11 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

11 Haziran 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 11 Haziran 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

"Güvenli Bölge"de bu hafta Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisi konuşuldu

Tüm dünyanın dikkatini çeken Doğu Akdeniz’deki enerji paylaşım rekabetinde Türkiye'ye karşı birçok ülkeyle birleşen Güney Kıbrıs'ın arama faaliyetlerini hızlandırmasına Fatih sondaj gemisiyle karşılık veren Türkiye, Akdeniz'deki enerji kaynaklarındaki izlenecek diplomasinin de önemini biliyor. Enerji faaliyetleri açısından büyük önem taşıyan 'Doğu Akdeniz' bu hafta Güvenli Bölge'nin ana konu başlığı oldu.

ABD, Türk pilotların F-35 eğitimlerini durdurdu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Mike Andrews, Türk F-35 savaş uçaklarının 'artık Arizona'daki Amerikan Luke Hava Üssü'nde uçmadığını' açıkladı.

A Milli Takımımız, EURO 2020 elemeleri maçında İzlanda'ya 2-1 mağlup oldu

A Milli Takımımız, EURO 2020 elemeleri H Grubu'ndaki 4. maçında İzlanda'ya 2-1 mağlup oldu. Grupta ilk gollerini yiyen Ay-Yıldızlılar ayrıca 2019'daki ilk yenilgisini aldı. Türkiye bu sonuçla 9 puanda kaldı. İzlanda ile Andorra'yı yenen Fransa da aynı puana yükseldi.

THY'nin kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademisi'ne başvurular başladı

Türk Hava Yolları'nın kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademisi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı. 29 Ağustos 2019 saat 15.00’a kadar yayında kalacak olan yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı ilanı üniversite mezunlarından yoğun ilgi görüyor.

Kim'in öldürülen üvey kardeşi Amerikan ajanı mıydı?

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Malezya'da yüzüne sıkılan bir kimyasalla öldürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın CIA muhbiri olduğunu öne sürdü.

Netflix'in 'Cyberpunk' serisi Love, Death & Robots 2. sezon onayı aldı

Son dönemde Netflix izleyicilerinin dilinden düşürmediği Love, Death & Robots dizisi, konusu ve robotik evrenin en sade şekilde animasyona aktarılmasıyla beklenilen geri dönüşü almış görünüyor. İlk sezonuyla geniş kitlelere ulaşmayı başaran Cyperpunk, bir nevi bilim kurgu serisinin ikinci sezon onayı aldığı Netflix tarafından duyuruldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >