10 ilginç kitap tasarımı

Yazdıkları kitapların ilgi çekmesini ve farkındalık oluşturmasını isteyen yazarlar, kağıt yerine kimi zaman eserlerini hamura kimi zaman da çamura bastırıyor.


Kitap tutkunları için yeni alınan bir kitabın kokusunu duymak muhteşem bir duygudur. Kitap aşıkları, sık sık kitaplıklarını toparlar daha önce okuyup etkilendikleri kitaplarına yeniden göz gezdirir. Sanırım hiç kimse değer verdiği bir kitabı yemek ya da toprağa gömmek istemez(!)

Lazanyadan kitap tasarımı
Almanya'da bulunan bir yayınevi, ilginç bir kitap tasarımına imza attı. Korefe & Gerstenberg isimli şirket bir yemek kitabını lazanya yaprakları üzerine bastırdı. İçerisinde kesinlikle insan sağlığına zararlı maddeler bulunmayan kitabı isteyenler okuduktan sonra pişirebiliyor. Kitabın tadına bakanlar ise lazanyanın son derece lezzetli bir hamura sahip olduğunu vurguluyor.
Lazanyadan kitap tasarımı Almanya'da bulunan bir yayınevi, ilginç bir kitap tasarımına imza attı. Korefe & Gerstenberg isimli şirket bir yemek kitabını lazanya yaprakları üzerine bastırdı. İçerisinde kesinlikle insan sağlığına zararlı maddeler bulunmayan kitabı isteyenler okuduktan sonra pişirebiliyor. Kitabın tadına bakanlar ise lazanyanın son derece lezzetli bir hamura sahip olduğunu vurguluyor.
Kendini görebileceğin bir kitap
'Mirror Book' yani 'Ayna Kitap' 1985 yılında satışa sunuldu. John Christie ve Ron King tarafından hazırlanan kitabın sayfaları, kırılmaz camdan üretilmiş. Kitabı aldığınızda sizlere bir çift beyaz eldiven de veriliyor. Beyaz eldiveni giydikten sonra, içerisinde yazı olmayan ayna sayfaları çevirip kitabın sonuna ulaşıyorsunuz. Kitabı tasarlayanların amacı ise, insanların kendi özlerine ayna vasıtasıyla yönelmesi.
Kendini görebileceğin bir kitap 'Mirror Book' yani 'Ayna Kitap' 1985 yılında satışa sunuldu. John Christie ve Ron King tarafından hazırlanan kitabın sayfaları, kırılmaz camdan üretilmiş. Kitabı aldığınızda sizlere bir çift beyaz eldiven de veriliyor. Beyaz eldiveni giydikten sonra, içerisinde yazı olmayan ayna sayfaları çevirip kitabın sonuna ulaşıyorsunuz. Kitabı tasarlayanların amacı ise, insanların kendi özlerine ayna vasıtasıyla yönelmesi.
Okuduktan sonra ekebilirsiniz
Sanırım birçok kitap aşağı için kitabını okuduktan sonra onu toprağa gömmek zor olacaktır. Ancak bu kitabı okuduktan sonra fikriniz değişebilir. James Kaelan'in kitabının sayfaları 'Huş ağacı' tohumundan üretilmiş. Kitap okunduktan sonra, sayfaları toprağa ekildiği zaman okuyucular birer huş ağacına sahip olabilir.
Okuduktan sonra ekebilirsiniz Sanırım birçok kitap aşağı için kitabını okuduktan sonra onu toprağa gömmek zor olacaktır. Ancak bu kitabı okuduktan sonra fikriniz değişebilir. James Kaelan'in kitabının sayfaları 'Huş ağacı' tohumundan üretilmiş. Kitap okunduktan sonra, sayfaları toprağa ekildiği zaman okuyucular birer huş ağacına sahip olabilir.
Yesek mi okusak mı?
Yenilebilir kitaplara bir örnek de Andreas Pohancenik'in ödüllü eseri. Şeker hamurundan yapılan kitap, Brit Insurance Tasarım Ödülü'nün sahibi. Her sayfası için özel olarak uğraşan tasarımcının, şeker hamuruna küçücük yazıları yazması ise ayakta alkışlanacak bir başarı.
Yesek mi okusak mı? Yenilebilir kitaplara bir örnek de Andreas Pohancenik'in ödüllü eseri. Şeker hamurundan yapılan kitap, Brit Insurance Tasarım Ödülü'nün sahibi. Her sayfası için özel olarak uğraşan tasarımcının, şeker hamuruna küçücük yazıları yazması ise ayakta alkışlanacak bir başarı.
Bu kitabı gündüz okuyamazsınız!
Hırvat tasarımcılar Bruketa & Zinic A Glow'un hazırladığı kitap, yalnızca karanlık ortamda okunabiliyor.
Bu kitabı gündüz okuyamazsınız! Hırvat tasarımcılar Bruketa & Zinic A Glow'un hazırladığı kitap, yalnızca karanlık ortamda okunabiliyor.
Yeşeren bir kitap
'The Jungle Book 2' Türkçesiyle 'Orman Çocuğu Kitabı 2' isimli filmin İspanya'da ki tanıtımı için ilginç bir yöntem kullanıldı. Tanıtım amacıyla dağıtılan kitap, sulandığı zaman yeşeriyor. Bu kitaba gözü gibi bakanlar ise şahane bir bitkiye sahip oldu.
Yeşeren bir kitap 'The Jungle Book 2' Türkçesiyle 'Orman Çocuğu Kitabı 2' isimli filmin İspanya'da ki tanıtımı için ilginç bir yöntem kullanıldı. Tanıtım amacıyla dağıtılan kitap, sulandığı zaman yeşeriyor. Bu kitaba gözü gibi bakanlar ise şahane bir bitkiye sahip oldu.
Mekanik anca böyle anlatılırdı
Richard Price'in mekanikler hakkında hazırladığı kitaplar ünlü tasarımcı Karen Bleitz tarafından oluşturuldu. İçerisinde makinelerin tarihleri ve yapımları hakkında bilgi veren kitaplar, insanlara mekanik parçaları gösteriş şekliyle dikkat çekiyor
Mekanik anca böyle anlatılırdı Richard Price'in mekanikler hakkında hazırladığı kitaplar ünlü tasarımcı Karen Bleitz tarafından oluşturuldu. İçerisinde makinelerin tarihleri ve yapımları hakkında bilgi veren kitaplar, insanlara mekanik parçaları gösteriş şekliyle dikkat çekiyor
Kitaba kahve mi dökülmüş?
Martha Hayden, 2009 yılında satışa çıkan kitabında 'kahvenin' faydalarını anlatıyor. Akordeon şeklinde açılan kitabın sayfaları ise kahveden üretilmiş.
Kitaba kahve mi dökülmüş? Martha Hayden, 2009 yılında satışa çıkan kitabında 'kahvenin' faydalarını anlatıyor. Akordeon şeklinde açılan kitabın sayfaları ise kahveden üretilmiş.
Bu kitap sizi dedektif yapar
Helen Friel isimli tasarımcı, Edgar Allan Poe'nun öykülerinin yer aldığı kitabı son derece ilgi çekici bir hale getirdi. Okuyucuların içinde bir şifreyi aradıkları kitap, okunduktan sonra imha oluyor.
Bu kitap sizi dedektif yapar Helen Friel isimli tasarımcı, Edgar Allan Poe'nun öykülerinin yer aldığı kitabı son derece ilgi çekici bir hale getirdi. Okuyucuların içinde bir şifreyi aradıkları kitap, okunduktan sonra imha oluyor.
Nehir çamurundan kitap
Richard Long'un kitabındaki sayfalar ise Nil Nehri'nin çamurundan elde edilmiş.
Nehir çamurundan kitap Richard Long'un kitabındaki sayfalar ise Nil Nehri'nin çamurundan elde edilmiş.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >