13 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

13 Kasım 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump, Beyaz Saray’da ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da bir araya geldi.Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump'ın gönderdiği mektupları geri takdim ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle de Abdi Şahin denilen bu teröristin Amerika gibi bir ülkenin başkanı tarafından muhatap alınmasını üzünütüyle karşıladım. CIA de bu adamın terörist olduğunu belgelemiş. Bunu bize de aktardılar, biz de Sayın Başkan'a aynen takdim ettik" ifadelerini kullandı.

Trump'a yönelik azil soruşturmasında kamuya açık oturumlar başlıyor

ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil soruşturması için bugün kamuya açık oturumlar başlıyor. Oturumlar kapsamında 2006-2009 yıllarındaki Kiev Büyükelçisi William Taylor ve Dışişleri yetkilisi George Kent ifade verecek.

Elektrikli otomobil devi olan Tesla, Almanya'nın Berlin şehrine fabrika kuracak

Elektrikli otomobil devi olan Tesla, Avrupa'da ilk fabrikasını kuracak. Gigafactory üretim tesisi Almanya'nın Berlin şehrinin dışında olacağı Elon Musk tarafından duyuruldu. Gigafactory'nin 2021 yılına kadar faaliyette olacağı söyleniyor.

Huawei çalışanlarına 'bağlılıkları' nedeniyle ikramiye verdi

Son 6 aydır ABD ile sorun yaşayan Huawei çalışanlarına 'bağlılıkları' nedeniyle maaşlarını ikiye katlayarak ikramiye verdi. Huawei aldığı bu kararı, ''2019 yılında şirket ve tüm çalışanlar olağanüstü dış güçlüklerle karşı karşıya kaldı. Bu yüzden çalışanlara, şirket başkanının onayıyla özel bir özveri ödülü verilecek'' sözleriyle açıkladı. Yıllık geliri 105 milyar doları geçen şirketin 170 ülkede 194 bin çalışanı bulunuyor.

Dünya Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi restore edilecek

UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren,'' Selimiye'nin restorasyonu hacimli bir iş. Restorasyon esnasında ziyarete ve ibadete engel olunmayacak. Restorasyon esnasında cami ibadete ve ziyarete açık olacak. En az 3-4 yıl sürmesini planladığımız bir iş" dedi.

HBO Max, özel bir Friends bölümü için hazırlıklara başladığını duyurdu

Dünya televizyonlarında çığır açan ve milyonların diline pelesenk olan Friends dizisinden hayranlarını sevindiren haber geldi. Amerika'nın en büyük medya şirketlerinden HBO Max, özel bir Friends bölümü için hazırlıklara başladığını ve ekibin yıllar sonra yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >