12 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

 Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

12 Şubat 2020 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 12 Şubat 2020 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Guinness Dünya Rekorları tarafından kabul edildi: Dünyanın en yaşlı erkeği Japonya'da 🧓

Japonya'da 112 yaşındaki Chitetsu Watanabe, Guinness Dünya Rekorları tarafından "dünyanın en yaşlı erkeği" kabul edildi. Watanabe,uzun yaşamanın sırrını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin "Bugün itibarıyla yeni bir süreç başlıyor mu? Yeni bir harekat süreci olarak mı bakmamız gerekiyor?" sorusuna "Şu anda o minvaldeyiz." diye cevaplandırdı.

💊 Türkiye koronavirüs tanı kiti geliştirdi: Yurt dışına da satılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün tedavisine ilişkin geliştirdikleri tanı kitini yurt dışına da satacaklarını açıkladı.

ABD savaş uçakları, Haseke’de Esed rejimi güçleriyle yaşadıkları gerginliğin ardından rejime ait 2 askeri noktayı vurdu. ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Esed rejimi güçleriyle yaşadıkları arbedede 1 rejim unsurunu öldürdü.

2020 KPSS başvuru ve sınav tarihleri belli oldu

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme takvimi açıklandı. Buna göre Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı 19 Temmuz, KPSS A-Alan Bilgisi sınavı 25-26 Temmuz, ÖABT sınavı 9 Ağustos'ta yapılacak.

Çin'de ortaya çıkan ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros, koronavirüse karşı geliştirilen aşının 18 ay içinde hazır olabileceğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >