u 2-1 mağlup etti.
Avcı’nın Beşiktaş maçındaki gizli silahı Visca
Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Başakşehir rakibihi mağlup edip zirve yürüyüşünü sürdürmenin planlarını yapıyor.Şampiyonluk yarışının içinde olabilmek için bu maçı kayıpsız geçmek zorunda olan İstanbul ekibi, kadro konusunda ise sıkıntı yaşıyor. Takımın kilit isimlerinden Emre Belözoğlu ve Epureanu’nun yokluğunda yapacağı oyuncu seçimlerinde kararsızlıklar yaşayan Avcı, bir yandan da siyah-beyazlılara karşı taktiksel stratejiler geliştiriyor.
Avcı’nın Beşiktaş maçındaki gizli silahı Visca Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Başakşehir rakibihi mağlup edip zirve yürüyüşünü sürdürmenin planlarını yapıyor.Şampiyonluk yarışının içinde olabilmek için bu maçı kayıpsız geçmek zorunda olan İstanbul ekibi, kadro konusunda ise sıkıntı yaşıyor. Takımın kilit isimlerinden Emre Belözoğlu ve Epureanu’nun yokluğunda yapacağı oyuncu seçimlerinde kararsızlıklar yaşayan Avcı, bir yandan da siyah-beyazlılara karşı taktiksel stratejiler geliştiriyor.
Çocukların kullanımına uygun olmayan yeni tehlike: Sarahah
Yurtdışında ebeveynlerin yasaklanmasını istediği 'Sarahah' uygulaması, engellemelere rağmen Türkiye'de de hızla yayılıyor. Uzmanlarsa ''çocukların kullanımına uygun değil'' uyarısı yapıyor. Arapça’da ‘dürüstlük’ anlamına gelen ‘Sarahah’ uygulamasında kişiler, oluşturdukları profili Snapchat ya da Instagram hesabıyla ilişkilendiriyor. Snapchat ya da Instagram’da gönderilen mesajlar ve fotoğraflar, burada isimsiz olarak yorumlanabiliyor. Tawfiq’in, çalışanların sorunsuz bir şekilde patronlarına geri bildirimde bulunmalarını sağlamak için tasarladığı uygulama, geçen yıl App Store ve Google Play’de en çok indirilenlerarasında yer aldı.
Çocukların kullanımına uygun olmayan yeni tehlike: Sarahah Yurtdışında ebeveynlerin yasaklanmasını istediği 'Sarahah' uygulaması, engellemelere rağmen Türkiye'de de hızla yayılıyor. Uzmanlarsa ''çocukların kullanımına uygun değil'' uyarısı yapıyor. Arapça’da ‘dürüstlük’ anlamına gelen ‘Sarahah’ uygulamasında kişiler, oluşturdukları profili Snapchat ya da Instagram hesabıyla ilişkilendiriyor. Snapchat ya da Instagram’da gönderilen mesajlar ve fotoğraflar, burada isimsiz olarak yorumlanabiliyor. Tawfiq’in, çalışanların sorunsuz bir şekilde patronlarına geri bildirimde bulunmalarını sağlamak için tasarladığı uygulama, geçen yıl App Store ve Google Play’de en çok indirilenlerarasında yer aldı.
ASELSAN gururlandırmaya devam ediyor: Tanksavarla hedefi 12'den vurdu
ASELSAN'ın Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı'na entegre ettiği Tanksavar Füze Atıcı Sistemi'ne ilişkin atış testleri başarıyla yapıldı. Nurol Makina'nın NMS 4X4 aracıyla ilk kez Katar'a ihraç edilen ve böylece bir ordunun envanterinde yer alan Tanksavar Füze Atıcı Sistemi'nin geliştirilmesi, entegrasyonu ve yeni versiyonlarına ilişkin çalışmalar sürüyor.
ASELSAN gururlandırmaya devam ediyor: Tanksavarla hedefi 12'den vurdu ASELSAN'ın Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı'na entegre ettiği Tanksavar Füze Atıcı Sistemi'ne ilişkin atış testleri başarıyla yapıldı. Nurol Makina'nın NMS 4X4 aracıyla ilk kez Katar'a ihraç edilen ve böylece bir ordunun envanterinde yer alan Tanksavar Füze Atıcı Sistemi'nin geliştirilmesi, entegrasyonu ve yeni versiyonlarına ilişkin çalışmalar sürüyor.
20 saat cep telefonuna baktı, ölümden döndü
Çin’de yaklaşık 20 saat süren tren yolculuğu boyunca elinden telefonunu bir an bile bırakmayan ve sürekli olarak aynı yöne yatan kadının beyninde ortaya çıkan kan pıhtıları hayatını tehlikeye attı. Çin’de cep telefonu ekranına 20 saat boyunca bakan bir kadın, beyninde meydana gelen kan pıhtıları dolayısıyla ölüm tehlikesiyle karşılaştı. Göçmen bir işçi olduğu ifade edilen 47 yaşındaki kadın üç saat boyunca ameliyatta kaldı. Kadın, doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuştu. The Daily Telegraph gazetesine yansıyan habere göre Çin’in Henan kentinden Guangzho’ya gidene kadar 20 saat boyunca telefona bakan kadın ciddi bir problemle karşılaştı ve ölümden döndü…
20 saat cep telefonuna baktı, ölümden döndü Çin’de yaklaşık 20 saat süren tren yolculuğu boyunca elinden telefonunu bir an bile bırakmayan ve sürekli olarak aynı yöne yatan kadının beyninde ortaya çıkan kan pıhtıları hayatını tehlikeye attı. Çin’de cep telefonu ekranına 20 saat boyunca bakan bir kadın, beyninde meydana gelen kan pıhtıları dolayısıyla ölüm tehlikesiyle karşılaştı. Göçmen bir işçi olduğu ifade edilen 47 yaşındaki kadın üç saat boyunca ameliyatta kaldı. Kadın, doktorların müdahalesiyle sağlığına kavuştu. The Daily Telegraph gazetesine yansıyan habere göre Çin’in Henan kentinden Guangzho’ya gidene kadar 20 saat boyunca telefona bakan kadın ciddi bir problemle karşılaştı ve ölümden döndü…
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >