11 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

11 Temmuz 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

11 Temmuz 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

'Japon beyin iltihabı' 64 Hintliyi canından etti

                                    Hindistan'da 'Japon beyin iltihabı' salgını yaşanıyor. Dün 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 64'e yükseldi. Ocak ayından bu yana toplam 234 pozitif Japon ensefalit vakası rapor edildi. Vaka sayısının geçen 2 haftaya göre azaldığı, ölümlerin daha çok kırsal alanlarda gerçekleşmesi nedeniyle yetkililerin endişeli olduğu bildirildi.
'Japon beyin iltihabı' 64 Hintliyi canından etti Hindistan'da 'Japon beyin iltihabı' salgını yaşanıyor. Dün 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 64'e yükseldi. Ocak ayından bu yana toplam 234 pozitif Japon ensefalit vakası rapor edildi. Vaka sayısının geçen 2 haftaya göre azaldığı, ölümlerin daha çok kırsal alanlarda gerçekleşmesi nedeniyle yetkililerin endişeli olduğu bildirildi.
İsrail keyfi gözaltılarına devam ediyor

                                    İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine gece düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 12 Filistinli gözaltına alındı.
İsrail keyfi gözaltılarına devam ediyor İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine gece düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 12 Filistinli gözaltına alındı.
Gaziantepli baklavacılar, hamile kadınlar için bedava baklava kampanyası başlattı 

                                    Geçtiğimiz günlerde İstanbul Pendik'te, hamile kadınla eşinin bulunduğu araca yönelik bir saldırı gerçekleşti. 
Trafikte gerçekleşen bu saldırı görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler gelmeye başladı.
Bu olaya tepki gösterenlerden biri de Gaziantepli baklavacılar oldu.
Aralarında İstanbul'un da olduğu toplam 12 şubesi bulunan ve terörle mücadele gazisi Hamit Yıldız'a ait olan Hamido Baklavaları, hamile kadınlar için bedava baklava kampanyası başlattı.
Gaziantepli baklavacılar, hamile kadınlar için bedava baklava kampanyası başlattı Geçtiğimiz günlerde İstanbul Pendik'te, hamile kadınla eşinin bulunduğu araca yönelik bir saldırı gerçekleşti. Trafikte gerçekleşen bu saldırı görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler gelmeye başladı. Bu olaya tepki gösterenlerden biri de Gaziantepli baklavacılar oldu. Aralarında İstanbul'un da olduğu toplam 12 şubesi bulunan ve terörle mücadele gazisi Hamit Yıldız'a ait olan Hamido Baklavaları, hamile kadınlar için bedava baklava kampanyası başlattı.
Japon uzay aracı asteroide ikinci inişini yaptı

                                    Japonya'nın Hayabusa2 uzay aracı ikinci kez Ryugu asteroidine iniş yaptı. Ryugu'dan örnekler alan Hayabusa2 başarılı şekilde asteroitten ayrıldı
Japon uzay aracı asteroide ikinci inişini yaptı Japonya'nın Hayabusa2 uzay aracı ikinci kez Ryugu asteroidine iniş yaptı. Ryugu'dan örnekler alan Hayabusa2 başarılı şekilde asteroitten ayrıldı
Avrupa'nın en misafirperver şehri İstanbul oldu

                                    İstanbul, misafirperverlikte 10 üzerinden 8,6 puanla Avrupa'nın en misafirperver şehri oldu.
Avrupa'nın en misafirperver şehri İstanbul oldu İstanbul, misafirperverlikte 10 üzerinden 8,6 puanla Avrupa'nın en misafirperver şehri oldu.
OPEC'in üretimi bir ayda 68 varil azaldı

                                    OPEC son istatistiklere göre üretimde geriliyor. Haziran ayında petrol üretim verileri bir ayda 68 varil azalarak 29 milyon 830 bin varile düştü.
OPEC'in üretimi bir ayda 68 varil azaldı OPEC son istatistiklere göre üretimde geriliyor. Haziran ayında petrol üretim verileri bir ayda 68 varil azalarak 29 milyon 830 bin varile düştü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >