101 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

Arşiv
Arşiv

Çin'in Vuhan şehrinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakaları her gün artış gösterirken iyileşenlerin sayısının da artması umutlandırıyor. Hollanda’da koronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki hasta iyileşerek taburcu edildi.

Dünya genelinde etkili olan ve can kaybı giderek artan koronavirüs salgınında iyi haberler de geliyor.Hollanda’da 101 yaşındaki koronavirüs hastası, tedavisinin ardından iyileşerek taburcu edildi. Hastane yetkilileri, kadının diğer hastalar için 'umut kıvılcımı' olduğunu ifade etti.

Koronavirüs testi pozitif çıkmıştı

Adı açıklanmayan kadın, Rotterdam yakınlarında bulunan IJsselland Hastanesi'ne bir buçuk hafta önce nefes darlığı şikayeti ile başvurdu. Kadının şikayetlerinin ardından yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

Tedavisi başarı ile tamamlandı

Karantina altına alınan ve tedavisi başarıyla tamamlanan kadın, taburcu edilmesinin ardından bir süre huzurevinde kalacak.

Hollanda'da son durum nedir?

  • Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 93 artarak 864'e çıktı.
  • Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), Kovid-19 ile ilgili bilgileri güncelledi.
  • Buna göre, ülkede salgında dün 771 olan ölü sayısı 93 artarak 864'e, 10 bin 866 olan vaka sayısı da 884 artışla 11 bin 750'ye çıktı.
  • Son 24 saatte 507, şimdiye kadar ise 3 bin 990 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
  • Ulusal Yoğun Bakım Değerlendirme Vakfı (NICE) da, 993 koronavirüs hastasının yoğun bakımda olduğunu açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >