11 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

11 Kasım 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 11 Kasım 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Yeşil bir Türkiye için 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '11 milyon fidan toprakla buluşuyor' etkinliği kapsamında fidan dikim törenine katıldı. İlk fidan, Cumhurbaşkanı tarafından dikildi. Proje 81 ilde eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin ev sahipliğindeki "Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı"na 15 ülke katılıyor

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sevk ve idaresinde düzenlenen "Doğu Akdeniz-2019 Davet Tatbikatı" 15 ülkeden 47 gemi ve 4 bin 700 personelin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf, İstanbul'da ölü bulundu

Beyoğlu'nda sabaha karşı namaz kılmak için camiye giden vatandaşlar sokak ortasında bir kişinin cansız bedenine rastladı. Sokakta bulunan erkek cesedinin kim olduğu ekipler tarafından araştırılırken, şaşırtıcı gerçek ortaya çıktı. Cesedin, eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu öğrenildi.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun istifasını istemesi üzerine görevini bıraktı

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun ve polisin istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurdu. Bolivya lideri Morales dün televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında istifa edeceğini duyurdu ve protestoculara seslenerek, "yakıp yıkmayı ve kardeşlerinize saldırmayı bırakın" dedi.

15 yılda 4 bin 399 tarihi esere yurda getirildi

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü öncülüğünde, ilgili bakanlıklar ve kurumlarla koordineli yürütülen çalışmalar sonucunda, yıllar önce yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan eserler ait olduğu yere döndürülüyor. 2004-2019 yılları arasında 4 bin 399 kültür varlığının Türkiye'ye iadesi sağlandı. Bu eserlerden 68'i bu yıl ülkeye kazandırıldı.

MIT'nin yeni minik robotları futbol oynarken hünerlerini sergiliyor

MIT'nin yenilenen Mini Cheetah robotlarıyla ilgili yayınlanan videoda koşma, zıplama, yürüme ve takla atma gibi hünerlerini sergileniyor. Kısa bir süre önce yayınlanan videoda, minik robotların keyifli mücadelesi görülebiliyor. Isınma turlarıyla başlayan antrenman futbol maçıyla sona eriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >