12 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

12 Eylül 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 11 Eylül 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Merkez Bankası politika faizini 19.75'ten 16.50'ye indirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 325 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti.

Trump, 6 kişinin ölümüne yol açan e-sigaraları yasaklamaya hazırlanıyor

Trump yönetimi, ABD’de açıklanamayan bir akciğer hastalığıyla bağlantılı olduğu söylenen ve ülkede altıncı ölüme neden olan elektronik sigaralara savaş açtı.

Google, bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için web sitesi açtı

Google, ABD'deki insanları bağımlılıktan kurtarmak için Birlikte Kurtar isimli yeni bir web sitesi projesi başlattı. Bağımlılıktan kurtulmaya ihtiyacı olan her 10 kişiden sadece biri tedavi görüyor. Buradaki temel unsur aslında tedavinin size uygun olup olmadığını anlamak. Google'ın web sitesiyle hedeflediği de bu.

Türkiye'den iki üniversite dünyanın en iyileri arasına girdi

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayımlanan Times Higher Education (THE) dergisinin, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde ilk 500'e Türkiye'den Çankaya ve Sabancı üniversiteleri girdi. Sıralamada öğretim kurumlarının bilimsel araştırmalarının, uluslararası çalışma ve konumları gibi 13 unsurun baz alındığı belirtildi.

Elaussia Sebaste Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları yeniden başladı

Mersin'in Erdemit İlçesinde bulunan Elaussia Sebaste Antik Kenti'ndeki kazılar yeniden başladı. 24. dönem kazıları olarak adlandırılan çalışmalar 13 uzman, 9 öğrenci ve 12 işçi tarafından yürütülüyor.

Okullarda 'Bin enstrüman bin umut' projesi başlatıldı

Yeni eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve liselerde enstrüman çalma oranını artırmak amacıyla 'Bin enstrüman bin umut' projesi başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, ''Gençleri müziğe motive eden, ondan bazı melodiler çıkarabilmek, o melodilerle halkın huzuruna, karşısına çıkabilmektir. O yüzden bu proje sadece bir enstrüman almayı değil, öğrenmeyi ve konseri de içeren bir proje'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >