10 gün ücretsiz: M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosu seferlere başladı

​M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosu
​M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosu

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün 12.00'da seferlere başladı. Yeni metro hattı Yaklaşık 3 milyon insanın yaşadığı Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Esenler, Bağcılar, Kağıthane ve Şişli ilçelerini birbirine bağlayan hat, günde 352 sefer yaparak 400 bin yolcu taşıyacak. Ayrıca Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı 10 gün boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Avrupa Yakası’nın ilk sürücüsüz metrosu olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının açılışı yapıldı.

28 Ekim'de faaliyete geçen ve ilk 10 gün ücretsiz hizmet verilecek hatta, günde 352 sefer yapılacak.

Diğer toplu ulaşım araçlarıyla da entegrasyonu bulunan hat, tek yönde saatte 70 bin İstanbulluya hizmet verebilecek.

8 ilçe birbirine bağlanacak

15 istasyonun bulunduğu M7 metro hattı, Bağcılar, Esenler, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu'nu birbirine bağlayacak.

18 kilometre uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun ilk etabını oluşturuyor.

Hattın Mahmutbey, Göztepe Mahallesi, Yüzyıl-Oruç Reis, Tekstilkent-Giyimkent, Karadeniz Mahallesi, Yeni Mahalle, Kâzım Karabekir, Yeşilpınar, Veysel Karani- Akşemsettin, Çırçır Mahallesi, Alibeyköy, Nurtepe, Kağıthane, Çağlayan, Mecidiyeköy durakları devreye alındı.

İkinci etap ile açılacak duraklar

İkinci etapta Fulya, Yıldız, Beşiktaş ve Kabataş durakları faaliyete geçecek.

M7'nin entegre olacağı diğer metro hatları

Kabataş-Taksim Füniküleri ile Kabataş İstasyonu, Yenikapı-Hacıosman Metrosu ile Mecidiyeköy İstasyonu, Bakırköy İDO-Kirazlı Kayaşehir Metrosu ile Mahmutbey İstasyonu, Gayrettepe-3. Havalimanı Metrosu ile Kağıthane İstasyonu, Eminönü-Kabataş Tramvayı ile Kabataş İstasyonu, Topkapı-Sultançiftliği Tramvayı ile Karadeniz Mahallesi İstasyonu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile Alibeyköy İstasyonu, Metrobüs ile Mecidiyeköy İstasyonu, Deniz yolu ulaşımı ile Kabataş ve Beşiktaş istasyonları.

Yolculuk süreleri

Mecidiyeköy-Alibeyköy 8 dakika, Çağlayan-Gaziosmanpaşa 13 dakika, Beşiktaş-Sarıyer-Hacıosman 26 dakika, Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika, Beşiktaş-Mahmutbey 32 dakika, Mahmutbey-Yenikapı 40 dakika, Mahmutbey-Sarıyer- Hacıosman 45 dakika, Mahmutbey-Üsküdar 45 dakika, Mahmutbey-Kadıköy 52 dakika, Mahmutbey-Sabiha Gökçen Havalimanı 96 dakika.

Hattın uzunluğu

İkinci etapla birlikte hattın toplam uzunluğu24.5 kilometreye çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >