12 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

12 Kasım 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 12 Kasım 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye ile Rusya'nın beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı
Milli Savunma Bakanlığı, tarihi Soçi Mutabakatı'nda verilen karara göre Türkiye ve Rusya'nın başlattığı ortak devriyelere ilişkin yeni gelişmeyi Twitter'dan duyurdu. "Fırat’ın doğusundaki Aynularap'ta Türk-Rus askeri unsurlarının dörder araç ve İHA'larla iştirak ettiği beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı" denildi.
Türkiye ile Rusya'nın beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı Milli Savunma Bakanlığı, tarihi Soçi Mutabakatı'nda verilen karara göre Türkiye ve Rusya'nın başlattığı ortak devriyelere ilişkin yeni gelişmeyi Twitter'dan duyurdu. "Fırat’ın doğusundaki Aynularap'ta Türk-Rus askeri unsurlarının dörder araç ve İHA'larla iştirak ettiği beşinci ortak kara devriyesi tamamlandı" denildi.
Google Chrome, hızlı ve yavaş web sitelerini işaretleyerek kullanıcılara gösterecek
Google, kullanıcı deneyimini zedeleyen yavaş web siteleri için yeni önlemler almaya devam ediyor.Şirket bu kez de yavaş açılan web sitelerini işaretleyerek, küçük bir uyarıyla kullanıcıların karşısına getiren yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.Yeni özelliğin şimdilik ne zaman aktif olacağı bilinmiyor. Ancak zamanla bu tür web sitelerinin Google'daki sıralaması da değişebilir. Ayrıntılar haberimizde:
Google Chrome, hızlı ve yavaş web sitelerini işaretleyerek kullanıcılara gösterecek Google, kullanıcı deneyimini zedeleyen yavaş web siteleri için yeni önlemler almaya devam ediyor.Şirket bu kez de yavaş açılan web sitelerini işaretleyerek, küçük bir uyarıyla kullanıcıların karşısına getiren yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.Yeni özelliğin şimdilik ne zaman aktif olacağı bilinmiyor. Ancak zamanla bu tür web sitelerinin Google'daki sıralaması da değişebilir. Ayrıntılar haberimizde:
A Milli Kadın Basketbol Takımı Sırbistan ile karşılaşacak
FIBA 2021 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Sırbistan ve Litvanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile milli basketbolcular katıldı.
A Milli Kadın Basketbol Takımı Sırbistan ile karşılaşacak FIBA 2021 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Sırbistan ve Litvanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile milli basketbolcular katıldı.
Mehmet Ali Erbil yeniden hastanede: Ameliyat olacak
Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil ameliyat olacak. Beyin damarlarında tıkanıklık olan Erbil'in omuriliğinden sıvı alınacak.
Mehmet Ali Erbil yeniden hastanede: Ameliyat olacak Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil ameliyat olacak. Beyin damarlarında tıkanıklık olan Erbil'in omuriliğinden sıvı alınacak.
Sürücülerin dikkatine: 1 Aralık itibarıyla kış lastiği zorunluluğu başlıyor
Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasına geçilecek. Ticari ve uzun yol araçlarında zorunlu olan kış lastiği uygulaması aynı zamana şehirler arası yolculuk yapan araçlarda da geçerli olacak. Sürücülerin soğuk hava şartlarında hayati önem taşıdığını ve güvenlik açısından şehir içinde de kış lastiği kullanmayı unutmaması gerekiyor.
Sürücülerin dikkatine: 1 Aralık itibarıyla kış lastiği zorunluluğu başlıyor Türkiye genelinde 1 Aralık itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasına geçilecek. Ticari ve uzun yol araçlarında zorunlu olan kış lastiği uygulaması aynı zamana şehirler arası yolculuk yapan araçlarda da geçerli olacak. Sürücülerin soğuk hava şartlarında hayati önem taşıdığını ve güvenlik açısından şehir içinde de kış lastiği kullanmayı unutmaması gerekiyor.
Google'ın milyonlarca kişinin sağlık verilerini topladığı ortaya çıktı
Google, Amerika'nın en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Ascension ile yaptığı ortaklıkla hastalara ait tüm verilere erişebiliyor.Dev teknoloji şirketlerinin sağlık sektörüne yatırımları artarken bu konu mahremiyetin ötesine geçiyor elbette.Konuyla alakalı açıklama yapan Google Cloud Başkanı, amacın 'sonuçları iyileştirip yeni nesil teknolojileri sağlık alanında kullanmak' olduğunu belirtiyor. Ayrıntılar haberimizde:
Google'ın milyonlarca kişinin sağlık verilerini topladığı ortaya çıktı Google, Amerika'nın en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Ascension ile yaptığı ortaklıkla hastalara ait tüm verilere erişebiliyor.Dev teknoloji şirketlerinin sağlık sektörüne yatırımları artarken bu konu mahremiyetin ötesine geçiyor elbette.Konuyla alakalı açıklama yapan Google Cloud Başkanı, amacın 'sonuçları iyileştirip yeni nesil teknolojileri sağlık alanında kullanmak' olduğunu belirtiyor. Ayrıntılar haberimizde:
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >