12 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

12 Ocak 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 12 Ocak 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Hatay'da 'Kapan-2 Operasyonu' başlatıldı
İçişleri Bakanlığınca Hatay'da, 585 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımıyla "Kapan-2 Amanoslar Operasyonu" başlatıldı. Terör örgütüne ait 3 odalı sığınakla, 3 depo tespit edildi, 1 EYP operasyonda imha edildi.
İçişleri Bakanlığı açıkladı: Hatay'da 'Kapan-2 Operasyonu' başlatıldı İçişleri Bakanlığınca Hatay'da, 585 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımıyla "Kapan-2 Amanoslar Operasyonu" başlatıldı. Terör örgütüne ait 3 odalı sığınakla, 3 depo tespit edildi, 1 EYP operasyonda imha edildi.
İstanbul'da korkutan deprem
İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4.8 olduğunu duyurdu.
İstanbul'da korkutan deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4.8 olduğunu duyurdu.
Meslek liseleri 2019'da ekonomiye 392 milyon lira kazandırdı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2019'da, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden 392 milyon lira gelir elde ettiğini açıkladı. Mahmut Özer, Bakanlık olarak uygulamalı eğitim imkanı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan uygulamanın kapasitesini artırmaya çalıştıklarını bildirdi.
Meslek liseleri 2019'da ekonomiye 392 milyon lira kazandırdı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2019'da, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden 392 milyon lira gelir elde ettiğini açıkladı. Mahmut Özer, Bakanlık olarak uygulamalı eğitim imkanı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan uygulamanın kapasitesini artırmaya çalıştıklarını bildirdi.
İran'dan tarihi itiraf: Uçağı biz vurduk
İran'ın başkenti Tahran'da düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin İran cephesinden beklenen açıklama geldi.İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının insani hatayla 'istenmeden' füze ile düşürüldüğünü açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre İran, Ukrayna uçağının kara kutusunu Fransa'ya gönderecek.
İran'dan tarihi itiraf: Uçağı biz vurduk İran'ın başkenti Tahran'da düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin İran cephesinden beklenen açıklama geldi.İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna uçağının insani hatayla 'istenmeden' füze ile düşürüldüğünü açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre İran, Ukrayna uçağının kara kutusunu Fransa'ya gönderecek.
Ukrayna Hava Yolları: Artık İran üzerinde uçmayacağız
Ukrayna Uluslararası Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, uçuş rotalarının değiştirildiği ve şirket uçaklarının bundan böyle İran üzerinde uçmayacağı bildirildi.
Ukrayna Hava Yolları: Artık İran üzerinde uçmayacağız Ukrayna Uluslararası Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, uçuş rotalarının değiştirildiği ve şirket uçaklarının bundan böyle İran üzerinde uçmayacağı bildirildi.
9 ilaç geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemeyle biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Daha önce yurt dışından getirilen 20 ilacın eş değerleri ülkemizde ruhsat aldığı için artık eczaneler aracılığıyla satışa sunulmuştur" bilgisini paylaştı.
9 ilaç geri ödeme listesine alındı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemeyle biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilaç daha geri ödeme listesine alındı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Biri lösemi, 4'ü epilepsi olmak üzere 9 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Daha önce yurt dışından getirilen 20 ilacın eş değerleri ülkemizde ruhsat aldığı için artık eczaneler aracılığıyla satışa sunulmuştur" bilgisini paylaştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >