11 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

11 Şubat 2018
11 Şubat 2018

11 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Zeytin Dalı Harekatı'nın 23. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266 olarak açıklandı, HDP'den 'Skandal' Afrin açıklaması... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Zeytin Dalı Harekatı'nın 23. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266 olarak açıklandı haberinden, HDP'den 'Skandal' Afrin açıklaması haberine kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Bir kahraman Mehmetçik daha şehit düştü
Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda dün şehit olan 11 askerimizin yasını tutarken, Harekatın 23. Gününde bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.
Bir kahraman Mehmetçik daha şehit düştü Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda dün şehit olan 11 askerimizin yasını tutarken, Harekatın 23. Gününde bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.
71 kişiyi taşıyan uçak Moskova'da düştü!
Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'daki Domodedovo Havalimanından kalkan Saratov Havayolları'na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantının kesildiği ifade edildi.
Açıklamada, içerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.
71 kişiyi taşıyan uçak Moskova'da düştü! Rusya Acil Durum Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova'daki Domodedovo Havalimanından kalkan Saratov Havayolları'na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağıyla kalkıştan 10 dakika sonra bağlantının kesildiği ifade edildi. Açıklamada, içerisinde 65 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın, Moskova'nın güneydoğusundaki Ramenskoye bölgesine düştüğü, çok sayıda kurtarma ekibinin ve ambulansın bölgeye sevk edildiği belirtildi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli: ABD terör tahkimatına devam ederse duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır
Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da İl ve İlçe Başkanları Toplantısı'nın son gününde açıklamalarda bulundu. Bahçeli: "Yaşanan bugünkü sürece ve yaklaşan tehlikelere dikkati çekiyorum. Yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi olan herkesi ortak değerlerimizde buluşmaya davet ediyorum." dedi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli: ABD terör tahkimatına devam ederse duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da İl ve İlçe Başkanları Toplantısı'nın son gününde açıklamalarda bulundu. Bahçeli: "Yaşanan bugünkü sürece ve yaklaşan tehlikelere dikkati çekiyorum. Yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi olan herkesi ortak değerlerimizde buluşmaya davet ediyorum." dedi.
İki köy daha terörden arındırıldı
Zeytin Dalı Harekatı'nın 23. gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Hacı İskender köyü ve Serincek köyünü terörden arındırdı. TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Hacı İskender köyünden sonra Afrin'in kuzeydoğusundaki Serincek köyünü de arındırdılar. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 31'i köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 48 noktayı örgütten kurtarmış oldu.
İki köy daha terörden arındırıldı Zeytin Dalı Harekatı'nın 23. gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Hacı İskender köyü ve Serincek köyünü terörden arındırdı. TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Hacı İskender köyünden sonra Afrin'in kuzeydoğusundaki Serincek köyünü de arındırdılar. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 31'i köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 48 noktayı örgütten kurtarmış oldu.
Zeytin Dalı Harekatında 23. gün: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266
Suriye'nin Afrin ilçesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatında 23. gün. TSK tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 266 olduğu açıklandı. Dün peş peşe elen şehit haberlerinden sonra terör mevzilerini bombardıman altına alan silahlı kuvvetlerimiz, gün boyu süren çatışmalarda en az 113 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.
Zeytin Dalı Harekatında 23. gün: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1266 Suriye'nin Afrin ilçesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatında 23. gün. TSK tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 266 olduğu açıklandı. Dün peş peşe elen şehit haberlerinden sonra terör mevzilerini bombardıman altına alan silahlı kuvvetlerimiz, gün boyu süren çatışmalarda en az 113 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.
HDP'den skandal 'Afrin' açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de operasyonlarına devam ederken, HDP'li Serpil Kemalbay'danın HDP kongresindeki skandal sözleri gündeme bomba gibi düştü. Türk askerinin Afrin'de halklara karşı savaştığını ifade eden Kemalbay, Türk askerinin kaybedeceğini ifade etti. HDP'li Kemalbay, 11 şehidin yasını tuttuğumuz bugün, "Afrin'de direniş var, halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz." diyerek hainliklerini bir kez daha kanıtladı. Kemalbay: "Afrin'de büyük bir direniş gerçekleşiyor. Neden? Çünkü siz halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz. Çünkü Afrin halkı kendi evini, kendi yaşamını koruyor." dedi.
HDP'den skandal 'Afrin' açıklaması Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de operasyonlarına devam ederken, HDP'li Serpil Kemalbay'danın HDP kongresindeki skandal sözleri gündeme bomba gibi düştü. Türk askerinin Afrin'de halklara karşı savaştığını ifade eden Kemalbay, Türk askerinin kaybedeceğini ifade etti. HDP'li Kemalbay, 11 şehidin yasını tuttuğumuz bugün, "Afrin'de direniş var, halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz." diyerek hainliklerini bir kez daha kanıtladı. Kemalbay: "Afrin'de büyük bir direniş gerçekleşiyor. Neden? Çünkü siz halklara karşı savaş açarsanız kaybedersiniz. Çünkü Afrin halkı kendi evini, kendi yaşamını koruyor." dedi.
5 dakikalık şarjla 480 kilometre götürecek
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, geliştirdiği nanomalzemeler aracılığıyla elektrikle çalışan araçlarda 5 dakikalık dolumla şarj olup yaklaşık 480 kilometre yol gitmeyi sağlayan ve lityum bataryalı araçlara da rakip olacak yakıt pili üretti.
5 dakikalık şarjla 480 kilometre götürecek Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, geliştirdiği nanomalzemeler aracılığıyla elektrikle çalışan araçlarda 5 dakikalık dolumla şarj olup yaklaşık 480 kilometre yol gitmeyi sağlayan ve lityum bataryalı araçlara da rakip olacak yakıt pili üretti.
Akıllı telefonlar virajlar hakkında sürücüleri önceden uyaracak
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Alaybeyoğlu ile Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Berat Can Şenel, akıllı telefonların sürücüleri virajlardan önceden uyarmasını sağlayacak uygulama geliştirdi. İKÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, uygulama sayesinde araç sürücüsü, viraja 400 metre kala hızı konusunda uyarılıyor.
Akıllı telefonlar virajlar hakkında sürücüleri önceden uyaracak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Alaybeyoğlu ile Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Berat Can Şenel, akıllı telefonların sürücüleri virajlardan önceden uyarmasını sağlayacak uygulama geliştirdi. İKÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, uygulama sayesinde araç sürücüsü, viraja 400 metre kala hızı konusunda uyarılıyor.
Fenerbahçeli 19'luk Oğuzhan'ı renklerine bağladı
Fenerbahçe, Alman ekibi FSV Duisburg'da forma giyen 19 yaşındaki Oğuzhan Can'ı U21 takımına transfer etti. 19 yaşındaki Oğuzhan, 6 ay boyunca Fenerbahçe'nin U21 takımında forma giyecek. Oğuzhan, "Kendimi harika hissediyorum. Çocukluğumdan beri tuttuğum takımın formasını giyecek olmak gurur verici" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçeli 19'luk Oğuzhan'ı renklerine bağladı Fenerbahçe, Alman ekibi FSV Duisburg'da forma giyen 19 yaşındaki Oğuzhan Can'ı U21 takımına transfer etti. 19 yaşındaki Oğuzhan, 6 ay boyunca Fenerbahçe'nin U21 takımında forma giyecek. Oğuzhan, "Kendimi harika hissediyorum. Çocukluğumdan beri tuttuğum takımın formasını giyecek olmak gurur verici" ifadelerini kullandı.
Oyundan alınan futbolcu kalp krizi geçirdi
Manisa 1. Amatör Küme C Grubu maçında Yeşilyurt ile Salihligücü karşı karşıya geldi. Mücadelenin 65. dakikasında Yeşilyurt Teknik Direktörü Himmet Efe Cengiz, Ramazan Gündür'ü kenara aldı. Gündür yedek kulübesine geldikten 7 dakika sonra kalp krizi geçirdi. Takım kaptanı 38 yaşındaki Ramazan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği ortaya çıkan Ramazan Gündür vakit kaybedilmeden ameliyata alındı.
Oyundan alınan futbolcu kalp krizi geçirdi Manisa 1. Amatör Küme C Grubu maçında Yeşilyurt ile Salihligücü karşı karşıya geldi. Mücadelenin 65. dakikasında Yeşilyurt Teknik Direktörü Himmet Efe Cengiz, Ramazan Gündür'ü kenara aldı. Gündür yedek kulübesine geldikten 7 dakika sonra kalp krizi geçirdi. Takım kaptanı 38 yaşındaki Ramazan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği ortaya çıkan Ramazan Gündür vakit kaybedilmeden ameliyata alındı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >