10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

8 Nisan Türkiye ve dünya gündemi
8 Nisan Türkiye ve dünya gündemi

8 Nisan'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı, Esad rejimi Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine kimyasal saldırı düzenledi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı, Esad rejimi Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine kimyasal saldırı düzenledi. 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zeytin Dalı Harekatı'nda 4017 terörist etkisiz hale getirildi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4017 olduğunu bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zeytin Dalı Harekatı'nda 4017 terörist etkisiz hale getirildi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4017 olduğunu bildirdi.
İnsanlığın öldüğü yer: Doğu Guta'da 80 kişi hayatını kaybetti
Esad rejiminin Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında ölenlerin sayısı 80'e yükseldi. Bölgeden paylaşılan feci görüntüler, dünyayı ayağa kaldırdı.Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı bilgiye göre, Esad rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 80 sivil öldü, yüzlerce sivil gazdan etkilendi.
İnsanlığın öldüğü yer: Doğu Guta'da 80 kişi hayatını kaybetti Esad rejiminin Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında ölenlerin sayısı 80'e yükseldi. Bölgeden paylaşılan feci görüntüler, dünyayı ayağa kaldırdı.Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı bilgiye göre, Esad rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 80 sivil öldü, yüzlerce sivil gazdan etkilendi.
Başbakan Yıldırım: Yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor
Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Abdullah ile ortak basın toplantısında konuştu. Afganistan'dan Türkiye'ye başlayan yasadışı göç dalgasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlığımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkânlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor" dedi.
Başbakan Yıldırım: Yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Abdullah ile ortak basın toplantısında konuştu. Afganistan'dan Türkiye'ye başlayan yasadışı göç dalgasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlığımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkânlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor" dedi.
Zor kurdular hemen kavgaya tutuştular: Almanya'da koalisyon çatırdadı
Almanya'da genel seçimlerden yaklaşık altı ay sonra hükümet kurulabildi. Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında koalisyon sözleşmesinde mültecilerin aile birleşimi konusunda ayda en fazla bin kişi üzerinde anlaşma sağlandı. Ancak koalisyon ortakları arasında bu maddenin yorumunda anlaşmazlık çıktı.Ayda binin altında aile birleşimi durumunda, kalan açık sonraki aylara eklenecek mi? Hükümetin küçük ortağı CSU, bu soruya “Hayır” diyor. SPD ise açığın bir sonraki ayda alınacak aile birleşimine eklenmesi gerektiği görüşünde. CSU Grup Başkanı Alexander Dobrindt, koalisyon sözleşmesinin çok net olduğunu ve ayda en fazla bin aile birleşimiyle sınırlandığını belirtti ve açık kalması durumunda bunun bir sonraki aya eklenemeyeceğini söyledi.
Zor kurdular hemen kavgaya tutuştular: Almanya'da koalisyon çatırdadı Almanya'da genel seçimlerden yaklaşık altı ay sonra hükümet kurulabildi. Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında koalisyon sözleşmesinde mültecilerin aile birleşimi konusunda ayda en fazla bin kişi üzerinde anlaşma sağlandı. Ancak koalisyon ortakları arasında bu maddenin yorumunda anlaşmazlık çıktı.Ayda binin altında aile birleşimi durumunda, kalan açık sonraki aylara eklenecek mi? Hükümetin küçük ortağı CSU, bu soruya “Hayır” diyor. SPD ise açığın bir sonraki ayda alınacak aile birleşimine eklenmesi gerektiği görüşünde. CSU Grup Başkanı Alexander Dobrindt, koalisyon sözleşmesinin çok net olduğunu ve ayda en fazla bin aile birleşimiyle sınırlandığını belirtti ve açık kalması durumunda bunun bir sonraki aya eklenemeyeceğini söyledi.
Bekir Bozdağ Yunan askerlerle ilgili takas iddialarına son noktayı koydu
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Yozgat'ta açıklamalarda bulundu. Türkiye'de tutuklu 2 Yunan askerin Yunanistan'daki FETÖ'cü darbecilerle takasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, "Bu ikisi birbirinden ayrı konulardır. Türk yargısı bağımsızdır ve kararını buna göre verecektir" dedi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin ise "Afrin Zaferi, Kılıçdaroğlu'nun ayarını bozdu" ifadesini kullandı.
Bekir Bozdağ Yunan askerlerle ilgili takas iddialarına son noktayı koydu Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Yozgat'ta açıklamalarda bulundu. Türkiye'de tutuklu 2 Yunan askerin Yunanistan'daki FETÖ'cü darbecilerle takasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, "Bu ikisi birbirinden ayrı konulardır. Türk yargısı bağımsızdır ve kararını buna göre verecektir" dedi. Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin ise "Afrin Zaferi, Kılıçdaroğlu'nun ayarını bozdu" ifadesini kullandı.
İlber Hoca'dan soyağacı açıklaması
Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Nüfus kayıtlarımızın ne kadar zayıf olduğu son olaylarda görülüyor. Herkese bir şecere çıkarıyorlar. Kimse 1854'ten geri gidemiyor ama bu demek değil ki soysuz bir milletiz. Hayır, sadece kayıt tutmayan bir milletiz." dedi.
İlber Hoca'dan soyağacı açıklaması Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Nüfus kayıtlarımızın ne kadar zayıf olduğu son olaylarda görülüyor. Herkese bir şecere çıkarıyorlar. Kimse 1854'ten geri gidemiyor ama bu demek değil ki soysuz bir milletiz. Hayır, sadece kayıt tutmayan bir milletiz." dedi.
İki ortaokul öğrencisi kanser olan arkadaşları için proje geliştirdi
Şehit Bayram Kara Ortaokulu’nda, 6. Sınıfta okuyan öğrenciler Ilgın Kulak ve Aleyna Demir, akciğer kanseri olan arkadaşlarıyla hastalığı konusunda sohbet ederken, tedavi sürecinde kan almanın problemli olduğunu öğrendi. Arkadaşlarının yaşadığı bu probleme çözüm bulmak isteyen öğrenciler, TÜBİTAK 2018 yılı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri özelinde “Damar Görüntüleme Sistemi”isminde bir proje ortaya çıkardı.
İki ortaokul öğrencisi kanser olan arkadaşları için proje geliştirdi Şehit Bayram Kara Ortaokulu’nda, 6. Sınıfta okuyan öğrenciler Ilgın Kulak ve Aleyna Demir, akciğer kanseri olan arkadaşlarıyla hastalığı konusunda sohbet ederken, tedavi sürecinde kan almanın problemli olduğunu öğrendi. Arkadaşlarının yaşadığı bu probleme çözüm bulmak isteyen öğrenciler, TÜBİTAK 2018 yılı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri özelinde “Damar Görüntüleme Sistemi”isminde bir proje ortaya çıkardı.
Tanklara yerli mühimmat geliyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için milli kaynaklarla yeni tank mühimmatı üretildi- 120 milimetre HE-T tank topu mühimmatı, açıktaki ve bir mevzinin arkasındaki hedeflerin vurulmasında büyük etkiye sahip- Atış testlerinden başarıyla geçen yeni mühimmat, MKE Kurumunun öz kaynaklarıyla yaptığı yeni Ar-Ge projesi sonucu geliştirildi.
Tanklara yerli mühimmat geliyor Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için milli kaynaklarla yeni tank mühimmatı üretildi- 120 milimetre HE-T tank topu mühimmatı, açıktaki ve bir mevzinin arkasındaki hedeflerin vurulmasında büyük etkiye sahip- Atış testlerinden başarıyla geçen yeni mühimmat, MKE Kurumunun öz kaynaklarıyla yaptığı yeni Ar-Ge projesi sonucu geliştirildi.
Şüpheli hareketleri polisin dikkatinden kaçmadı: Yüz yıllık İncil ele geçirildi
Aksaray'da polisin bir otomobilde yaptığı aramada deri üzerine işlenmiş tarihi İncil bulundu.Sürücü Sertip B. ile otomobildeki Suriye uyruklu Darsım H, Sowd H. ve Irak uyruklu Muhammed H. gözaltına alındı.
Şüpheli hareketleri polisin dikkatinden kaçmadı: Yüz yıllık İncil ele geçirildi Aksaray'da polisin bir otomobilde yaptığı aramada deri üzerine işlenmiş tarihi İncil bulundu.Sürücü Sertip B. ile otomobildeki Suriye uyruklu Darsım H, Sowd H. ve Irak uyruklu Muhammed H. gözaltına alındı.
Mehmet Ekici'den Trabzonspor'a büyük şok
Fenerbahçe forması giyen Mehmet Ekici, Trabzonspor'a açtığı davayı kazandı.Ekici, Trabzonspor'a 2 Milyon 317 Bin TL'lik bir dava açtı. Dava Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından kısmen kabul edilerek bordo-mavili kulübün futbolcuya 2 Milyon 246 Bin TL ödemesine hükmetti.
Mehmet Ekici'den Trabzonspor'a büyük şok Fenerbahçe forması giyen Mehmet Ekici, Trabzonspor'a açtığı davayı kazandı.Ekici, Trabzonspor'a 2 Milyon 317 Bin TL'lik bir dava açtı. Dava Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından kısmen kabul edilerek bordo-mavili kulübün futbolcuya 2 Milyon 246 Bin TL ödemesine hükmetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >