12 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'12 Mayıs 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 12 Mayıs 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bitcoin son 8 ayın en yüksek seviyesini gördü

Nisan ayının ilk günlerinden itibaren yükseliş trendine giren Bitcoin, son sıçrama ile geçtiğimiz 8 ayın en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. Coinmarketcap verilerine göre, 12 Mayıs itibariyle 1 Bitcoin’in değeri 7.300$.

Terörist Fehriye Erdal Belçika'da 'en çok arananlar' listesinde

Belçika'da "en çok arananlar" listesine aralarında Özdemir Sabancı suikastının faillerinden firari terörist Fehriye Erdal'ın da bulunduğu iki yeni isim eklenerek listedeki kişi sayısı bin 846'ya yükseldi.

Twitter'da bir gecede 120 bin lira bağış topladı; dolandırıcılık iddiaları ortaya atıldı

Yurt dışında bir üniversitenin oyunculuk okulundan kabul aldığını, bu yüzden de 60 bin dolar gibi bir paraya ihtiyacı olduğunu dile getiren 17 yaşındaki Asude Defne Özkan, bir gecede yaklaşık 21 bin dolar bağış topladı. Fakat olayın arkasını bırakmayan bazı sosyal medya kullanıcıları Defne'nin insanları manipüle ettiğini ve olayın bir kurgudan ibaret olduğunu iddia etti.

TürkAkım’ın Kıyıköy alım terminalinin yüzde 70’i tamamlandı

TürkAkım’ın Kıyıköy alım terminalinin yüzde 70’i tamamlanmış durumda ve inşaaatı devam ediyor. Boru hattının tüm kesimleri birleştirildi. TürkAkım'ın bu yıl içinde işletime geçmesi bekleniyor.

Ever isimli uygulama yüz tanıma teknolojisini geliştirmek için müşterilerin özel fotoğraflarını kullanıyor

Sosyal ağlar ve mobil uygulamalar hiçbir şekilde izin almadan özel kullanıcı verilerini 2013'te hayata geçen Ever isimli bir bulut depolama uygulaması aradan 4 yıl geçtikten sonra yüz tanıma teknolojilerine odaklanıyor ve bu süreçte elde ettiği verileri şirketler ve kolluk kuvvetleriyle paylaşmaya başlıyor.

Yenilenecek İstanbul seçimi öncesi takvim hazır

23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimlerinde uygulanacak seçim takvimi hazırlandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >