10 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

10 Kasım 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 10 Kasım 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi.

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde YPG'li teröristler sivilleri hedef aldı

Suriye'nin Tel Abyad ilçesine bağlı Suluk kasabasına PKK/PYD'li teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 8 sivil yaşamını yitirdi, 20'den fazla sivil ise yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bu yıl içinde 8'inci kez telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde Suriye vardı. İki lider, 22 Ekim tarihli Soçi Mutabakatı'na bağlılıklarını teyit etti. Bu görüşme iki liderin bu yıl içerisinde geçekleştirdiği 8'inci telefon görüşmesi oldu.

Ankara'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Ankara'da merkez üssü Mamak olan 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybeden ya da yaralanan olmazken, çevre illerde de hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

WhatsApp kurucusu Facebook'un hâlâ silinmesi gerektiğini düşünüyor

WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Facebook hakkında çarpıcı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde #DeleteFacebook kampanyasına destek veren Acton, Facebook uygulamasının silinmesi gerektiğini yeniden tekrarladı.

'7. Koğuştaki Mucize' 3.8 milyon seyirci tarafından izlenerek yılın en çok izlenen filmi oldu

Başrollerinde Aras Bulut İynemli ve genç oyuncu Nisa Sofiya Aksongur'un yer aldığı dram türündeki 7. Koğutaki Mucize filmi 11 Ekim'de vizyona girdi. Vizyona girmesinin sosyal medya kullanıcıları ve eleştirmenler tarafından yapılan yorumlar filmin gişedeki başarısına da doğrudan etki etmiş görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >